Vårt yttre reflekterar det inre
Av Tina på Hermansdals Gård
den 9 feb, 2020

Hej fina du,

Efter tre dagars vinter nu i veckan och lite uppfriskande sol med ett vackert vitt landskap är vi tillbaka till att torka tassar och klafsa i lera. Men håll ut våren är på G 😉 För varje dag som går närmar vi oss musöron på björkarna och fågelkvitter. Jag tänker försiktigt försöka komma igång att träna igen. Efter att ha varit stilla sen operationen i början av December och en stor infektion ihop med den så vill jag börja röra på mig och få känna mig stark igen. Det är perfekt att smyga igång nu med den spirande vårenergin i ryggen. Att känna mig stark och vital och orka göra allt jag vill är viktigt i mitt liv. Jag vill inte känna att vitaliteten försvinner och att jag orkar mindre och mindre. För att nå mina mål så behöver jag förstå hur jag kan hjälpa mig själv genom mat, moxa, balans mellan vila och träning, hitta mitt inre lugn och vara sann mot mig själv.

Djuren fungerar precis som oss

Det är detsamma med djuren. För att må bra så behöver de det som är naturligt för dem. Det får konsekvenser om de äter mat som inte är bra eller om de lever i en miljö eller tränas på ett sätt som skapar stress och oro. De precis som vi behöver känna sig både älskade och uppskattade. Uppstår det obalanser så visar det sig både känslomässigt och fysiskt. Precis som vi så föds de med olika personligheter, styrkor och svagheter och vi kan hjälpa dem precis som vi kan stödja oss själva för att skapa de bästa förutsättningarna i våra liv. Vill vi ha en tävlingshäst så måste vi behandla den som den elitidrottare den är. Vi måste välja en individ som har de fysiska förutsättningarna och den kan inte äta på ”Mc Donalds” eller träna för mycket eller för lite. Den behöver balans mellan vila och aktivitet och vi behöver ha den med oss för att det ska hålla i långa loppet. Djuren fungerar precis som vi och vi kan skapa fantastisk relationer med dem om vi vill. När de får symtom kan vi hjälpa dem tillbaka till välmående om vi förstår vad de behöver. Är du nyfiken på vad den kinesiska medicinen och moxa kan göra för din häst eller hund kan du läsa mer om våra djurkurser här.

HÄSTKURS 8 MARS OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020

Du kan nu boka din plats

OBS Begränsat antal platser

En sannsaga med lyckligt slut

Här är ännu en solskenshistoria om kroppens fantastiska läkningsförmåga

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är unnamed.jpg

Våra sinnen är kontakten mellan det yttre och inre

Den kinesiska medicinen har en djup filosofisk kärna och handlar mycket om känslor och våra sinnen. Våra sinnen är kontakten mellan det yttre och det inre. Får vi en överkänslighet mot det yttre så finns det en brist i det inre som gör att vi inte kan sätta gränser eller filtrera det som finns runt oss. Det går rakt in och kan skapa ohälsa. Vi är alla mer eller mindre känsliga och vi som är högkänsliga måste vara extra noga med både hälsan och olika känslomässiga strategier för att skapa en skyddsbarriär och hålla ställningarna mot det yttre annars blir vi helt dränerade och sjuka tillslut.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Med ökad kunskap och ”alternativt vetande” så får man insikter som gör att man inte kan backa bandet.

För att få en förändring så behöver vi alltid starta med oss själva. Det kan absolut vara skönast att inte veta och bara fortsätta livet som det är och de gör nog de flesta tills det är något som börjar gnaga och kännas obekvämt på det ena eller det andra sättet. Jag har många gånger funderat på varför inte människor väljer nya vägar när de märker att den de går på får dem att må dåligt på det ena eller det andra sättet, eller att de aldrig når sina mål, vad beror det på?

För mig berodde det på att jag inte trodde att det fanns en lösning på mina problem. Den västerländska medicinen ingav mig en känslan av att jag hade otur när jag blev sjuk och gav mig mediciner och något annat än det kände jag inte till. Det fanns ingen anledning till att jag mådde som jag gjorde det bara blev så. Ingen frågade vad jag åt, hur jag levde och mådde i mitt liv.

Tror vi inte att vi kan påverka försöker vi inte

Jag hade ingen aning om att mina återkommande fysiska symtom och känslor var ett sätt för kropp själ att tala om att jag hade problem. Jag mådde inte bra och jag förstod inte att jag kunde påverka hur jag mådde genom hur jag levde. Jag förstod inte att ju mer brist jag fick i mitt kroppsliga system desto känsligare blev jag. Ju känsligare jag blev desto fler symtom dök upp. Det yttre gick rakt in jag hade inget försvar eller filter.

Jag har alltid varit energi känslig och läser av omgivningen, människor och djur så har det alltid varit. Det eskalerade, jag blev känsligare och känsligare. Det gick så långt att jag blev dränerad av att vistas i stora folksamlingar och valde att gå och handla på tider jag visste att det var så lite folk som möjligt i affärerna. När jag var ute och tävlade med mina hästar så blev jag alltid sjuk det slog aldrig fel. Jag kunde helt enkelt inte stänga av, jag var för öppen och omgivningens energi gick rakt in. Att då befinna sig på en tävlingsplats med nervösa och tävlingsinriktade människor och stressade djur var jätte jobbigt för mig.

Med kunskapen från den kinesiska medicinen och lite andra verktyg så kan jag nu till min stora glädje konstatera att jag är betydligt starkare. Jag behöver inte längre arbeta lika hårt för att hålla andras energi på avstånd. Jag har ett naturligt skydd som ett slags immunförsvar för andras energier och alla intryck. Jag kan vara mig själv och i nuet. Jag klarar av att stänga av en del av mina sinnen när det behövs och inte ta in allt rakt av. En del av er kommer att förstå vad jag pratar om det är en befrielse att på ett helt naturligt sätt kunna hålla ställningarna mot allt som cirkulerar runt omkring en. Det gör att jag slipper en mängd symtom från kropp och själ.

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka din plats

Att bli medveten kan skapa förändring

Så vad vill jag nu säga med allt det här?  Min slutsats är att vi skall reflektera över om vår känslighet ökar så mycket att vi tillslut mår dåligt av att vistas i folksamlingar och andras energier så betyder det något. När vi blir svaga så blir vårt immunförsvar det också, och vi blir lättare sjuka. Det påverkar även vår känslomässiga skydd mot omgivningen och oss själva. Vem känner inte igen att när vi är trötta så är vi extra känsliga? Eller hur?

Att ta hand om sig själv och se till att stärka vår kropp med bra näring, att vi är sanna mot oss själva och att vi har balans i livet på alla plan kommer att hjälpa oss stort. Inte bara kommer vi att kunna hålla ställningarna mot förkylningar utan vi kommer även att klara av att hålla ställningarna mot vad som finns runt oss i energi och känsloform. Det är inte lätt att vara i nuet och harmonisk om man känner av allt och alla runt omkring sig. Fundera på vad som får dig att må bra och vad du behöver för att befinna dig där oftare.

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

HÄSTKURS 8 MARS 2020 OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Mat som Medicin & De fem elementen 2020 är nu i full gång

Vi har stängt dörren för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals GårdFölj mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!