den 16 jun, 2019
Sommaren är hjärtats tid

Hej fina du,

Hoppas att du hinner njuta av sommaren och tanka energi för att fylla på din reserv. Det gjorde jag i går. Förutom att ta hand om djuren så målade jag hela dagen och kvällen. Det var länge sedan nu och riktigt välbehövligt för hela mitt välbefinnande. För mig är skapandet, kreativiteten och färger oerhört viktigt. Det är ett sätt att få vara i nuet och låta själen få uttrycka sig. Så är det med skrivandet också det är ett sätt för mig att befinna mig i nuet. Tiden flyger iväg. Jag tänker sällan innan på vad jag ska skriva eller måla utan det kommer till mig när jag börjar och går in i mig själv. Det sker när jag får kontakt med mitt innersta väsen. Vad det där innersta har på hjärtat är lätt att glömma när vi springer runt i vardagen och har fullt upp med allt som “ska” göras i livet. Någon gång i mitt liv vill jag ha kurser i att måla med själen och få dela med mig av den fantastiska känslan det ger.

Gårdagens skapande 🙂

Gamla vänner är riktigt fina presenter

I veckan har jag haft flera fikabesök som jag inte träffat på många år. Det var deras första möte med Hermansdal och de älskade det. Det är häftigt med energier de känns så tydligt ibland att man kan ta på dem. Jag fick ett meddelande på kvällen där några av dem förundrat uttryckte vilket lugn de kände när de var här och att det var som att åka in och ur en bubbla av harmoni och lugn. Det är precis så man vill att ens gäster ska känna det. Jag älskar möten med gamla vänner som man känt ett helt liv. Till midsommar kommer ytterligare en “gammal” vän och hälsar på några dagar det ser jag verkligen fram emot. FB är fantastiskt när det gäller att hitta vänner som man tappat kontakten med. Att få en vänförfrågan från någon som man inte träffat på 20-25 år och kunna fortsätta där man slutade känns fantastiskt. Det är som att få en riktigt fin present.

Jag fick en annan väldigt fin present i veckan av en kär vän som ringde och berättade att hon träffat en person som lyssnat på en poddinspelning med mig där jag pratade om min cancer och hälsa. Det hade hjälpt henne rent konkret mer om det kommer 🙂 Det är det bästa som finns att kunna sprida bra ringar på vattnet och hjälpa någon på vägen.

Poddinspelningen där jag pratar om min cancer och hälsa hittar du här

SOMMAREN ÄR ELD-ELEMENTET OCH HJÄRTATS TID

Sommaren är eldelementet och hjärtats tid. I den kinesiska medicinen är inte hjärtat bara en pump som cirkulerar runt vårt blod för att hålla oss vid liv. Hjärtat har så många fler funktioner och ansvarsområden och innehar rollen som kroppens Kejsare. I hjärtat tar vi emot känslor från alla andra element och det är kejsaren som ska tolka och kontrollera alla känslor. Är kejsaren i balans känner vi oss tillfreds med livet och utstrålar äkta glädje och vänlighet.

Hjärtat har även som funktion att kontrollera blodet och sinnet. Dessa två hör ihop och kan inte separeras då blodet är som ett ankare för sinnet och är en förutsättning för att vi ska känna ett lugn. När hjärtats qi är starkt flyter blodet lätt och våra hjärtslag är jämna. Ett välmående hjärta kommer att spegla sig i ansiktet genom att ge det en fin, rosig färg med lyster. Vi kommer att sova gott och ha en inre frid. Hjärtat är själens boning.

Vill du läsa mer? Här hittar du Nyckeln till Hälsa  http://hermansdal.com/webbshop

Tecken på ett obalanserat eld-element:

 • Stort begär efter kalla drycker
 • Hjärtklappning
 • Yrsel (kan ha andra orsaker också)
 • Överdriven svettning
 • Känsla av att känna sig överhettad
 • Sömnsvårigheter
 • Mycket drömmar
 • Maniskt beteende
 • Röd tunga, framförallt tungspetsen
 • Känslomässigt instabil

Saker du kan göra för att balansera och stärka eld-elementet och hjärtat:

 • En bra balans mellan vila och aktivitet
 • Saltmoxa
 • Minimera mängden stekt mat
 • Färsk ekologisk frukt som tex vattenmelon och äpple
 • Undvik rökning, stress och för mycket kaffe
 • Stärka ditt vattenelement som är det som ska kontrollera elden
 • Hjälpa ditt träelement som är mamma till hjärtat
 • Pepparmyntate

Datum för en saltmoxakurs till på Hermansdal i sommar kommer 🙂

Jag älskar att ha kurs och kan prata om energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Jag har fått flera mail om nytt kursdatum för en saltmoxakurs här på Hermansdal i sommar och jag ska föröka få till ett datum. Håll utkik 🙂

Saltmoxa är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar. Att känna sig starkare och få mer energi är ett första steg mot läkning.

Här kan du läsa mer om vad saltmoxa är.

Här kan du läsa om vad andra tycker.

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This