den 5 feb, 2020
Har du ett fritt energiflöde?

I går vaknade vi till ett vitt Hermansdal och i dag är det vinter ute med snö och -7. Det kanske är den enda vinterdagen vi får, det visar sig. Jag springer och kikar i min äggkläckningsmaskin och håller tummarna på att det finns liv i den som spirar. Om några dagar ska äggen lysas och då vet vi mer. Mat som medicin & De fem Elementen 2020 är på plats och arbetet med att guida deltagarna tar nu sin början. Det ska bli så roligt att få följa med på deras resa under året. Anmälningarna till vårens kurser här på Hermansdal börjar trilla in och först på tur är våra djurkurser. Den 10 Maj är det dags för en till favorit i repris Saltmoxakurs på Hermansdal. Den kinesiska medicinen och moxa är lika kraftfullt och effektivt för att hjälpa djuren som det är för oss. Är du nyfiken kan du läsa mer här.

En sannsaga med lyckligt slut

Här är ännu en solskenshistoria om kroppens fantastiska läkningsförmåga

HÄSTKURS 8 MARS OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020

OBS Begränsat antal platser

Du kan nu boka din plats

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka din plats

OBS Begränsat antal platser

Vi behöver alla ett fritt flöde för att må bra

Ett fritt flöde är oerhört viktigt både i vår kropp, omgivning och i våra relationer. Har vi inte balans eller det blir stopp någonstans får det alltid konsekvenser tillslut. Ger du för mycket utan att få tillbaka kommer det förr eller senare att börja skava. Tar du ut för mycket på kroppens qi, yang eller yin konto utan att se till att du tillför nytt kommer kroppen och känslorna till slut att protestera. Kropp och själ kommer att ge dig en mängd symtom för att du ska kunna rätta till obalanserna och hjälpa den tillbaka. Hittar du inte vart du läcker och kan täppa till hålen blir du till slut svag och sjuk eller åldras i förtid. Du är som en blomma som har sina basbehov och som växer och strålar när förutsättningarna är de bästa. Precis som du vissnar när du inte får det du behöver eller inte trivs med din omgivning. Så är det även för våra djur också. det finns en anledning till att de inte mår bra eller fungerar.

Shen är viktig och behövs överallt

Det syns när någon är vital och det syns tydligt när något fattas eller är fel. Vem ser inte skillnad på ett par sprudlande ögon och ett par ögon där lågan är svag eller har slocknat? Det är shen, själen och vårt inre som lyser i ögonen enligt den kinesiska medicinen. Att ha en stark shen hjälper oss massor i livet. Det får oss att hålla målet i sikte och hitta lösningar på motgångar det ger oss en inre kompass som gör att vi väljer rätt eller vågar gå mot strömmen om det känns fel.

Så är det hemma också när det är rörigt och ostädat med en massa saker som ligger framme så kommer energin att stagnera precis som den gör i kroppen. Visst får hemmet en annan shen när det är undanplockat och nystädat det tycker i iallafall jag. Det känns att det blir ett helt annat flöde. Ett tips är att rensa ut sådant som inte gör dig glad eller lyfter din energi.

Feng Shui handlar om flöde

Allt är energi och påverkar oss. Feng shui är ett energiredskap som har använts i Kina i 3000 år. Det används för att skapa de bästa förutsättningarna i hemmet på arbetet och runt i kring oss för att vi ska kunna vara den friskaste och mest välmående blomman. Det handlar om att allt är energi och man använder de fem elementen för att balansera upp svagheter och obalanser som finns i hemmet och i omgivningen. Det hjälper till att hålla det fria flödet som är så viktigt. Jag har en spännande vår framför mig på Hermansdal som kommer att presenteras för Feng Shui.

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

Var rädd om dig själv

Vi påverkas alla av energier på platser, färger, former, och andra människor precis som vi påverkas av hur vi lever och vad vi äter. Att må bra känslomässigt är lika viktigt som att äta näringsrikt och leva på ett klokt sätt.

Du kan äta de bästa tillskotten, den bästa maten och dricka det bästa vattnet och ha balans mellan träning och vila. Men hanterar du inte det som pågår i ditt hjärta, shen mår bra och dina tankar är positiva kommer du fortfarande vara ohälsosam. Var rädd om och respektera dig själv och det du känner. Lyssna på din kropp den är klok.

Jag hoppas att jag med mitt skrivande väcker ditt intresse för att du kan påverka din egen hälsa !

Kram

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är tina-signatur-1024x224.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du också förstå din kropp och själ och hjälpa dig själv till en bättre hälsa och ett större känslomässigt välmående ?

SALTMOXAKURS PÅ HERMANSDAL 10 MAJ 2020

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Saltmoxakurs på Hermansdal 10 Maj 2020 Nu kan du förahandsboka

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

HÄSTKURS 8 MARS 2020 OCH HUNDKURS 5 APRIL 2020

Här kan du kan läsa mer om våra friskvårds och moxakurser för häst och hund 2020 Du kan nu förhandsboka din plats

Mat som Medicin & De fem elementen 2020 är nu i full gång

Vi har stängt dörren för i år! Nästa kursstart 2021

Du kan läsa mer om kursen Mat som medicin & De fem elementen och vad deltagarna tycker här

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Jag vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med den här boken. Den är verkligen jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals Gård

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This