Vi behöver bra energi och näring nu

Hej fina du,

Hur har du det där ute? Klarar du av att hålla modet uppe? Eller känns framtiden osäker? Fördelen med att bo på Hermansdal och att alltid arbeta hemifrån är att skillnaden inte blir så stor för mig. Alla djuren måste ha sitt, rutiner och dagar har sin gilla gång. Det tillför en massa positiv energi att ha alla dessa obekymrade djur runt sig på dagarna. Deras livsglädje och förmåga av att njuta av nuet smittar av sig.

Det är en trygghet att ha kunskap och veta att jag kan ge min kropp det den behöver. Jag är lite nedsatt efter operation och lång penicillinkur så jag får balansera lite men det går bra. Jag kapar energitrådar som suger energi och tillför bra näring och så många ljusglimtar jag kan i vardagen vilket känns extra viktigt nu.

Vi behöver ha en framtid som vi ser fram emot för att hålla modet uppe. Själv har jag insett att våren och sommarens aktiviteter med hästarna är och kommer att bli inställda. Även sommarens kurser här på Hermansdal hänger löst beroende på hur Corona beter sig. Vi satsar på och hoppas att vi kan hitta på något till hösten. Tills dess så ägnar vi oss åt att bygga färdigt hönshuset, kläcka fram kycklingar, odla, skriva och måla fönster. Vi kommer även under sommaren äntligen påbörja det efterlängtade bygget av kurslokal och butik.

Jag hade bestämt mig för att bara lägga ut ett blogginlägg i veckan för att skapa mer tid åt andra saker. Jag ville frigöra arbetstid för att skriva på och färdigställa ”Känsloboken” samt arbeta med alla ”patientfall” i Webbkursen Mat som medicin. Nu blir det i alla fall ett extra inlägg, hoppas du uppskattar det. 😉 Alla behöver piggas upp lite i dessa tider och jag försöker på mitt sätt att sprida bra ringar på vattnet. Nu blir det i form av lite kunskap om dinkel som är ett bättre alternativ än vete.

Dinkel ett nyttigt mjöl

Eftersom alla tydligen hamstrar jäst och bakar så mycket nu tänkte jag dela med mig av receptet på det omtyckta Dinkelbrödet vi alltid bjuder på när vi har kurser. Dinkelmjöl är det enda mjölet vi har hemma och vi använder det till allt. Det går att byta ut vetemjöl mot dinkel rakt av och de som är känsliga mot gluten brukar klara det bra.

Kinesiskt sett sett så harmoniserar dinkel jordelementet, reglerar leverns qi, stärker mjälten och blodet. Det är ett speltvete och en släkting till vete. Det har ett bättre näringsvärde och är inte lika slembildande. Jag älskar att rosta det och ha avokado eller hummus på.


HERMANSDALS VITALISERANDE DINKELBRÖD
1 liter fingervarmt vatten (6 dl kallt och 4 dl kokande brukar vara lagom)
1 pkt jäst
11-12 dl Saltå Kvarns siktade dinkelmjöl
11-12 dl Saltå Kvarns fullkornsdinkelmjöl
lite salt
ev. lite kardemumma eller brödkryddor

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, blanda i övriga ingredienser (vi använder en assistent som blandar runt degen i ca 10-15 min). Låt jäsa 60 min. Forma frallor eller limpor och låt jäsa ytterligare 30 min. Kör i ugnen på 200 grader tills det fått fin färg (ca 20 min). Du kan även använda formar när du gräddar.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Läcker du energi?

Läcker du energi?

Hej fina du, Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och...

läs mer

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!