den 12 feb, 2020
Hjälp i örtformat

Hej fina du,

Hoppas att du klarade dig bra under stormen Ciara? Vi kände av naturens krafter rejält här på Hermansdal. Man känner sig inte så stor när det känns som om vinden ska lyfta huset och man knappt kan öppna ytterdörren. Hästar och får fick gå in tidigt och var i tryggt förvar när Ciara kulminerade. Själv har jag blivit temporärt övermannad av ett virus och har nog aldrig nyst så mycket som jag har gjort de sista dagarna. En riktig bondförkylning med rinnande näsa jag kan inte minnas när jag var så förkyld sist. Jag fick till och med lov att ställa in mitt återbesök i Linköping i måndags. Men med vindolja, echinaforce, extra vitaminer och Natural Breath så ska jag snart ha tagit befälet igen och puttat ut viruset. 😉

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Virus är vind

Virus hör till klimatfaktorn vind i den kinesiska medicinen. Kanske är det inte så konstigt att jag föll offer när jag var ute och fixade för alla djuren i stormen. Jag blev både kall och blöt och är inte stark ännu efter operation och infektion.

Det är många som är sjuka denna tiden på året i förkylning, influensa och magsjuka. Jag brukar klara mig bra (förutom när jag klantar till det som nu 😉 Men får stundvis jobba hårt för att hjälpa och stötta kroppen och immunförsvaret för att slippa hosta och snuva. Det gäller att fånga inkräktaren direkt. Ett första tecken på att en patogen försöker att ta sig in brukar vara en onormal trötthet och huvudvärk eller att vi känner oss frusna.

Några tips för att skydda dig eller mota ut virus

I dag vill jag ge er några tips på hur jag boostar immunförsvaret och på så vis brukar klarar mig från att bli sjuk. Kommer förkylningen trots allt på besök brukar jag kunna göra besöket kort genom att ge kroppen alla verktyg den behöver för att kasta ut den oönskade besökaren.

En av mina favorithjälpare när det kommer till hosta och täppta, svullna och/eller värkande bihålor är en fantastisk örtformel som går under namnet “Natural Breathe”. Den är verkligen som en ängel i örtformat 🙂 Jag ser alltid till att den finns i husapoteket och har hjälpt oss och våra vänner många gånger.

Bi Ming Gan Wan / Natural Breath: Driver ut vind och vind-hetta. Används vid hösnuva, pollenallergi, lättare feber och fökylning, vid lättare allergisk astma, rinnande näsa, tung i huvud, kliande ögon, kliande hals och hosta, svullna och/eller värkande bihålor.

Jag boostar också med extra D- vitamin, C- vitamin, zink, Echinacea (röd solhatt) och Ingefärste med citron och honung. Glöm inte att lägga till vila. När kroppen sover går Yang in och lagar. När vi kör på trots att vi är under attack så får Wei Qi (vår yttre försvarsbarriär) ett mycket tuffare jobb med att hålla inkräktaren ute. Jag väljer märken av kosttillskott som jag tycker håller hög kvalitet. Vogel, Innate, Megafood, Hollistic, Thorne, Allvia, Alphaplus är några exempel.

Jag har även ett annat trumfkort i rockärmen “Vindolja” inget virus står emot den. Det känns fantastiskt att ha en hel verktygslåda att hjälpa sig själv och min två och fyrbenta familj med när det behövs. Vill du lära dig mer missa inte vårens kurser på Hermansdal.

HÄSTKURS 8 MARS OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020

Du kan nu boka din plats

OBS Begränsat antal platser

En sannsaga med lyckligt slut

Här är ännu en solskenshistoria om kroppens fantastiska läkningsförmåga

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är unnamed.jpg

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka din plats

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

HÄSTKURS 8 MARS 2020 OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Mat som Medicin & De fem elementen 2020 är nu i full gång

Vi har stängt dörren för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals Gård

?

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Hej inspirerad av dig av det du skriver kan jag swisha för vindolja? Lyckades ej betala i webb även intresserad av boken men den får nog tyvärr vänta lite tack mvh Lilian

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This