den 29 mar, 2020
Våra tankar skapar känslor

Hej fina du,

Jag är oerhört tacksam över att befinna mig på en plats som Hermansdal i dessa tider. Djuren och naturen gör det lättare att gång på gång ta sig tillbaka till nuet. Jag har “bantat” mitt intag av Corona nyheter och tillbringar mer tid ute med djuren i naturen. Ett tag blev jag helt uppslukad och lyssnade och läste allt som fanns tillgängligt. Coronas framfart tog min energi och modet sjönk. Det kändes som om världen skulle gå under. Vilket den för många gör nu när de förlorar sina anhöriga, livsverk och blir arbetslösa i sviterna av detta virus.

Det känns verkligen i energin att allt avstannat och att vi befinner oss i ett vakuum. Det känns som om energin har dragit ihop sig och att alla är mer i sina “bubblor”. Människor hamstrar mediciner, toapapper, pasta, mjöl och jäst. Systembolaget måste anställa mer personal för att försäljningen ökar. Jag undrar om människor helt plötsligt börjat baka eller om de bränner hemma som man gjort tidigare i kristider.

Vi behöver granska och använda vårt sunda förnuft

Förra helgens blogginlägg nådde inte alls ut som de annars brukar och i veckan förstod jag varför. Jag hade använt ordet virus i min överskrift och det fick FB s algoritm att “blockera” spridningen av inlägget. Hur styrda är vi egentligen? Det känns inte alls bra att den information vi nås av är så selekterad. Det får mig att tänka tillbaka på min vistelse i Kina där människor inte har tillgång till resten av världen utan hänvisas till det myndigheterna anser är lämpligt. De tider vi lever i kräver verkligen att vi källgranskar, läser det finstilta och använder vårt sunda förnuft. Det gäller så väl maten vi äter och den fakta som presenteras för oss gällande precis allt.

Våren och solen är äntligen här ävensom vi i morse vaknade upp till vinter igen. 😉 Jag hoppas att den kraft och inspiration som vårenergin för med sig tillför kraft så att vi kan ta oss igenom det här och komma ut på andra sidan och ha lärt oss något. Det är väl det enda positiva vi kan hoppas på. Förlusterna kommer att vara enorma på alla plan.

Här hittar du förra veckans inlägg om du vill läsa det

Tankar skapar känslor

Jag tycker vårt känsloliv är så spännande och jag blir lika fascinerad varje gång jag fångar mig själv och de tankar som skapar mina känslor. Precis som med yin och yang pågår det en ständig process i vårt känsloliv och vi behöver alla våra känslor även om vi i stunden skulle vilja slippa vissa. Blir det ett stopp och en känsla inte vill släppa taget skapar det tillslut problem i kroppen och vi får både ett sämre immunförsvar och en mängd fysiska symtom. När vi som nu lever med en ständig oro för det som händer runt oss behöver vi göra medvetna val för att kunna släppa taget och hitta ljusglimtar i tillvaron. När vi får positiva nyheter transformeras våra känslor och vi känner en lättnad eller tvärtom om nyheterna är sämre. Våra känslor påverkas och transformeras till något helt annat beroende av vad vi tänker om det vi får till oss.

Vattenelementet hjälper hela kroppen

Varje känsla är kopplad till ett organ i den kinesiska medicinen. Har vi ett svagt jordelement har vi tex lättare att fastna i oro och grubbleri. På samma sätt kommer långvarig oro kommer att försvaga jordelementet, det blir en ond cirkel. När vi som nu lever under en stor press och inte vet vad som väntar bakom nästa hörn blir det alltså extra viktigt att stärka just jordelementet för att vi ska kunna hålla vår ovisshet på en rimlig nivå och inte sluta fungera och avstanna helt.

Även vårt vattenelement påverkas, det fungerar som kroppens djupa reserv och går in och stöttar alla andra organ i kroppen. Det ständigt oroliga jordelementet behöver stöd och vattenelementet är finns där. Ett vattenelement som blir svagare när vi blir äldre och får fler brister kommer att göra oss mer rädda. Vi behöver alla våra känslor för att överleva som art. Vet vi vad de betyder och vart de hör hemma i kroppen kan vi hjälpa oss själva att inte fastna i dem.

Vi behöver alla våra känslor

Kände vi inte njurarnas känsla rädsla skulle vi inte överleva som art vi skulle vara för våghalsiga. Hade vi inte leverns ilska skulle vi inte sätta gränser eller ta oss framåt. Hjärtats känsla som är glädje behövs definitivt det är vi nog alla eniga om speciellt nu 😉 Jordelementets känsla oro behöver vi för att vi skall tänka till även om den har en förmåga att ta för stor del av våra liv. Metallelementets känsla sorg kan tyckas helt onödig men det finns även en del i den som behövs. Kände vi inte sorg och avskydde känslan av att förlora någon skulle vi inte vara rädda om något. Vi skulle helt enkelt bli ganska otrevliga om vi inte hade alla våra känslor och hos vissa är obalanserna väldigt tydliga.

En balanserad och stark kropp ger ett balanserat känsloliv och tvärtom. Nästa gång du möter någon som beter sig illa eller är otrevlig utan anledning ta det inte personligt. Se det som att det är obalanserna som talar eller beter sig. Jag brukar tänka att de har precis haft sitt livs trauma och förlorat någon nära. Det är anledningen till deras beteende och med det skapar jag empati i stället för att hänga på den negativa energin som vissa sprider runt sig. Det brukar fungera för mig, prova du också. Jag vill inte få min inre ro rubbad då sitter jag hellre själv under korkeken på Hermansdal och hanterar mina egna känslor.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Jag har själv minskat ner på nyhetsintaget gällande corona-krisen. Det blev helt enkelt för mycket.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This