den 16 sep, 2019
Vår viktiga inre röst

Hej fina du,

Hemma på Hermansdal igen efter en trevlig träningshelg i Skåne med Joey som nu kan titulera sig som ridhäst. Stark och balanserad klarade han både ryttare och sina första “riktiga” galopper med ryttare galant. Tiden går så fort. Han var en liten plutt när han kom till Hermansdal och nu har han varit hos oss i tre år. Jag köpte honom precis när jag kommit hem från sjukhuset efter att ha opererat bort min tumör och bröst. Vilket får mig att inse att det är drygt tre år sedan jag fick mitt cancerbesked. Sedan dess har mycket passerat i livet en del underbara minnen och en del upplevelser som jag gärna varit utan och en del som jag aldrig trodde var möjligt.

Det vi sår får vi skörda

En del människor växer i relationer och andra visar sig vara något helt annat än det de visat upp. Jag har och kommer alltid ha väldigt svårt för personer utan empati, samvete och moral. Människor som ljuger ohämmat utan att bry sig kommer jag aldrig att förstå mig på. Vi lever i olika verkligheter och förmodligen förstår de inte vilka oerhört dåliga karmiska frön de sår. Den typen av personer verkar tro att de står över det mesta i konsekvens väg och är oerhört skickliga på att hålla sin fasad. Jag är övertygad om att det vi sår får vi skörda förr eller senare. Kanske inte där vi planterade det men någonstans kommer det tillbaka. Det är vårt val att välja vad vi planterar. Allt är energi och påverkar oss på det ena eller andra sättet.

Vi lever livet för att lära

Jag kan verkligen se ett tema i det jag har behövt uppleva och lära mig i livet. Att lita på vad människor säger har många gånger blivit en dyr läxa. Jag väljer att fortsätta att göra det för det är den jag är men förhoppningsvis lite mindre naiv. Det är så intressant att analysera sig själv och titta på det som händer runt en i livet. Att vara efterklok det har vi alla varit med om och det viktigaste är att vi lär oss av det som händer oss. Att behålla tillit när någon sviker är svårt men livsviktigt. Viktigast av allt är att vi litar på oss själva och lyssnar på vad vår magkänsla säger. Ju mer balanserade vi är desto lättare är det.

Det behövs energi för att lyssna

Är vi i obalans, svaga, trötta eller sitter fast i ett känslotillstånd är det svårare att höra den där lilla rösten eller att veta vad som är på riktigt. Larmklockan går på och talar om för oss att det vårt inre säger inte går att lita på. Ju mer balanserade vi blir desto lättare är det att lyssna på sig själv och ha tillit till det som kommer. Ju oftare vi stannar upp känner in och tittar på vad som händer i livet desto lättare är det att se våra mönster. Har vi samma typ av personer eller händelser som dyker upp gång på gång så är det något hos oss själva som vi behöver titta på. Vad är det vi behöver förändra eller lära oss?

Täpp till dina energiläckage

Jag pratar mycket om att vi behöver täppa till de hål vi läcker energi ur för att bli friska. Läcker vi energi hela tiden kommer vi att ständigt behöva fylla på. Klarar vi av att täppa till alla hål så kommer vi snabbare att kunna läka. Har vi mer energi kommer kroppen att kunna läka och känslorna att transformeras. Det är intressant att sätta sig och titta på vad det är som tar energi i livet vi lever och vad som ger energi. När vi förändrar vårt förhållningssätt eller helt enkelt gör oss av med det som suger kommer vi att täppa till våra läckor så att vi kan behålla det vi fyller på med.

Det här med den inre rösten blir extra betydelsefullt när vi jobbar med djur eller andlighet. Att då vara i balans och kunna skilja på mitt och ditt blir ännu viktigare. Vi vill inte filtrera informationen som kommer genom ett filter som är färgat av våra personliga rädslor eller upplevelser. Vi vill vara “rena” objektiva kanaler.

Missa inte våra friskvårds och moxakurser för häst och hund i oktober på Hermansdal

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med, nervositet, osäkerhet, separationsångest, rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST och 27/10 HUND

-Visste du att man och svans är betraktas som vårt huvudhår och hör till vattenelementet?

-Visste du att hovarna hör till träelementet?

-Att en fånghäst har ett försvagat jordelement och fukt?

-Att du kan hjälpa din häst eller hund med en mängd känslomässiga problem?

-Att med moxabehandling kan en hund eller häst med artros må mycket bättre och läka?

-Att moxabehandling är ett fantastisk redskap vid tex fång?

-Att moxabehandling effektivt stärker vattenelementet och vårt livsbatteri?

September Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Vilket bra och tänkvärt inlägg. Jag tror också på att det vi gör kommer tillbaka på ett eller annat sätt. Jag är precis som du, tror gott om allt och alla och trots att jag blir sviken mellan varven så är jag fortfarande lojal. Så konstigt det där hur man fungerar…

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This