Sommaren är hjärtats tid
Av Tina på Hermansdals Gård
den 16 jun, 2019

Hej fina du,

Hoppas att du hinner njuta av sommaren och tanka energi för att fylla på din reserv. Det gjorde jag i går. Förutom att ta hand om djuren så målade jag hela dagen och kvällen. Det var länge sedan nu och riktigt välbehövligt för hela mitt välbefinnande. För mig är skapandet, kreativiteten och färger oerhört viktigt. Det är ett sätt att få vara i nuet och låta själen få uttrycka sig. Så är det med skrivandet också det är ett sätt för mig att befinna mig i nuet. Tiden flyger iväg. Jag tänker sällan innan på vad jag ska skriva eller måla utan det kommer till mig när jag börjar och går in i mig själv. Det sker när jag får kontakt med mitt innersta väsen. Vad det där innersta har på hjärtat är lätt att glömma när vi springer runt i vardagen och har fullt upp med allt som ”ska” göras i livet. Någon gång i mitt liv vill jag ha kurser i att måla med själen och få dela med mig av den fantastiska känslan det ger.

Gårdagens skapande 🙂

Gamla vänner är riktigt fina presenter

I veckan har jag haft flera fikabesök som jag inte träffat på många år. Det var deras första möte med Hermansdal och de älskade det. Det är häftigt med energier de känns så tydligt ibland att man kan ta på dem. Jag fick ett meddelande på kvällen där några av dem förundrat uttryckte vilket lugn de kände när de var här och att det var som att åka in och ur en bubbla av harmoni och lugn. Det är precis så man vill att ens gäster ska känna det. Jag älskar möten med gamla vänner som man känt ett helt liv. Till midsommar kommer ytterligare en ”gammal” vän och hälsar på några dagar det ser jag verkligen fram emot. FB är fantastiskt när det gäller att hitta vänner som man tappat kontakten med. Att få en vänförfrågan från någon som man inte träffat på 20-25 år och kunna fortsätta där man slutade känns fantastiskt. Det är som att få en riktigt fin present.

Jag fick en annan väldigt fin present i veckan av en kär vän som ringde och berättade att hon träffat en person som lyssnat på en poddinspelning med mig där jag pratade om min cancer och hälsa. Det hade hjälpt henne rent konkret mer om det kommer 🙂 Det är det bästa som finns att kunna sprida bra ringar på vattnet och hjälpa någon på vägen.

Poddinspelningen där jag pratar om min cancer och hälsa hittar du här

SOMMAREN ÄR ELD-ELEMENTET OCH HJÄRTATS TID

Sommaren är eldelementet och hjärtats tid. I den kinesiska medicinen är inte hjärtat bara en pump som cirkulerar runt vårt blod för att hålla oss vid liv. Hjärtat har så många fler funktioner och ansvarsområden och innehar rollen som kroppens Kejsare. I hjärtat tar vi emot känslor från alla andra element och det är kejsaren som ska tolka och kontrollera alla känslor. Är kejsaren i balans känner vi oss tillfreds med livet och utstrålar äkta glädje och vänlighet.

Hjärtat har även som funktion att kontrollera blodet och sinnet. Dessa två hör ihop och kan inte separeras då blodet är som ett ankare för sinnet och är en förutsättning för att vi ska känna ett lugn. När hjärtats qi är starkt flyter blodet lätt och våra hjärtslag är jämna. Ett välmående hjärta kommer att spegla sig i ansiktet genom att ge det en fin, rosig färg med lyster. Vi kommer att sova gott och ha en inre frid. Hjärtat är själens boning.

Vill du läsa mer? Här hittar du Nyckeln till Hälsa  http://www.hermansdal.com/webbshop

Tecken på ett obalanserat eld-element:

 • Stort begär efter kalla drycker
 • Hjärtklappning
 • Yrsel (kan ha andra orsaker också)
 • Överdriven svettning
 • Känsla av att känna sig överhettad
 • Sömnsvårigheter
 • Mycket drömmar
 • Maniskt beteende
 • Röd tunga, framförallt tungspetsen
 • Känslomässigt instabil

Saker du kan göra för att balansera och stärka eld-elementet och hjärtat:

 • En bra balans mellan vila och aktivitet
 • Saltmoxa
 • Minimera mängden stekt mat
 • Färsk ekologisk frukt som tex vattenmelon och äpple
 • Undvik rökning, stress och för mycket kaffe
 • Stärka ditt vattenelement som är det som ska kontrollera elden
 • Hjälpa ditt träelement som är mamma till hjärtat
 • Pepparmyntate

Datum för en saltmoxakurs till på Hermansdal i sommar kommer 🙂

Jag älskar att ha kurs och kan prata om energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Jag har fått flera mail om nytt kursdatum för en saltmoxakurs här på Hermansdal i sommar och jag ska föröka få till ett datum. Håll utkik 🙂

Saltmoxa är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Att känna sig starkare och få mer energi är ett första steg mot läkning.

Här kan du läsa mer om vad saltmoxa är.

Här kan du läsa om vad andra tycker.

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!