Våra tankar skapar känslor

Hej fina du,

Jag är oerhört tacksam över att befinna mig på en plats som Hermansdal i dessa tider. Djuren och naturen gör det lättare att gång på gång ta sig tillbaka till nuet. Jag har ”bantat” mitt intag av Corona nyheter och tillbringar mer tid ute med djuren i naturen. Ett tag blev jag helt uppslukad och lyssnade och läste allt som fanns tillgängligt. Coronas framfart tog min energi och modet sjönk. Det kändes som om världen skulle gå under. Vilket den för många gör nu när de förlorar sina anhöriga, livsverk och blir arbetslösa i sviterna av detta virus.

Det känns verkligen i energin att allt avstannat och att vi befinner oss i ett vakuum. Det känns som om energin har dragit ihop sig och att alla är mer i sina ”bubblor”. Människor hamstrar mediciner, toapapper, pasta, mjöl och jäst. Systembolaget måste anställa mer personal för att försäljningen ökar. Jag undrar om människor helt plötsligt börjat baka eller om de bränner hemma som man gjort tidigare i kristider.

Vi behöver granska och använda vårt sunda förnuft

Förra helgens blogginlägg nådde inte alls ut som de annars brukar och i veckan förstod jag varför. Jag hade använt ordet virus i min överskrift och det fick FB s algoritm att ”blockera” spridningen av inlägget. Hur styrda är vi egentligen? Det känns inte alls bra att den information vi nås av är så selekterad. Det får mig att tänka tillbaka på min vistelse i Kina där människor inte har tillgång till resten av världen utan hänvisas till det myndigheterna anser är lämpligt. De tider vi lever i kräver verkligen att vi källgranskar, läser det finstilta och använder vårt sunda förnuft. Det gäller så väl maten vi äter och den fakta som presenteras för oss gällande precis allt.

Våren och solen är äntligen här ävensom vi i morse vaknade upp till vinter igen. 😉 Jag hoppas att den kraft och inspiration som vårenergin för med sig tillför kraft så att vi kan ta oss igenom det här och komma ut på andra sidan och ha lärt oss något. Det är väl det enda positiva vi kan hoppas på. Förlusterna kommer att vara enorma på alla plan.

Här hittar du förra veckans inlägg om du vill läsa det

Tankar skapar känslor

Jag tycker vårt känsloliv är så spännande och jag blir lika fascinerad varje gång jag fångar mig själv och de tankar som skapar mina känslor. Precis som med yin och yang pågår det en ständig process i vårt känsloliv och vi behöver alla våra känslor även om vi i stunden skulle vilja slippa vissa. Blir det ett stopp och en känsla inte vill släppa taget skapar det tillslut problem i kroppen och vi får både ett sämre immunförsvar och en mängd fysiska symtom. När vi som nu lever med en ständig oro för det som händer runt oss behöver vi göra medvetna val för att kunna släppa taget och hitta ljusglimtar i tillvaron. När vi får positiva nyheter transformeras våra känslor och vi känner en lättnad eller tvärtom om nyheterna är sämre. Våra känslor påverkas och transformeras till något helt annat beroende av vad vi tänker om det vi får till oss.

Vattenelementet hjälper hela kroppen

Varje känsla är kopplad till ett organ i den kinesiska medicinen. Har vi ett svagt jordelement har vi tex lättare att fastna i oro och grubbleri. På samma sätt kommer långvarig oro kommer att försvaga jordelementet, det blir en ond cirkel. När vi som nu lever under en stor press och inte vet vad som väntar bakom nästa hörn blir det alltså extra viktigt att stärka just jordelementet för att vi ska kunna hålla vår ovisshet på en rimlig nivå och inte sluta fungera och avstanna helt.

Även vårt vattenelement påverkas, det fungerar som kroppens djupa reserv och går in och stöttar alla andra organ i kroppen. Det ständigt oroliga jordelementet behöver stöd och vattenelementet är finns där. Ett vattenelement som blir svagare när vi blir äldre och får fler brister kommer att göra oss mer rädda. Vi behöver alla våra känslor för att överleva som art. Vet vi vad de betyder och vart de hör hemma i kroppen kan vi hjälpa oss själva att inte fastna i dem.

Vi behöver alla våra känslor

Kände vi inte njurarnas känsla rädsla skulle vi inte överleva som art vi skulle vara för våghalsiga. Hade vi inte leverns ilska skulle vi inte sätta gränser eller ta oss framåt. Hjärtats känsla som är glädje behövs definitivt det är vi nog alla eniga om speciellt nu 😉 Jordelementets känsla oro behöver vi för att vi skall tänka till även om den har en förmåga att ta för stor del av våra liv. Metallelementets känsla sorg kan tyckas helt onödig men det finns även en del i den som behövs. Kände vi inte sorg och avskydde känslan av att förlora någon skulle vi inte vara rädda om något. Vi skulle helt enkelt bli ganska otrevliga om vi inte hade alla våra känslor och hos vissa är obalanserna väldigt tydliga.

En balanserad och stark kropp ger ett balanserat känsloliv och tvärtom. Nästa gång du möter någon som beter sig illa eller är otrevlig utan anledning ta det inte personligt. Se det som att det är obalanserna som talar eller beter sig. Jag brukar tänka att de har precis haft sitt livs trauma och förlorat någon nära. Det är anledningen till deras beteende och med det skapar jag empati i stället för att hänga på den negativa energin som vissa sprider runt sig. Det brukar fungera för mig, prova du också. Jag vill inte få min inre ro rubbad då sitter jag hellre själv under korkeken på Hermansdal och hanterar mina egna känslor.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Jag har själv minskat ner på nyhetsintaget gällande corona-krisen. Det blev helt enkelt för mycket.

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Läcker du energi?

Läcker du energi?

Hej fina du, Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och...

läs mer

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!