Vårt osynliga försvar och hjälp
den 4 aug, 2018

Hej fina du,

Vaknar till en fantastisk dag med lite svalare temperatur som dessutom är min födelsedag. Tack för den presenten!!! Tänk hur vi vänjer oss vid värme, i dag känns det som att tjocktröjan behöver på trots 20 grader 😉 När qi cirkulerar och kroppen har alla delar den behöver och är i ballans så klarar den av att hålla vår kroppstemperatur på en normal nivå. Att ha undertemp är lika onormalt som feber. Själv upptäckte jag i veckan att jag som alltid haft en väldigt låg kroppstemperatur 35-36 grader har nu en ”normal” kroppstemperatur. Är övertygad om att mitt intensiva saltmoxande och andra delar startat motorerna i min kropp och fått fart på systemet.

Nu har vi bett de som gått saltmoxakursen och är ”lågtempare” att se vad som händer med dem det ska bli så spännande. Kinesiskt sett så är det logiskt att när kroppens maskineri börjar fungera så kommer även kroppstemperaturen bli som den ska.

Vet du vad Wei Qi är?

Att det fungerar är viktigt för att vi ska må bra på insidan och kunna hålla ställningarna från det som kommer utifrån.

Wei Qi är den kinesiska medicinens motsvarighet till immunförsvar och vårt skydd mot de sjukdomsorsaker som attackerar oss utifrån. Det är vårt osynliga och kraftfulla skydd och är kroppens första försvarsbarriär. När det försvaret är starkt kan inget ta sig in och skapa problem i kroppen.

För att klara den uppgiften och vara starkt så behöver Wei QI en jämn tillförsel och förstärkning av sin av alla sina byggstenar. Det finns flera olika typer av Qi som tillslut bildar Wei Qi vårt förvar.

Vi har en nedärvd energi som vi har med oss från våra föräldrar och vi får Qi genom mat och dryck som fördelas ut till kroppens celler genom matsmältningsapparaten. En typ av Qi får vi genom vår relation med familj, vänner och naturen den når hela kroppen via hjärtat. Vi får även Qi av luften vi andas som når hela kroppen via våra lungor.

När alla typer av Qi  ”sammansmälter” i lungan så bildar de tillsammans Wei Qi.

Jing Qi är den enda Qi som är nedärvd, alla andra kan vi påverka genom hur vi lever. Är vi är rädda om vår nedärvda Qi genom hur vi lever vårt liv så räcker den längre. Det är därför vi klarar av att ”missköta” oss när vi är unga utan att bli sjuka, vi tror att vi klarar allt. När vi når medelåldern och vår nedärvda Qi är förbrukad, det är då krämporna kommer och vi undrar vad som hände.

När du äter bra, andas i frisk luft djupt, undviker fysisk och psykisk stress och lever i harmoni med världen runt dig så skapar du ett stabilt inre som kan Wei Qi kan växa och trivas i.

När Wei Qi är stark så kan inget bryta sig in i kroppen, men när du inte bryr dig om hur du äter och lever så försvagas Wei Qi allteftersom och vad som helst kan till slut ta sig in eller kroppen klarar inte av att göra sig av med det som gör oss sjuka.

Därför är det viktigt att äta bra mat, andas frisk luft, och följa den naturliga rytmen i och utanför oss själva samt ha bra relationer både med sig själv och andra. Ett starkt Wei Qi hjälper oss även att sätta gränser mellan vad som är mitt och vad som är andras energi. Är du ”energikänslig” så hjälp Wei Qi.

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa Wei Qi. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Hur är det med att få en saltmoxa behandling under tiden man är gravid? Jag hade gärna provat att få en kur, men jag är ju oxå rädd om min lilla.

  Svara
  • Hej Elin,
   Man brukar inte rekommendera saltmoxa under graviditeten. Men den är däremot helt suverän att använda efter förlossningen för att hjälpa kroppen återfå kraft och balans igen. Saltmoxan är egentligen ingen ”kur” utan ett verktyg man använder regelbundet i vardagen för att stärka och balansera kroppen.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Ny webbkurs

Nu släpps Mat som medicin 2021

Kursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Arkiv

Följ Hermansdal

error: Content is protected !!
Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Ny webbkurs - Mat som medicin 2021!

Kursen för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen. Kursen startar den 4 januari 2021. Boka din plats idag!

 

Läs mer om kursen här

 

För mer info, prenumerera gärna på vårat nyhetsbrev!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This