den 1 dec, 2019
Vet du varför näsan rinner när det är kallt?

Hej fina du,

Äntligen minus och lite vitt på backen. Skönast är den klara luften, ljus himmel och att slippa all smuts som katter och hundar drar in. Även känslan av 1a advent och en stundande jul infinner sig när det blir “rätt” årstid ute. Hästarna busar i hagarna och fåren blev överlyckliga i går när de fick inviga sitt nya fårhus. Nu kan de gå ut och in som de vill och vi kan stänga om dem så att de är trygga över natten.

I fredags var jag i Linköping och träffade en fantastisk narkosläkare inför operationen, det kändes tryggt. Jag fick ordinationen att äta fet fisk och grönsaker fram till operationen. Det var inte evidensbaserat men man hade sett att det hade en positiv inverkan på kroppens läkningsförmåga 🙂 Jag såg det som ett positivt tecken att han pratade “Mat som medicin” med mig innan operationen. Jag tror att det är många som “vet en hel del” men de får inte tala om det för att det inte finns “evidens”.

Tyvärr så blir det en del mediciner i samband med operationen både antibiotika och kortison tydligen. Jag är tacksam för att både den västerländska medicinen finns och att jag har verktygen för att hjälpa kroppen tillbaka efter operationen. Jag är riktigt nervös nu samtidigt som jag ser fram emot att känna mig bekväm i baddräkt nästa sommar.

Mat Som Medicin & De fem elementen 2020

Jag ser även fram emot 2020 års Mat som Medicin & De fem elementen på webben som startar i mitten av Januari när jag kvicknat till igen. Kursen är redan halvfull på bara ett par veckor 🙂 Underbart att fler och fler vaknar och vill ta befälet över sitt mående. I torsdags skrev jag om att det är bra om inte våra symtom visar sig på blodprover och röntgen för att det är lättare att komma tillrätta med dem. När obalanser väl har manifesterat sig där tar det oftast lite längre tid att komma tillbaka. Men det går det har jag varit med om många gånger.

Kroniskt betyder egentligen långvarigt och inte för alltid 😉 Bästa julklappen är att få meddelanden som det här. Jag fick de här raderna i veckan och det lös upp i den gråaste Novembermånaden på 10 år. När kroppen väl börjar läka och komma i ballans så ändras även provresultaten tillslut.

Vill du också lära dig mer och hjälpa dig själv?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Kylan och den klara luften är här

-7,5 på termometern i dag, så jag fortsätter “kylatemat” i bloggen. Ni kommer att bli proffs på kyla sett ur den kinesiska medicinens ögon. Hos oss här i norden är också kyla något som av naturliga orsaker ställer till väldigt mycket problem i kroppen. Förstod vi vilken skada kylan ställde till med skulle vi klä oss varmare. Förhoppningsvis 😉

Jag önskar att det kunde bli mode med täckbyxor och att alla ville ha mössa och rejäla vinterkängor det skulle vara fantastiskt. Med det, värmande mat, saltmoxa, ingefära och heta fotbad skulle vi klara oss fint långt upp i ålderdomen även om vi lever i ett kallt klimat. Vem känner sig inte vigare och rörligare när det är varmare ute?

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ och få en bättre hälsa?

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Det finns en naturlig förklaring

Det finns så många fenomen i kroppen som i den kinesiska medicinen har sin helt naturliga förklaring. Vi i västvärlden vet också att näsan rinner när det är kallt ute eller att vi nyser när vi blir förkylda och utsätts för damm till exempel men vi har inte förstått varför. Vi konstaterar bara att det händer. Hade vi gjort något åt de där första små symtomen hade vi sluppit en massa problem senare.

Västerländskt vet jag inte vad man säger om klarsnuva men de flesta har nog upplevt att näsan börjar rinna när man är ute och det är kallt? Kinesiskt sett gör sig kroppen av med kyla. Om snoret är gulare och grönare finns en infektion västerländskt och det gör det även kinesiskt men vi kallar det för hetta. Det är immunförsvaret som tar död på inkräktaren. Det är de döda immunförsvarscellerna som gör att snoret blir gult.

Kinesiskt sett har snor olika karaktärer och något som är klart är kyla, vitt är också kyla men på en djupare nivå. Desto gulare och grönare snoret är ju mer hetta. Så det räcker inte med att veta att någon är snorig vi behöver ta reda på vilken färg och karaktär något har för att veta hur vi skall behandla.

För att bota symtom av kyla behöver vi värme

Värme inifrån och utifrån när det finns kyla är alltid rätt sätt att balansera. Finns det mycket hetta som hög feber finns det andra vägar. Men febern i sig gör också ett jobb så det kan vara bättre att ha feber som tar död på inkräktaren än att ta en alvedon och köra på. När vi nyser försöker kroppen också bli av med något som den störs av vilket känns väldigt logiskt när vi tänker efter.

Om vi förstår både den kinesiska medicinen och den västerländska ser vi många “likheter” och ändå är de så olika framförallt i sitt sätt att både förebygga och bota. Tänk om vi kunde bygga broar, vilken skillnad det skulle göra!

Vill du lära dig mer? Du hittar Nyckeln till Hälsa här

Varm December Kram från Hermansdal

Tina 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ och få en bättre hälsa?

Vill du också lära dig mer och hjälpa dig själv?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 kurserna öppnas för bokning i Januari 2020 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This