den 4 dec, 2019
Är du snäll mot dig själv?

Hej fina du,

Hoppas att december har startat bra och att julkänslan börjar infinna sig utan för mycket stress. Själv förbereder jag julen så mycket som möjligt. Det jag inte har gjort tills på söndag får vara. Jag boostar kroppen och immunförsvaret med saltmoxa, mat, vitaminer och mineraler. Jag ser fram emot att vila mig igenom alla helgerna för att läka på bästa sätt och samla kraft inför våren. Så himla roligt att Mat som medicin kursen är så populär det ger mig massor med energi. Att den ser ut att bli fullbokad och sätter igång igen i Januari gör att jag har ännu en sak att se fram emot. 2020 kommer att bli magiskt på många sätt.

Vill du också lära dig mer och hjälpa dig själv?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Att inte låta rädslan ta över

Just nu tampas jag med en hel del rädslor. Jag är rädd för nedsövningen och operationen och jag gillar inte att ligga på sjukhus. Jag är också orolig för hur jag ska klara att ligga på rygg och sova i en månad och undrar hur ont jag kommer att ha. Det är många tankar som far i huvudet och jag hjälper mig själv så gott det går genom att hela tiden påminna mig om att vara i nuet. Jag försöker att vara en snäll och bra doktor till mig själv och är nu ordinerad Räddningsdroppar varje dag 😉 Hahaha. Det blir väldigt tydligt hur stor del känslorna har i vårt fysiska mående. Jag märker att både immunförsvaret och magen är skörare och behöver lite extra omvårdnad.

Är vattenelementet svagt är vi rädda

Rädsla är vattenelemntets känsla och börjar du känna dig rädd och måla upp katastrofsituationer som inte är verkliga eller anar faror som ingen annan kan se så är det ditt vattenelement du ska stärka. För mig har mitt svaga vattenelement verkligen gjort sig hört. En lång tid hade jag en sån höjdskräck att jag hade svårt för att köra bil över broar och i branta backar. Jag blev även en rädd ryttare och kände inte alls igen mig själv. Jag fick tunt hår och sprang upp och kissade varje natt. Symtomen var många och jag kan bara tacka den kinesiska medicinens klokskap för att jag har lyckats vända och nu är tillbaka som mitt normala jag igen. Till och med min frisör reagerar på att mitt hår ständigt blir tjockare. Jag frågade henne om det var vanligt i min ålder och det är det inte 😉 Backar och broar är inte heller några problem längre.

Det är inte bara jag som märker skilnaden

Jag fick en fråga om Saltmoxakursen och om den var lätt att följa på webben. Jag svarade Ja och fick den här kommentaren?
Det är lika härligt varje gång jag får meddelanden som det här Grattis till dig som har gått från höjdrädd till att nu stå på stegar och rensa stuprör.
Kinesiskt så betyder det att vattenelementet är starkare och därför har rädslan försvunnit. Känslorna är symtom som gör att vi vet var i kroppen obalanserna och bristerna finns.

Jag har stängt webbkursen i Saltmoxa tills jag är på benen igen. Vill du göra den på webben öppnar jag den igen i Januari. Annars är du varmt välkommen till Hermansdal när vi sätter igång med kurserna här i vår.

Vintern och kylan är här

Vintern är här det blev tydligt i helgen. Jag blir lika förvånad och tagen på sängen varje år. Även om man vet att den ska komma och har förberett sig så blir det en massa extra jobb när man bor på en gård och har en stor familj. Äntligen blev luften hög och klar och om några veckor vänder det och det blir ljusare igen.

När vintern kommer ska vi ha rensat klart och fyllt på våra förråd med mat och annat så att vi klarar den kalla årstiden. Vi ska precis som naturen gå i ide och vila inför vårens igångsättande när allt vaknar. Det är perfekt att ligga där under filten och planera för de saker vi vill göra under vår och sommar. Vintern är planeringsstadiet för nya projekt och mål.

När vi stärker vattenelementet stärker vi njurarna

Enligt den kinesiska medicinens organklocka är tiden 15-19 vattenelementets tid. Har vi ett svagt vattenelement så är det väldigt bra att hitta en stunds vila någonstans under den tiden. Extra kraftfullt blir det med en saltmoxa på magen. Eller varför inte ta ett fotbad med ingefära och moxa.

I njurarna som hör till vattenelementet föds Yin och Yang och det är här vår livsenergi lagras. Att stärka vattenelementet kommer att hjälpa precis alla processer i kroppen. Det kommer att få själen att trivas och känslolivet att fungera. Njurar tar av sin kraft och hjälper till överallt i kroppen där det behövs. Du kan alltid stärka vattenelementet och på det sättet hjälper du precis hela dig.

Stärk ditt vattenelement och hjälp dig själv

  • Saltmoxa ala Hermansdal Läs mer om saltmoxa här
  • Fotbad med ingefära och moxa (finns med i våra kurser)
  • Mat som svarta sesamfrön, svart ris, kidneybönor
  • Värmande kryddor som vitlök, ingefära, kanel och peppar
  • Varm tillagad mat
  • Vila framförallt på natten och under vintern
  • Ballans mellan träning och vila
  • Håll dig varm, låt inte kroppen bli kall även om du inte tycker att du fryser
  • Fler tips hittar du i Nyckeln till Hälsa Läs mer och köp den här

Varm December Kram från Hermansdal

Tina 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ och få en bättre hälsa?

Vill du också lära dig mer och hjälpa dig själv?

Förhandsboka din plats nu. I Januari startar en ny omgång av Mat som Medicin & De fem elementen

OBS Begränsat antal platser!

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 kurserna öppnas för bokning i Januari 2020 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This