Tiden läker alla sår

Hej fina du,

Hoppas att du klarar värmen någorlunda, det är inte svårt att förstå varför man har siesta dagtid  i varma länder. På Hermansdal är våra förberedelserna i full gång inför söndagens saltmoxakurs och en lördag som kommer bestå av bak och matlagning inför kursen, långväga fyrbenta och tvåbenta patienter och Hermansdals nya familjemedlem ”Elton” som flyttar in med sin mamma. Det är ungefär som vanligt full aktivitet 🙂 Vi älskar det och balanserar aktiviteten med lugna stunder i nuet och svala kvällsdopp.

Vi gör allt vi kan för att pussla ihop en saltmoxakurs i september för att så många som möjligt ska få plats innan vi gör ett uppehåll med kurser fram till i vår. Vi håller även på att bygga en webbshop för kurserna med Payson som betallösning. Det innebär att alla som vill kan betala sina kurserna mot faktura eller delbetala. Sakta men säkert faller bitarna på plats och det känns jätteroligt att så många förstått och upptäckt moxans magi.

Det här med balans är så viktigt det är det allt handlar om. Kropp och själ klarar en mängd saker så länge som det finns en chans för återhämtning. Stress handlar inte bara om att schemat är fullt med aktiviteter. Det handlar lika mycket om känslomässig stress eller att det fysiska systemet är stressat av att balansen är rubbad eller för att vi äter saker som inte är bra för oss. Att hitta lugn och ro handlar lika mycket om det inre som att ha många bollar i luften.

Har man många bollar att jonglera med så är här och nu ännu viktigare för att man inte ska tappa fotfästet. Här och nu för mig handlar om att vara närvarande i det jag gör och inte tänka på allt annat som ska göras eller upplevas efter. Att kunna vara närvarande till och med när man fyller på vattenkokaren skapar ett lugn även om schemat är fullt.

För mig hjälper listor och organisation, har jag skrivit ner saker på en lista så kan jag släppa det och behöver inte tänka på det förrän det är dags. Det är också en stor skillnad på när kroppen känns stark och vital då är det betydligt mycket lättare att sortera och hålla isär. Har man en gång varit utbränd eller varit nära att hamna i väggen så vet man att stressen kommer bara man har för många bollar i luften eller tider att passa. Det är frustrerande att inte veta när kroppen orkar eller när den inte gör det. Men jag lovar att med rätt verktyg och strategier går det att komma tillbaka. Självklart ska vi inte ta oss tillbaka till det liv som gjorde oss sjuka utan vi ska hitta balansen och verktygen som gör att vi kan leva i harmoni med oss själva och vår omgivning.

Vi ska lära oss av våra misstag så att vi inte behöver göra om dem gång på gång. Tiden läker alla sår säger man och genom att ge kroppen rätt förutsättningar, ger vi den också möjlighet att kunna läka.

Tacksamhet är en annan ingrediens som är viktig i livet för att känna sig nöjd. Jag kan välja att tycka att det är orättvist att jag fick cancer eller jag kan vara tacksam för att jag överlevt och förstå och ta ansvar över att jag plågat min kropp och själ under många år. Självklart visste jag inte då att det sätt jag levde på skulle göra mig sjuk. Då kanske jag hade valt annorlunda. Men bara kanske för vi har en fantastisk förmåga att tänka att det händer inte mig. Det är så det känns innan problemen börjar manifestera sig i kropp och själ. Vi människor kan verkligen vara ointelligenta när det kommer till att göra långsiktigt bra val för oss själva och att prioritera ”rätt”. Vi tar hälsa som något självklart och när vi förlorat den vill vi inte ta ansvar för att vi var delaktiga i processen.

Att älska sig själv tillräckligt mycket för att ha en hälsosam och hållbar livsstil är för många ett nytt sätt att tänka på och kan vara tufft och provocerande. Det här med att älska och respektera sig själv är något som de flesta har svårt för och något som jag i dag är övertygad om är precis vad vi ska lära oss under vår promenad på jorden. Det är precis vad ”att älska sig själv ” handlar om. När vi har harmoni inom oss kommer vi inte heller vilja skada andra eller klotet vi bor på. Vi kommer att växa som individer och vi kommer att förvalta det vi fått och vara tacksamma.

I går kväll tog jag mitt första dopp på en allmän badplats sen jag opererade bort mina bröst. Det är något jag tagit sats för länge inte minst den här varma sommaren. Jag har flera gånger kommit till stranden men valt att inte klä av mig och bada utan plaskat runt med fötterna i strandkanten. I går när jag klev upp ur vattnet så tyckte jag att det var jobbigt tills jag bestämde mig för att jag kan välja att tycka det är jobbigt och att alla tittar. Eller jag kan bestämma mig för att vara tacksam över att ha överlevt cancer och vara stolt över min kropp och mina hälsoval som gör att jag är på väg tillbaka starkare än på många år. Det valet gjorde en stor skillnad för mig. Nu ser jag fram emot ett kvällsdopp varje varm dag som den här sommaren har att erbjuda 🙂

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du  Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Läcker du energi?

Läcker du energi?

Hej fina du, Vi måste genomleva den kallaste Majmånaden jag kan minnas. Känslan av att sakna långkalsonger i Maj och...

läs mer

Följ bloggen!

Följ Hermansdalsbloggen via e-post. Fyll i din e-postadress och få meddelanden om nya inlägg!

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!