den 1 apr, 2020
Vi behöver bra energi och näring nu

Hej fina du,

Hur har du det där ute? Klarar du av att hålla modet uppe? Eller känns framtiden osäker? Fördelen med att bo på Hermansdal och att alltid arbeta hemifrån är att skillnaden inte blir så stor för mig. Alla djuren måste ha sitt, rutiner och dagar har sin gilla gång. Det tillför en massa positiv energi att ha alla dessa obekymrade djur runt sig på dagarna. Deras livsglädje och förmåga av att njuta av nuet smittar av sig.

Det är en trygghet att ha kunskap och veta att jag kan ge min kropp det den behöver. Jag är lite nedsatt efter operation och lång penicillinkur så jag får balansera lite men det går bra. Jag kapar energitrådar som suger energi och tillför bra näring och så många ljusglimtar jag kan i vardagen vilket känns extra viktigt nu.

Vi behöver ha en framtid som vi ser fram emot för att hålla modet uppe. Själv har jag insett att våren och sommarens aktiviteter med hästarna är och kommer att bli inställda. Även sommarens kurser här på Hermansdal hänger löst beroende på hur Corona beter sig. Vi satsar på och hoppas att vi kan hitta på något till hösten. Tills dess så ägnar vi oss åt att bygga färdigt hönshuset, kläcka fram kycklingar, odla, skriva och måla fönster. Vi kommer även under sommaren äntligen påbörja det efterlängtade bygget av kurslokal och butik.

Jag hade bestämt mig för att bara lägga ut ett blogginlägg i veckan för att skapa mer tid åt andra saker. Jag ville frigöra arbetstid för att skriva på och färdigställa “Känsloboken” samt arbeta med alla “patientfall” i Webbkursen Mat som medicin. Nu blir det i alla fall ett extra inlägg, hoppas du uppskattar det. 😉 Alla behöver piggas upp lite i dessa tider och jag försöker på mitt sätt att sprida bra ringar på vattnet. Nu blir det i form av lite kunskap om dinkel som är ett bättre alternativ än vete.

Dinkel ett nyttigt mjöl

Eftersom alla tydligen hamstrar jäst och bakar så mycket nu tänkte jag dela med mig av receptet på det omtyckta Dinkelbrödet vi alltid bjuder på när vi har kurser. Dinkelmjöl är det enda mjölet vi har hemma och vi använder det till allt. Det går att byta ut vetemjöl mot dinkel rakt av och de som är känsliga mot gluten brukar klara det bra.

Kinesiskt sett sett så harmoniserar dinkel jordelementet, reglerar leverns qi, stärker mjälten och blodet. Det är ett speltvete och en släkting till vete. Det har ett bättre näringsvärde och är inte lika slembildande. Jag älskar att rosta det och ha avokado eller hummus på.


HERMANSDALS VITALISERANDE DINKELBRÖD
1 liter fingervarmt vatten (6 dl kallt och 4 dl kokande brukar vara lagom)
1 pkt jäst
11-12 dl Saltå Kvarns siktade dinkelmjöl
11-12 dl Saltå Kvarns fullkornsdinkelmjöl
lite salt
ev. lite kardemumma eller brödkryddor

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, blanda i övriga ingredienser (vi använder en assistent som blandar runt degen i ca 10-15 min). Låt jäsa 60 min. Forma frallor eller limpor och låt jäsa ytterligare 30 min. Kör i ugnen på 200 grader tills det fått fin färg (ca 20 min). Du kan även använda formar när du gräddar.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This