den 18 sep, 2019
Vad behöver du för att blomma?

Hej fina du,

Hoppas ni har lika fint höstväder som vi har på Hermansdal. Jag älskar den klara höga luften och att träden börjar skifta färg. Energin i naturen drar sig tillbaka och jag känner hur lugnet börjat lägga sig. Jag har fått flera mail om när nästa saltmoxakurs på Hermansdal kommer att gå av stapeln 🙂 Kul att intresset är så stort vi har haft riktiga toppendagar när det har varit kurs. Tyvärr blir det ingen saltmoxakurs förrän till våren på Hermansdal, tills dess så finns webbkursen och moxagruppen på FB tillgänglig för den som inte vill vänta.

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Varför fungerar den kinesiska medicinens verktyg så bra?

Den viktigaste delen är att den är naturlig och logisk för kropp och själ. Vi är levande organismer och inga maskiner. Den kinesiska medicinen har inte separerat oss från naturen utan gjort oss till en del av den. Vi är alla olika och har olika behov. Precis som olika växter i en trädgård behöver olika skötsel behöver vi olika saker. När vi stoppas in i en mall som ska passa alla, tappar bort hur stor betydelse vårt själsliga mående har, äter saker som är onaturliga för oss eller att vi inte får den näring vi behöver för att kroppen ska fungera, får det konsekvenser i vårt mående.

Den kinesiska medicinen är så enkel och logisk i all sin naturlighet. Förklaringsmodellen över hur vi fungerar ihop med naturen och vad vi har för behov gör oss till riktigt bra trädgårdsmästare. Vi förstår varför obalanser uppstår och vad vi kan göra åt dem för att vi ska må bra igen. Det är många som gör om testerna i Femelementskursen- Mat som medicin och i Nyckeln till Hälsa och inser att många symtom försvunnit tack vare att de gjort förändringar i sitt liv. Det kan kännas som magi men är för kropp och själ fullständigt logiskt. Med rätt skötsel kommer din trädgård att må bra. Torkar du upp det som är för blött, tillför yang/värme där det är för kallt, ser till att det finns tillräckligt med qi/energi, så kommer kommer magen att fungera, värken försvinna och känslorna att transformeras och du åldras inte i förtid.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg
Skriv bildtext…

Vill du lära dig mer ? 

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i webbshoppen 

Lagom är perfekt

Så enkel kan man göra den kinesiska medicinen. Balansen mellan hetta och kyla och tillräckligt med qi skapar den perfekta miljön i vår kropp. Det är lagom varmt för att saker skall cirkulera i ett perfekt tempo. Det är inte för hett så att det cirkulerar för fort och det är inte för kallt så att det cirkulerar för sakta. det finns lagom med qi för att alla processer ska fungera och känslorna transformeras. Det är lagom varmt så att det inte bildas fukt och lagom svalt så att vi inte torkar ut.

Man kan likna kroppen med en trädgård där vi vill skapa den perfekta växtmiljön för att så många vackra blommor och näringsrika grönsaker och goda frukter som möjligt skall växa och vi vill slippa ogräset. Insekterna trivs och hjälper till att mineralisera jorden och pollinera blommor, grönsaker, frukter och bär. För att det skall ske behöver vi ha en näringsrik jord som är lagom varm och fuktig. Har vi rubbat jordens balans och den är urlakad på näringsämnen drabbas den lättare av sjukdomar. Det sker för att vi inte gett den näring utan bara tagit eller ständigt rubbar dess balans.

Rättar vi inte till och reparerar de skador vi har åstadkommit så måste vi ständigt tillföra något utifrån för att det skall växa. Den är inte självgående längre. Den är så utarmad att den inte längre kan hålla fukten så vi måste ständigt vattna, den klarar inte av att hålla en bra temperatur så det blir för fuktigt eller för torrt.  Vi har rubbat den naturliga cykeln och den klarar inte längre av att komma tillrätta med problemen.

Får vi inte det vi behöver blir vi sjuka

Vi kommer ständigt att behöva tillföra konstgödning och besprutning för att något skall växa överhuvudtaget och för att inte ogräset skall ta överhanden.

Skapar vi energi i kroppen på konstgjord väg, i form av socker-, kaffe- och energidryckskickar kommer vi att utarma jorden/kroppen ännu mer. Insekterna kommer att försvinna. Till slut är det bara ogräset som överlever och till sist växer inte ens det, då är jorden död.

Den kinesiska medicinen är den bästa trädgårdsmästaren som finns. Den där med supergröna fingrar som får allt den tar i att blomstra och kan väcka liv i vilken trädgård som helst och få den att prunka, surra av humlor och får alla andra fantastiska hjälpredor som maskar fjärilar och nyckelpigor att trivas på sitt arbete.

Det är enkelt när vi förstår

Det är faktiskt så enkelt eller svårt att ger vi kroppen det naturliga vi behöver så klarar den sig alldeles utmärkt. Det är när vi tar bort det naturliga som den inte fungerar längre och skavankerna till slut kommer. Så känn efter och ta reda på  vad som är naturligt för dig och vad din kropp behöver för att må så bra som möjligt.

Vi är alla blommor och behöver näring och vatten men vi har olika behov. En del är rosor och är känsliga för löss, en del är kaktusar och klarar sig utan vatten långa perioder men vi har alla vissa grundläggande behov. En del är starkare andra känsligare. Vi föds med olika förutsättningar och vi trivs i olika sammanhang. Vi behöver lära oss vad just vi behöver för att må så bra som möjligt.

Det är därför maten och saltmoxan blir vår medicin och fungerar som verktyg för att må bättre. De lägger inte locket på symtomen utan hjälper kroppen att komma tillrätta med obalanserna så att vi mår bra.

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Missa inte våra friskvårds och moxakurser för häst och hund i oktober på Hermansdal

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med, nervositet, osäkerhet, separationsångest, rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST och 27/10 HUND

-Visste du att man och svans är betraktas som vårt huvudhår och hör till vattenelementet?

-Visste du att hovarna hör till träelementet?

-Att en fånghäst har ett försvagat jordelement och fukt?

-Att du kan hjälpa din häst eller hund med en mängd känslomässiga problem?

-Att med moxabehandling kan en hund eller häst med artros må mycket bättre och läka?

-Att moxabehandling är ett fantastisk redskap vid tex fång?

-Att moxabehandling effektivt stärker vattenelementet och vårt livsbatteri?

September Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This