den 5 jul, 2020
Våra tankar skapar mönster och känslor

Hej fina du,

Svensk sommar eller vad säger man Hahahaha. Temperaturskillnaderna är stora. Ena dagen är det kortbyxor och nu är det tjocksockor och till och med toppluva som gäller 🙂 I fredags sprang jag runt med min kära Klippo, 18 000 steg blev det. Eftersom det var uppehåll och gräset växer så det knakar så kändes det som en kapplöpning mot regnmolnen. Det är med stor tillfredsställelse jag nu sitter inne och jobbar medans regnet öser ner utanför fönstret. Nu kan det kan regna på utan att allt växer igen. Jag njuter verkligen av ordning och reda både ute och inne. Det skapar ett bättre energiflöde. Energin stagnerar inte i hörnen utan flödar fritt och det känns.

Detsamma gäller min kropp. Jag vill ha ordning och reda i den också. Jag vill inte ha stagnerad energi någonstans. Ett fritt flöde i och utanför mig själv är en förutsättning för att må bra inifrån och ut. Det skapar ett lugn och en harmoni i hela mitt väsen.

Var sak har sin tid

När var sak har sin tid och plats kan jag släppa dem tills det är dags. Det är för mig ett verktyg som gör att jag klarar alla bollar som far runt i luften. Inte sällan är det saker i livet som ligger utanför vår kontroll. Relationer och händelser som vi inte kan påverka. När jag inte kan påverka en situation sätter jag ett visuellt datum då jag vill ha en lösning så långt fram att det skapar ett lugn och släpper sedan händelsen fri. Eftersom jag inte kan påverka det så är jag inte hjälpt av att gå och oroa mig eller låta den ta min energi. Datumet där i framtiden gör att jag kan släppa taget. Den kan verka utan att jag försöker kontrollera utgången. När jag gjort det dränerar det mig inte längre. Jag har klippt en av de energitrådar som tagit min energi.

När vi håller i det gamla blir en förändring svårare

Det är spännande att släppa händelser oss själva och andra fria och se vad som händer. När vi/de blir fria får vi/de ett eget ansvar och kan växa. Antingen växer vi åt olika håll eller så hittar vi tillbaka till en gemensam väg igen. När vi går runt och rent rutinmässigt förväntar oss reaktioner och svar av andra blir det en begränsning. Vi VET vad någon ska säga eller hur någon ska reagera. De flesta av oss vill också ha rätt det är det bästa vi vet 😉

På det sättet så lämnar vi inte utrymme för varken utveckling eller förändring. Vi förväntar oss att någon ska bete sig på ett speciellt sätt och vi har med det skapat en energi som gör det oerhört svårt för den andra eller oss själva att ta sig ur mönstret. Även om personen i fråga skulle förändras så ser vi det inte genom våra glasögon. Vi upplever det vi tror ska hända sett utifrån våra tidigare erfarenheter.

Har du koll på dina rektioner

Vi faller så lätt in i våra mönster och beteenden i olika grupper och miljöer. Det krävs mycket arbete och en vilja för att bryta sig ur sina invanda mönster och beteenden och bli medveten om vad vi klickar igång på. Vi kan inte ändra andra men vi kan själva välja vilka vi vill umgås och vem vi vill vara. Vi kan också välja att stanna upp och tänka efter på hur vi reagerar runt en situation eller en persons beteende. Vad betyder det som händer eller det någon sa egentligen och varför klickar vi igång?

Ju bättre vi mår och ju mer påfyllda vi är av qi desto ljusare är våra tankar om både det liv vi lever, vår framtid och de personer vi möter. Det går helt enkelt inte att kombinera negativitet, nedstämdhet och depression med att vara full av energi och livslust.

Det jag ger näring växer

När vi hittar det som dränerar oss och täpper till de hålen, samtidigt som vi fyller på med bra saker som lyfter oss och ser till att få i oss bra näring kommer vi att börja läka och må bra. Vi kommer att fyllas med bra qi.

Det jag fokuserar på och ger näring och växer. I bland krävs det en riktig kraftansträngning för att hitta något bra att fokusera på. I bland går det inte att se något ljus alls men jag försöker hitta något som är ljusare än svart. Att gå från svart till vitt kan vara svårt men kanske kan vi hitta något som är grått och det är bättre än becksvart. Jag kan välja att fokusera på min sargade deformerade kropp efter canceroperationer eller vara tacksam för att min fantastiska kropp som har klarat sig igenom allt jag utsatt den för och som blir starkare för varje dag. Vilket tror du suger energi och vilket täpper till hålen?

Jag kan välja mellan att glädja mig åt att jag hann klippa gräset innan regnet eller att klaga över regn och kyla. Vi har alltid val även om det ibland är svårt att fånga solstrålar när regnet öser ner. Tänker vi efter så vet vi att solen alltid lyser bakom molnen även om vi vissa dagar har svårt att se den. Det krävs qi, vilja och träning för att komma i håg det.

Tips på vad som hjälper qi att cirkulera och skapar ett fritt flöde i kroppen:

 • Rörelse- såsom promenader, träning, yoga, qigong
 • Ekologiskt citronvatten
 • Minimera eller uteslut socker från din kost
 • Använd kryddor som koriander, basilika, gräslök och gurkmeja
 • Mat som persika, majrova och morot hjälper till att främja en god cirkulation av qi
 • Klipp och rensa bland det som tar din energi
 • Fyll på dig själv med saker som får ditt hjärta att sjunga

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

12 Kommentarer

 1. Så bra skrivit, tack för att du skrev det just nu när jag mår som allra sämst och har svårt att hitta det positiva i livet, känns som jag simmar runt i trögflytande tjära allt är svart och tungt, orkar inte göra någonting. Behöver verkligen lite ljus i tunneln. ???

  Svara
  • Skickar iväg lite ljus till dig ?

   Svara
 2. Tack för påminnelsen ?

  Svara
  • Tack fina för att du påminner mig om vad livet är ? Kram

   Svara
   • Kram tillbaka ?

  • 😉 ?

   Svara
 3. Tack ??

  Svara
 4. Tack så bra skrivet! <3

  Svara
 5. Tack som vanligt för alla tips!

  Svara
 6. Så sant som det är sagt! <3

  Svara
  • Eller hur 😉 ?

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This