den 3 mar, 2024
Livets Yin & Yang

Hej fina du,

Vintern verkar ha släppt sitt grepp om oss och våren är på ingång. Det blir säkert ett par bakslag men de brukar vara snabbt övergående. Jag har haft ett par riktigt tuffa veckor och kämpar fortfarande. Dels med röntgen och den eviga väntan på svar. När jag väl fick ett svar som är positivt, hinner jag inte glädja mig åt det förrän jag får besked om att en kär vän ligger nedsövd i respirator för bakteriell hjärnhinneinflammation orsakad av öroninflammation och inte svarar på uppvaknings försök.

Självklart är jag både lättad och tacksam att allt verkar stabilt med mig men orosmolnet över min vän förtar glädjen. Nu har hon vaknat såpass att hon andas själv men jag har förstått att det är en bra bit kvar innan hon blir sig själv. På fredag ska jag göra en roadtrip till gamla hemtrakter och jag hoppas att jag kan besöka henne <3

Väntar med tillit

För egen del väntar jag på möte med onkologen. Min ordinarie läkare var borta i några veckor och jag ville inte byta person och behöva förklara varför eller försvara mina val att avstå “behandling”. Men jag har läst remissvaret och jag är STABIL = ingen av metastaserna som har växt och inga nya har tillkommit. Fantastiskt!!! Nu har tre år gått av de tre till fem år de gav mig att leva och inget har förändrats. Jag känner mig säker på att mitt vägval för tre år sedan var 100% rätt. Efter att ha levt livet dag för dag, röntgen för röntgen känner jag nu att jag faktiskt vågar planera för en framtid som är längre än några månader. Det känns fantastiskt!!!

Hästarna har snart fällt klart, fåren har fått sina vårfrisyrer, kattjejerna blivit klippta och hundarna börjar fälla det är säkra vårtecken. Äntligen har vi kommit igång och renovera i huset. Allt har liksom varit pausat under ett cancervacum men nu sätter vi fart. Hallen är snart klart och nästa etapp blir badrum nere. Det behövs !!! När jag räknar bakåt inser jag att ytskikten i badrummet måste vara över 50 år gamla. Avskyr verkligen att leva i byggröran men det är bara att bita ihop. Sakta men säkert hamnar allt på plats och det kommer att bli så fint <3 Livets Yin & Yang 🙂

Glittrig medaljongtapet och dörrar i masonit byts ut till pärlspont och återvunna spegeldörrar <3

Yang stiger och är vår motor

Våren kommer med en längtan av nytt och fräscht. Tittar jag mig i spegeln så ser jag allt lite vinterblek ut själv 😉 Ljuset och den nya vårenergin gör att det för mig blir väldigt tydligt vad som inte längre “passar” in och vad som behöver vädras ut. Jag tänker då inte bara på att städa huset utan faktiskt även känslomässigt. Det blir med vårenergin lättare att upptäcka och släppa sådant som faktiskt inte tillför något bra längre.

Vårsolen och ljuset gör att allt gammalt skräp syns tydligare. Både hus och trädgård ja hela gården tigger om en utrensning för att få fart på energin och flödet. Våren är här och jag känner riktigt hur inspiration och kreativitet vaknar. Jag får lust att röja, kratta, städa, rensa och skapa ett fritt flöde. Jag vill gå på kurser, jag blir mer nyfiken, helt plötsligt så ser man grannarna, fåglarna kvittrar som aldrig förr, ja alla vaknar till och kryper ut ur sitt vinteride. I veckan lämnar den tredje containern gården med en massa bröte som vi samlat på oss under åren. Det känns magiskt att vara i mål med ett megastort rensnings projekt som vi har kämpat med sen i höstas !!! Nu har var sak sin plats och det skapar bra energi.

Ta hjälp av vårens energi

Jag älskar att städa förråd och bodar och då även de förråd och bodar i mig själv där jag stängt in en masa gammalt skräp 😉 Här skall rensas, öppnas korsdrag och blåsas rent ordentligt så att det finns plats för nya spännande människor, händelser och upplevelser. Älskar känslan av att ha ett flöde och avskyr att sitta fast.

Jag tänker låta vårsolen lysa upp alla vrår och belysa vad som inte längre gör mig gott. Det är precis som om det nya vårljuset får mig att se vad som inte längre “passar” in. Precis allt känns mer lustfyllt på våren, även om det kan kännas tungt att se allt som behöver städas 😉 När det väl är gjort så är det en stor lättnad. Jag känner hur energin blir högre och starkare.

Efter en intensiv vår och sommar är det lika skönt när hösten och vintern kommer med sin energi. Jag tycker att det är mysigt att få boa in mig med varm brasa, bok och tända ljus. Alla årstider har sina skatter. Men våren är extra speciell för att allt vaknar och blomstrar. Naturen fylls av nytt liv och jag med den.

Skönt att landa i sig själv

Precis som var sak har sin tid så är det nu på våren som aktivitet och driv naturligt finns på livsschemat. Det är nu vi skall använda oss av kraften vi fått av att vi “vilat” oss i form under vintern. Det är nu alla skulle sätta igång att träna eller starta nya projekt. Inte i januari när allt är i dvala och vi inte har så mycket energi. Chansen att lyckas nu är så mycket större. Yang som stiger hjälper oss och vi följer naturens rytm precis som det är tänkt.

Rensa ut det du inte använder ur garderober, skåp och lådor. Ägodelar skall ge dig bra energi, du skall bli glad när du ser dem. Kläder som du inte kunnat eller velat ha på länge ger dig inte en bra känsla, så släpp dem med glädje, ge plats för nytt. Alla utvecklas under livet och förändras, det vi gillade för 10 år sedan kanske inte alls passar i våra liv i dag?

Det är samma sak med människor, vissa vänner har man för evigt och en del försvinner. Andra finns där och man tar vid där man slutade sist man sågs och det känns helt naturligt.  En del är tom närmare än ens familj. Och en del visar sig efter ett tag att de inte var det de utgav sig för. Stanna upp och bli medveten om vad du känner och hur du mår. Vad och vem påverkar dig? Hur vill du leva ditt liv? Kropp och själ visar oss vad vi mår bra av och vill att vi lyssnar på oss själva.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This