Svalkande tips i värmen
den 6 jun, 2019

Hej fina du,

Vilket sommarväder vi har. Strålande sol, 30 grader i skuggan och vinden som fläktar. Vad kan vara bättre en Nationaldag som den här. Tvätten torkar på nolltid ute och blommor och djur dricker massor med vatten. Vi söker skugga och svalka allihopa på Hermansdal och anpassar aktivitetsnivån medans vi njuter av svensk sommar när den är som bäst.

Det är ett friskhetstecken att vi dricker vatten när det är varmt och vi svettas. Att inte ha någon törst alls beror ofta på att vi har för mycket fukt i kroppen. När vi har det tror kroppen att den har tillräckligt med vätska och vill inte ha mer. Men vi behöver vatten. Dricker vi för lite är det svårare för kroppen att bli av med slaggprodukter dricker vi för mycket blir vi av med för mycket som är bra för oss. Så att vi börjar känna törst kan vara ett friskhetstecken.

Lyssnar vi på kroppens signaler behöver den inte skrika

Är vi för törstiga och inte blir nöjda när vi dricker så är det å andra sidan inte heller bra. Det kan betyda att vi har en ”hetta” någonstans som förbrukar vätskor. Att lära känna sin kropp och förstå vad som är ”normalt” är en förutsättning för att vi ska veta när vi är i obalans i ett tidigt stadie. Kan vi fånga de små signalerna och hjälpa kroppen på en gång kommer inga stora obalanser uppstå. Det är när det blir för stora obalanser som kroppen inte klarar av att rätta till dem längre och våra problem blir mer besvärande. I bland har vi haft obalanser så länge att de blir ett normaltillstånd för oss. Vi tror att det är så vår kropp fungerar.

Vi är nu igång med webbkursen om De Fem Elementen- Mat som medicin och jag tycker det ska bli superkul att få guida alla deltagarna till att hitta sin balans. Jag vet att den kinesiska medicinen fungerar. Att vi har vårt klassrum är det som kommer att göra den stora skillnaden. Vi behöver alla någon att hålla i handen och hjälp med att förstå vad det är som händer i kroppen när vi börjar läka.

Vill du lära dig mer ? Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

http://hermansdal.com/webbshop

Varma dagar som de här hjälper jag kroppen med vattenmelon och citron eller pepparmynta i vattnet.

Vattenmelon hjälper Eld Vatten och Jordelementet vilket innebär att hjärta urinblåsa och magen får stöd. Den motverkar hetta och är vätskedrivande.

Citron hjälper Trä, Vatten, Metall och Jordelementet det innebär att gallblåsa, lever, njurar, lunga, mjälte och mage får stöd. Citron främjar cirkulationen av qi och blod, motverkar hetta, löser upp slem och eliminerar gifter.

Pepparmynta hjälper Trä , Metall och Jordelementet, vilket innebär att lever lunga och mjälten får stöd. Den främjar cirkulationen av qi, löser upp slem, motverkar hetta och minskar vind- hetta. Att den minskar vind- hetta betyder i praktiken att pepparmynta även är bra vid till exempel halsont.

Soliga Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg


Har du upptäckt vad Saltmoxa kan åstadkomma i din kropp?

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap till självhjälp. Du använder den för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt innertsta som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa om vad andra tycker om saltmoxakursen : REFERENSER

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Ny webbkurs

Nu släpps Mat som medicin 2021

Kursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Arkiv

Följ Hermansdal

error: Content is protected !!
Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Kursen för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen. Kursen startar den 4 januari 2021. Boka din plats idag!

 

Läs mer om kursen här

 

För mer info, prenumerera gärna på vårat nyhetsbrev!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This