Svalkande tips i värmen
Av Tina på Hermansdals Gård
den 6 jun, 2019

Hej fina du,

Vilket sommarväder vi har. Strålande sol, 30 grader i skuggan och vinden som fläktar. Vad kan vara bättre en Nationaldag som den här. Tvätten torkar på nolltid ute och blommor och djur dricker massor med vatten. Vi söker skugga och svalka allihopa på Hermansdal och anpassar aktivitetsnivån medans vi njuter av svensk sommar när den är som bäst.

Det är ett friskhetstecken att vi dricker vatten när det är varmt och vi svettas. Att inte ha någon törst alls beror ofta på att vi har för mycket fukt i kroppen. När vi har det tror kroppen att den har tillräckligt med vätska och vill inte ha mer. Men vi behöver vatten. Dricker vi för lite är det svårare för kroppen att bli av med slaggprodukter dricker vi för mycket blir vi av med för mycket som är bra för oss. Så att vi börjar känna törst kan vara ett friskhetstecken.

Lyssnar vi på kroppens signaler behöver den inte skrika

Är vi för törstiga och inte blir nöjda när vi dricker så är det å andra sidan inte heller bra. Det kan betyda att vi har en ”hetta” någonstans som förbrukar vätskor. Att lära känna sin kropp och förstå vad som är ”normalt” är en förutsättning för att vi ska veta när vi är i obalans i ett tidigt stadie. Kan vi fånga de små signalerna och hjälpa kroppen på en gång kommer inga stora obalanser uppstå. Det är när det blir för stora obalanser som kroppen inte klarar av att rätta till dem längre och våra problem blir mer besvärande. I bland har vi haft obalanser så länge att de blir ett normaltillstånd för oss. Vi tror att det är så vår kropp fungerar.

Vi är nu igång med webbkursen om De Fem Elementen- Mat som medicin och jag tycker det ska bli superkul att få guida alla deltagarna till att hitta sin balans. Jag vet att den kinesiska medicinen fungerar. Att vi har vårt klassrum är det som kommer att göra den stora skillnaden. Vi behöver alla någon att hålla i handen och hjälp med att förstå vad det är som händer i kroppen när vi börjar läka.

Vill du lära dig mer ? Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

http://www.hermansdal.com/webbshop

Varma dagar som de här hjälper jag kroppen med vattenmelon och citron eller pepparmynta i vattnet.

Vattenmelon hjälper Eld Vatten och Jordelementet vilket innebär att hjärta urinblåsa och magen får stöd. Den motverkar hetta och är vätskedrivande.

Citron hjälper Trä, Vatten, Metall och Jordelementet det innebär att gallblåsa, lever, njurar, lunga, mjälte och mage får stöd. Citron främjar cirkulationen av qi och blod, motverkar hetta, löser upp slem och eliminerar gifter.

Pepparmynta hjälper Trä , Metall och Jordelementet, vilket innebär att lever lunga och mjälten får stöd. Den främjar cirkulationen av qi, löser upp slem, motverkar hetta och minskar vind- hetta. Att den minskar vind- hetta betyder i praktiken att pepparmynta även är bra vid till exempel halsont.

Soliga Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg


Har du upptäckt vad Saltmoxa kan åstadkomma i din kropp?

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap till självhjälp. Du använder den för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt innertsta som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa om vad andra tycker om saltmoxakursen : REFERENSER

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!