den 27 feb, 2022
Vårt eget hälsoträd

Hej fina du,

Hur mår du därute klarar du att hålla ditt inre lugn i den turbulenta tid vi lever i ? Inte lätt men så viktigt att hitta stunder av harmoni och frid. Både för vår egen skull och för att ha kraft att hjälpa andra.

Vilken vecka det har varit. Snö, regn och blåst om vartannat. Vaknade i morse till strålande sol och -9. Det känns väldigt avlägset att rensa ogräs och klippa gräset nu. Trots att Kung Bore verkar hålla sitt grepp om Hermansdal så hör jag på småfåglarna att våren är på G. Iallafall de dagar de inte blåser bort 😉 Träden bekräftar det som snart kommer att hända. De är fulla av knoppar. Så under ytan växer magin och snart står de i full blom. Jag längtar !!!

Med våren på ingång så passar jag på att slå ett slag för vårt eget hälsoträd BJÖRKEN. Snart är det dags att tappa björksav och plocka späda björklöv det går snabbare än vi tror. Chaga och Björkaska är andra saker som detta fantastiska träd ger oss. Alla borde ha en egen björk. Jag börjar med att presentera björkaska.

Björken är ett riktigt hälsoträd

I legender om trädens krafter, står björken för förnyelse och att födas på nytt. Vilket ur ett kinesmedicinskt perspektiv innebär att björken stärker bland annat njurarna och vattenelementet som står för vitalitet och livskraft. Den renar och berikar även jorden där den växer så att andra växter kan blomma.
Avkok på björkaska basar kroppen kraftfullt och är mineralrikt, speciellt på kalium, natrium, kalcium, magnesium, fosfor, krom, koppar, zink, järn, mangan och selen.

Då Björkaskan är kraftigt basisk gör den att de organ som blir hämmade av en “för sur miljö” (t ex Lever, bukspottskörtel, tarmsystemet, njurar m m) får en ”energikick” av björkaskan. Kroppens näringsupptag och utrensningsförmåga effektiviseras.

Jag undviker alla så kallade “utrensningskurer” om de inte bygger på att stärka kroppen så att den naturligt “renar” sig själv. En för svag kropp kanske inte klarar av att ta hand om allt som frigörs under en utrensning och mår ännu sämre. Man måste börja i rätt ända.

Björkaskan rensar kroppens vävnader och ledvätskor från syror och gifter. Eftersom cellerna tar sin näring ifrån vävnaden är denna miljö lika viktig för cellerna som att vi kan andas ren luft. När vävnaderna blir fria från dessa oönskade ämnen förändras cellens miljö genom att pH-värdet höjs. Cellen får därmed lättare att ta upp ”rätt” sorts näring. Och se där vi blir piggare och har mindre ont av rätt anledning och kroppen mår bättre.

Är du försurad? Kissa på en PH sticka på morgonen och se vart du ligger ?

Dosering/användning av björkaska:

Tag 2 matskedar aska till 1 liter vatten i ett rostfritt kärl, koka ca 15 minuter under lock.
Låt svalna och sila genom oblekt kaffefilter. (Ta dubbla filter) Förvara avkoket i en glasflaska i kylskåpet. Tag sedan 1-3 msk avkok i ett glas med vatten 1-3 ggr/ dag 1/2 timme före mat eller 2 tim. efter mat. Har du mycket problem i kroppen så börja med en lägre dos och öka allt eftersom.

Varning!!! Drick inte avkoket outspätt det är frätande i outspädd form.

Du kan även göra kroppen basisk med mat tex Citron, Grönkål, gurka, avokado, spenat och persilja är alla basiska livsmedel. Du kan även använd PH kalk till att basa kroppen. Viktigast av allt är att se över livet och vad det är som skapar en försurning.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This