den 12 sep, 2019
Kroppen klarar att läka när vi skapar balans

Hej fina du,

Nu är det svårt att hänga med i väderväxlingarna. Ena stunden är det varmt och strålande sol och nästa åska eller höststorm och ösregn. Men att hösten är här råder det inga tvivel om. Tacksam för att årets sista saltmoxakurs på Hermansdal i söndags bjöd på ett strålande väder så att vi både kunde sitta ute och fika och att deltagarna fick uppleva vårt magiska fjärilsträd och en del av dess innevånare. Dimma och Disa var självklart med och såg till att alla hade det bra 🙂

Djur och den kinesiska medicinen

Nu laddar vi för friskvårds och moxakurs för häst och hund i den kinesiska medicinens anda under oktober. Otaliga är de fyrbenta patienter jag hjälpt under mina år som terapeut och jag ser fram emot att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter. Den kinesiska medicinens verktyg fungerar lika bra om inte bättre på djur. De lever i nuet och vi kan styra det de äter. Vi människor kan vara svårare att övertyga 😉 Hahaha Jag ser fram emot de här dagarna och tycker det är kul att anmälningarna trillar in. Det blir små exklusiva grupper för att det ska finnas utrymme för praktik och frågor. Hermansdals hästar och hundar ser fram emot ett par härliga behandlingsdagar och att få hjälpa sina fyrfota vänner. Vill du också vara med är du välkommen med din anmälan det finns än så länge ett par platser kvar på båda kurserna.

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST och 27/10 HUND

-Visste du att man och svans är betraktas som vårt huvudhår och hör till vattenelementet?

-Visste du att hovarna hör till träelementet?

-Att en fånghäst har ett försvagat jordelement och fukt?

-Att du kan hjälpa din häst eller hund med en mängd känslomässiga problem?

-Att med moxabehandling kan en hund eller häst med artros må mycket bättre och läka?

-Att moxabehandling är ett fantastisk redskap vid tex fång?

-Att moxabehandling effektivt stärker vattenelementet och vårt livsbatteri?

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Här är ännu en berättelse tagen ur verkliga livet om kroppens fantastiska läkningsförmåga när den får rätt förutsättningar

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST och 27/10 HUND

Känslor betyder något

Känslor har har en stor och viktig roll i den kinesiska medicinen och är en orsak till att vi får obalanser. Om vi fastnar i olika känslotillstånd och inte kan släppa taget kommer det tillslut att ge oss fysiska problem. Går vi och är oroliga länge kommer vårt jordelement att påverkas och tvärtom om vårt jordelement är svagt så kommer det att skapa en oro. Känner vi oss ständigt rädda för verkliga eller overkliga faror kommer det till slut att försvaga vattenelementet och tvärtom ett svagt vattenelement gör att är rädda utan orsak. Känslor som sorg, ångest, oro och rädsla är inte roliga att ha vare sig vi är djur eller människor. En arg häst hund eller människa är inte rolig att ha runt sig heller. Jag älskar den kinesiska medicinens förmåga att hantera känslor och faktiskt kunna påverka dem i positiv riktning. Vi behöver alla känslor men de ska transformeras och vi ska inte fastna i dem.

Bash droppar och känslor?

Bash droppar är en favorit som i hop med mat och näring verkligen kan förändra olika känslotillstånd. De fungerar utmärkt på både djur och människor. Jag använder dem själv när jag behöver både på mig själv och på våra djur. De är perfekta både på akuta tillstånd och när vi fastnar i en känsla. det bästa är att de inte lägger locket på utan i stället löser upp. Räddningsdropparna som finns i webbutiken är populära och jag är glad att jag hittat ekologiska Bashdroppar framtagna för djur. Håll utkik i butiken snart finns de där 🙂

Missa inte våra friskvårds och moxakurser för häst och hund i oktober på Hermansdal

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med, nervositet, osäkerhet, separationsångest, rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST och 27/10 HUND

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Vad gör man om man har fastnat i ett känslotillstånd med oro?

  Svara
  • Det finns flera lösningar. Har du inte läst Nyckeln till Hälsa gör det eller sök på bloggen
   Allt Gott
   Tina

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This