den 20 feb, 2022
Skapa fred i sinnet

Hej fina du,

Längtar du lika mycket som jag efter våren nu? Jag drömmer om att sitta ute i en värmande vårsol och fika med fåglar som kvittrar och nyvakna humlor som surrar. Jag har införskaffat en enkel växtbelysning till mina fröer som snart gror i sadelkammaren. Det är perfekt med en sadelkammare som är tillräckligt stor för att fungera både som målarverkstad och barnkammare för blivande plantor. I år kommer jag få tomater tidigare och det ser jag fram emot. Det känns alltid skönt att ligga i fas, våren är en intensiv tid på gården.

Veckan som gått har vi haft ett riktigt ruskväder så jag har passat på att fixa inomhus, skriva på boken och fundera på eventuella kursdatum för både människor, hästar och hundar. Jag hoppas på att få till ett par under sommaren och hösten. Det är perfekt att stöka undan en del innejobb så att jag kan vara ute mer när vårsolen börjar värma. För vips är våren verklighet även om det känns långt borta nu 🙂

Följ med när energin ökar

Kände du av Lejonets fulla måne i onsdags? Det gjorde jag lejon som jag är 😉 Den och vårens energi får fart på min kreativitet och inspiration. Det är en härlig känsla att vilja göra saker, upptäcka nytt, få nya erfarenheter och kunskaper. Jag gillar inte att sitta fast utan trivs bäst när jag utvecklas både själsligt och intellektuellt. Det ger mig energi om jag bara håller mig i skinnet och inte låter drivet ta överhanden och dränera mig i stället.

Balans mellan aktivitet och vila både fysiskt och mentalt. Bra näringsrik och naturlig mat, och att se till att ha en bra sann relation med mig själv och min omgivning, det är mitt recept för att må bra. Har du funderat på vad du behöver för att känna att solen skiner inombords trots att regnet vräker ner ute?

Det är faktist värt en stund reflektion. Att stanna upp och känna efter vad det är som inte känns bra och vad som gör det, gör skillnad. Vad eller vilka tar din energi och vad eller vilka ger energi. Hur mår jag när jag ätit något? Hur känns det när jag umgåtts med någon? Vad tänker jag? Fyller jag på med positiva tankar eller drar jag ner mig själv? Det är så intressant att analysera sig själv och upptäcka vad som styr en och hur vi går på autopilot i livet och “vet saker” och reagerar innan de ens har hänt.

Nya vanor skapar ett lugn

Jag känner mig klok som en UV och har stängt av alla mina notifications på telefonen från mail och annat och det har gjort en enorm skillnad för mig. Det skapar ro att slippa det eviga plingandet. Otroligt egentligen hur telefonen uppfostrar oss att ständigt finnas tillgängliga. Vi är så vana att ständigt få tag på någon att det skapar stress när vi inte får det. Sociala medier i all ära men för mig är det viktigt att sätta gränser nu annars upptas hela mitt liv på att svara på frågor via messenger och mail. Jag har bestämt mig för att strukturera upp min arbetstid så att jag även kan få lite fritid. Det är ett av mina mål det här året. Eftersom jag älskar mitt jobb så kan det lätt bli för mycket av det goda. Säkraste sättet att få kontakt med mig är via mail info@hermansdal.com. Jag svarar så snart jag hamnar på kontoret 😉

Hur står det till med stressnivån

Det här med känslor är så viktigt, det tar upp en stor del av våra liv. När vi får för mycket negativ stress i vårt liv är det dags att göra något åt saken. Känslor styr oss i våra val, de får oss att inte våga eller ta ställning eller så suger de energin ur oss så att vi inte orkar ta tag i saker som vi  vet att vi skulle må bra av. Att “städa” upp runt oss och få koll på vad som egentligen händer när vi känner saker och låta känslorna transformeras som det är tänkt skapar ett välbefinnande och ett lugn.

Det gör att vi kan lägga energin på något som är bra för oss. Så rensa upp bland energitrådarna som tar din kraft. Sätt dig med papper och penna och känn efter. Vart får du energi och i vilka sammanhang förlorar du den? Vad behöver du förändra för att det ska kännas bättre? Kan du inte förändra nu, sätt ett datum längre fram där du kan ta tag i situationen på nytt. När du har bestämt ett datum släpp situationen fri och låt den inte ta din energi. När vi kan minska stressen och vara i nuet har vi möjlighet att fånga upp det vårt inre vill säga och lösningar och ideér kommer.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This