Varför fungerar det när man hittar sin väg?
Av Tina på Hermansdals Gård
den 1 aug, 2018

Hej fina du,

Njuter av lugnet efter några riktigt hektiska dagar och håller tummarna för att den kallfront som meterelogerna utlovat verkligen dyker upp, gärna med regn 🙂

Tycker synd om naturen och alla vilda djur, djurägare och bönder som kämpar för att få in mat till alla sina djur det blir tufft i år. Vi är tacksamma för att ha vinterns foder säkrat. Att kunna ta hand om sin familj så att den mår bra är viktigt för att skapa ett lugn. Blir berörd av hur kriser får oss att gå samman och hjälpa varandra och hur empatin vaknar.  All heder till Kalmar län som förbjudit jakt tack vare att de vilda djuren är hårt ansatta nu av värmen och torkan, det värmer i hjärtat.

I söndags hade vi vår andra kurs i Saltmoxa på Hermansdal och återigen blev det succé. En del får verkligen resultat på en gång och det är en häftig känsla att få dela med sig av den kinesiska medicinens kraftfulla redskap. Upplevelsen känns som  ren magi när man efter endast en gång känner att något händer och kropp och själ svarar.  Det känns magiskt när resultaten kommer, symptom försvinner och kropp och själ vaknar.

Hur kan det vara så ”enkelt” att få må bättre?

Jag tror att det beror på fler aspekter en av dem är att när vi är på rätt väg så blir själen lugn vi har hittat ”hem” i oss själva. Vi har en plan och en lösning som fungerar och det vet vi innerst inne. Det är också så att när vi fyller på yang i kroppen så kommer alla processer att fungera bättre och med rätt mängd av Yang, Yin och Qi kommer även våra känslor att kunna transformeras och vi fastnar inte i oro, ångest eller en depression.

I gamla texter säger man att om inte akupunkturen fungerar så ska man prova moxa och om inte moxa fungerar så kommer inte heller akupunkturen att fungera. Så kraftfull är livets eld. Det måste helt enkelt finnas Qi och substans för att akupunkturen ska kunna göra det den ska. Det måste finnas en gitarr innan vi kan börja stämma den och att skapa gitarren är vad moxan hjälper till med. Den gör så att det finns något för kroppen att jobba med. Har vi för stora brister är det bristerna vi måste fylla på innan det kan ske en läkning. Saltmoxan fyller på både Yin och Yang som skapar Qi det är därför det fungerar.

Fick en fråga i går om klimakteriebesvär och om  saltmoxa kunde hjälpa och mitt svar är, Absolut. Klimakteribesvär är en obalans mellan Yin och Yang med en brist det är därför vi får värmevallningar, sömnsvårigheter, går upp i vikt, blir låga, och våra känslor och vårt humör lever rövare med oss 😉

När kropp och själ har det den behöver så kommer vi inte ha en massa symtom som skapar obehag varken fysiskt eller känslomässigt så enkelt är det, även om det kan kännas tufft att hitta balansen och man ibland inte förstår vad man ska göra.

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!