den 9 jun, 2019
Vi behöver både hjälp, näring och solskenshistorier

Hej fina du,

Känns lite märkligt att ha “tid över” och en känsla av att kunna släppa in annat än bara jobb i livet igen. Jag är så himla stolt över mig själv och att jag klarat av att göra och få ut Femelementskursen- Mat som medicin. Jag har växt med uppgiften och det känns tryggt att vara mer tekniskt kunnig. Jag känner en skön frihetskänsla och det ger mersmak. Nu vill jag göra mer och för ett tag sedan hade jag ett stort motstånd mot allt vad teknik hette 🙂

Finns det någon annan egen företagare där ute som fastnar i eller känner sig hindrad och begränsad av tekniken så vill jag varmt rekommendera Hillman Academy. Jag har använt mig av deras utbildningskoncept under den här tiden och jag kommer att fortsätta med det. Det är värt allt att ha någon som svarar på frågor snabbt så att jag inte fastnar utan kommer vidare när jag jobbar med något. Verkligen guld värt!!! De är både trevliga, kunniga,proffsiga och väldigt pedagogiska. Att ha ordning och reda, förstå och få “koll” på tekniken gör att jag kan täppa till en massa hål där jag annars skulle läcka energi ur.

Vill du veta mer hittar du dem här

Återhämtning när den fungerar

I fredags gick jag runt med min kära Klippo (gräsklippare) i rask takt i tre timmar. Efteråt satte jag mig under äppelträdet i skuggan och åt vattenmelon, tittade på hästarna, klappade hundarna och lyssnade på fågelkvitter. Efter en stund kände jag att vitaliteten fylla mig igen. Vilken fantastisk känsla!!! Tack älskade kinesmedicin för att du gett mig ett liv igen. För bara ett halvår sedan hade det inte varit möjligt. Jag hade fått betala för att jag kört på fysiskt så länge i flera dagar. Jag hade känt mig sjuk svag, låg, ledsen och hade förmodligen även haft värk. Jag hade varit besviken för att jag inte orkade göra allt jag ville 😉

Det har tagit tid och det har funnits dagar när jag tänkt att det här fungerar inte på mig. Nu “plötsligt” så är jag på en plats jag aldrig trodde att jag skulle hitta tillbaka till. Jag är övertygad om att jag har behövt den här resan för att kunna hjälpa andra i samma situation. För att läka har jag tvingats skaffa mig en massa kunskap om hur kropp och själ fungerar och hur jag kunnat hjälpa mig själv på bästa sätt. Det är så frustrerande att inte förstå varför kroppen reagerar som den gör eller att känslorna lever rövare med en.

Solskenshistorier är de bästa

Det bästa som finns är när det dimper ner en solskenshistoria från någons liv. Det finns inget bättre än att kunna hjälpa till och vända djup sorg, oro och förtvivlan till ren glädje. Jag blir alldeles varm i själen när jag kunnat bidra med lite hjälp på vägen. I går blev jag gudmor till en underbar liten hingstunge tack vare att jag hjälpt hans mamma. I går fick jag ett meddelande från en tidigare patient. Den berättelsen sparar jag djupt i mitt hjärta. Vilken lycka det är att kunna hjälpa någon som verkligen behöver det, jag blir alldeles rörd.

Pärla fick en ny chans och är nu mamma

När Pärla var 2 år gammal blev hon plötsligt halt. Inga synliga skador, ingen svullnad eller värme och hon verkade inte nämnvärt smärtpåverkad. I samråd med veterinären fick hon vila. Ganska snart blev det klart att all muskulatur i bogen förtvinade och hon hade ett stört rörelsemönster där hon inte kunde lyfta frambenet uppåt framåt. När jag beskrev vad som hänt för en kunnig massör tipsade hon mig att läsa om Sweeney shoulder, där nervtrådarna brister efter tryck/trauma på bogspetsen eller tex en fläkning. Min veterinär var snart hos mig och bekräftade att så var fallet samt dömde ut Pärla på plats. Att spara henne som avelssto var inte aktuellt eftersom hon skulle växa sig alldeles för stor och tung för en sådan skada, men om jag ville kunde jag spara henne över vintern. Jag var helt förkrossad. Pärla var drömhästen jag väntat nästan 10 år på att födas och hon var allt jag ville ha. Jag satte mig vid datorn och gjorde ett utrop efter all information som skulle kunna hjälpa oss möjliga behandlingar operationer och prognoser mm. På den vägen hörde en vän av sig och sa att jag måste ringa till Tina. Tina fyllde mig med hopp och vi åkte första gången för att sammanstråla i Örebro för behandling av Pärla. Det var inga tvivel om att Pärla gick igenom mycket i sin första behandling. Både Pärla, jag och mitt resesällskap var starkt berörda.

Därefter kom Tina hem till mig och behandlade alla mina djur men framförallt Pärla. Som 3 åring var Pärla så pass mycket bättre att hon försiktigt reds in. Med tiden fylldes musklerna upp igen och all rörelse i frambenet kom tillbaka. Den vänstra galoppen som från början inte fanns efter skadan är nu hennes bästa. Hon är tävlad i westernridning framförallt Trail och Extreme cowboy race samt arbetat kor och har otroligt lätt för sig i den Akademiska ridningen och frihetsdressyren.

Av skadan syns i stort sett ingenting idag förutom ett litet av avtryck på bogen. Nu har hon blivit mamma till en fin hingstunge och har gått på mammaledighet. Efter ledigheten ser vi fram emot nya mål i ridningen. Hennes liv kunde ha tagit slut när hon var två år och nu är hon åtta år, har blivit mamma och har hela livet framför sig. Tack!!!

Vill du läsa mer om Pärla, Viktoria och hennes fina arbete med djur och natur hittar du dem här och på FB Selahbonden & Hästlugn

Fyller på med solskenshistorier och näring 

Solskenhistorier fyller på oss, vi behöver både positiva nyheter och hopp för att må bra. Allt är energi och bestämmer vi oss för att något inte kommer att gå så kan du vara säker på att det med största sannolikhet inte kommer att göra det heller. Samma sak blir det när vi bestämmer oss för att det ska gå då fortsätter vi att leta oss fram tills vi kommer i mål.

I den kinesiska medicinen använder man mat som medicin. Man hade när den utvecklades ingen aning om vad vitaminer och mineraler var. Processad mat hade man nog inte i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig att någon skulle vilja “uppfinna”. Man lärde sig utifrån erfarenhet att olika födoämnen hjälpte kroppen med vissa problem/obalanser och stärkte vissa vävnader. Man förstod känslornas roll och hur de påverkade välmåendet. Man skapade en förklaringsmodell som fungerar och som man använder än i dag både på sjukhus och i vardagen.

Min näringsbomb hjälper mig med allt min kropp behöver

Min dagliga favorit nu när det är sommar är en smoothie som jag varierar lite i innehåll, men den hjälper min kropp och fyller på med precis det jag behöver. Jag dricker den inte kylskåpskall och jag tar gärna en kopp med svart ekologiskt Earl Grey te till. Det är medicin för mig och den fungerar.

Vill du läsa mer om varför jag älskar ekologiskt Earl Grey Te hittar du mer info här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Hallon stödjer Trä och Vattenelementet, vilket innebär att lever och njurar får hjälp. Hallon stärker både yin yang.

Blåbär stödjer Metall, Jord, Vatten, Träelementet vilket innebär att lunga, mage, mjälte, njurar och lever får hjälp. Blåbär är ett riktigt superbär som stärker qi, motverkar fukt/hetta och eliminerar gifter.

Mango stödjer Jord och Metallelementet vilket innebär att mage, mjälte och lungan får hjälp. Mango stärker yin, motverkar hetta, främjar cirkulationen av qi och är vätskedrivande.

Dadlar stödjer Trä, Metall, Jord och Vattenelementet vilket innebär att lever, lunga, mjälte och njurar får hjälp. Dadlar stärker yin, blod och motverkar fukt.

Spenat stödjer Trä, Jord och Metallelementet vilket innebär att lever, mage och tjocktarmen får hjälp. Spenat stärker blod, yin och motverkar hetta är vätskedrivande och främjar cirkulationen av blod.

Jag späder med lite havremjölk och/eller vatten tills konsistensen blir lagom. Allt är EKO förstås 😉

Soliga Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg


Har du upptäckt vad Saltmoxa kan åstadkomma i din kropp?

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap till självhjälp. Du använder den för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt innertsta som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa om vad andra tycker om saltmoxakursen : REFERENSER

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This