den 10 mar, 2024
Våren kommer med inspiration

Hej fina du,

Vaknar till en bitande kall söndag efter en intensiv roadtrip till gamla hemtrakter. Hann med så mycket att det känns som jag varit borta flera dagar i stället för ett och ett halvt dygn. Nu yr Snökristallerna i vinden och det känns som -10 men är nog inte så kallt på termometern. Det blev en sen kväll igår. Fantastiskt skönt att vara hemma igen.

Igår besökte jag min vän på NIMA hon akutopererades i fredags eftermiddag så det planerade besöket uteblev. I stället träffade jag en annan vän och upplevde Uppsala under fredag eftermiddagen. Jag har inte varit där sedan vi flyttade för över 10 år sedan. Det var inte helt lätt att känna igen sig. Lördag förmiddag lyssnade jag på en amerikansk tränare som pratade om Western Dressyr. Mycket intressant och verkar jätteroligt för både hästar och människor 🙂

Efter det sjukhusbesök och sen vidare till Lina på Landet och köpte färg till hallmöblerna som ska få sig en rejäl makeover för att passa in i min snart fina hall. Så inspirerande med all färg och fint hantverk. Bor du i stockholmstrakten och vill lära dig måla möbler så kan jag varmt rekommendera Lina. Jag älskar att känna hur jag fylls med energi och kreativ lust för varje dag som går.

LINA PÅ LANDET HITTAR DU HÄR

Våren och träelementets energi

Vårens och trä-elementets energi är en expanderande rörelse med stor kraft. Personer som är födda på våren har ofta en stark relation till trä-elementet som kan visa sig som både egenskaper, styrkor och svagheter.

Man säger att vind hör till träelementet och är man en person som avskyr/ogillar blåst kan man tänka sig att det finns en obalans i trä-elementet. När man har en obalans i trä-elementet kan kraftig vind till och med göra att man blir riktigt arg/förbannad på egentligen ingenting. Förutom vinden. 😉 Är man en trä-personlighet utan någon större obalans i sitt trä-element, kan det vara så att du älskar när kraften i vinden tar tag i både dig och naturen. Du älskar den stora kraft som bor i vinden och kan nästan känna hur den fortplantar sig i hela dig.

Vår personlighet påverkas av hur vi mår

I den kinesiska medicinen förklarar man olika personligheter utifrån de fem elementen. Helst vill vi ha lite av alla element det gör oss välbalanserade. När vi har obalanser inombords är det vanligt att något element tar över helt. Det är då vi känner av elementets svagheter istället för dess styrkor.

Varje element i den kinesiska medicinen har sin personlighetstyp och sin energi. Vi kan vara en blandning av flera olika element eller väldigt mycket av bara ett enda. Det är viktigt att förstå för att sedan kunna balansera kropp, själ och sinne. Balansen är A och O, vilket de flesta av oss vet men det är inte alltid så lätt att uppnå.

Våren som hör till Trä-elementet står för vårt kreativa driv och vår förmåga att uttrycka oss själva samt vår motivation och vilja till att ”bli” något. Trä-elementet ger oss viljan att växa och är själva grunden till det mesta av vårt driv och våra önskningar. En trä-person har lätt för att anpassa sig till omgivningen och är lite som en vind som sveper fram, lätt och flexibel. För trä-personer är det extremt viktigt att det finns ett fritt flöde av energi för att sinnet ska kunna slappna av och känna sig tillfreds. För när leverns energi kan röra sig fritt är det lätt att anpassa sig och vara flexibel i en situation som snabbt förändras.

När och varför blir det obalanser?

Om en trä-person sitter fast på något sätt, skapas en stor frustration som i sin tur skapar inre spänning och irritation/ilska och till och med ångest. Dessa känslor är ett tydligt tecken på att qi håller på att stagnera och en stagnerad energi är en stor grogrund för sjukdom och ohälsa. Rörelse är något som hjälper en träpersonlighet. Det hjälper qi att cirkulera och man mår bättre både känslomässigt och fysiskt. Även en brist på Qi skapar obalanser så återigen är bra mat och balans mellan aktivitet och vila viktigt för att vi inte ska dränera oss själva.

Önskar dig en fin vecka

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Det känns alltid lite extra härligt att skapa och förändra på våren. Så roligt att du kom förbi butiken här ute på vishan! Så kul att få ta del av dina inredningsprojekt! Det kommer bli superfint! Lycka till med allt! ?

    Svara
    • Tack fina Lina för extra öppethållande, bra input och massor med kunskap och inspiration 🙂 Jag återkommer 😉

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This