den 1 aug, 2018
Varför fungerar det när man hittar sin väg?

Hej fina du,

Njuter av lugnet efter några riktigt hektiska dagar och håller tummarna för att den kallfront som meterelogerna utlovat verkligen dyker upp, gärna med regn 🙂

Tycker synd om naturen och alla vilda djur, djurägare och bönder som kämpar för att få in mat till alla sina djur det blir tufft i år. Vi är tacksamma för att ha vinterns foder säkrat. Att kunna ta hand om sin familj så att den mår bra är viktigt för att skapa ett lugn. Blir berörd av hur kriser får oss att gå samman och hjälpa varandra och hur empatin vaknar.  All heder till Kalmar län som förbjudit jakt tack vare att de vilda djuren är hårt ansatta nu av värmen och torkan, det värmer i hjärtat.

I söndags hade vi vår andra kurs i Saltmoxa på Hermansdal och återigen blev det succé. En del får verkligen resultat på en gång och det är en häftig känsla att få dela med sig av den kinesiska medicinens kraftfulla redskap. Upplevelsen känns som  ren magi när man efter endast en gång känner att något händer och kropp och själ svarar.  Det känns magiskt när resultaten kommer, symptom försvinner och kropp och själ vaknar.

Hur kan det vara så “enkelt” att få må bättre?

Jag tror att det beror på fler aspekter en av dem är att när vi är på rätt väg så blir själen lugn vi har hittat “hem” i oss själva. Vi har en plan och en lösning som fungerar och det vet vi innerst inne. Det är också så att när vi fyller på yang i kroppen så kommer alla processer att fungera bättre och med rätt mängd av Yang, Yin och Qi kommer även våra känslor att kunna transformeras och vi fastnar inte i oro, ångest eller en depression.

I gamla texter säger man att om inte akupunkturen fungerar så ska man prova moxa och om inte moxa fungerar så kommer inte heller akupunkturen att fungera. Så kraftfull är livets eld. Det måste helt enkelt finnas Qi och substans för att akupunkturen ska kunna göra det den ska. Det måste finnas en gitarr innan vi kan börja stämma den och att skapa gitarren är vad moxan hjälper till med. Den gör så att det finns något för kroppen att jobba med. Har vi för stora brister är det bristerna vi måste fylla på innan det kan ske en läkning. Saltmoxan fyller på både Yin och Yang som skapar Qi det är därför det fungerar.

Fick en fråga i går om klimakteriebesvär och om  saltmoxa kunde hjälpa och mitt svar är, Absolut. Klimakteribesvär är en obalans mellan Yin och Yang med en brist det är därför vi får värmevallningar, sömnsvårigheter, går upp i vikt, blir låga, och våra känslor och vårt humör lever rövare med oss 😉

När kropp och själ har det den behöver så kommer vi inte ha en massa symtom som skapar obehag varken fysiskt eller känslomässigt så enkelt är det, även om det kan kännas tufft att hitta balansen och man ibland inte förstår vad man ska göra.

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This