den 11 feb, 2024
Vägen framåt

Hej fina du,

Snön yr återigen utanför fönstret och vi har haft riktigt kalla nätter och flera minus på dagarna. Jag tror att vi kommer att belönas med en riktigt fin vår och sommar efter den här vintern den har verkligen varit vinter med stort V. Men hellre snö och minus än regn lera och kladd på vintern. Och det känns skönt att det fortfarande är ljust ute klockan fem och bättre blir det. Våren är på G. I går var det kinesiskt nyår och 2024 är Drakens år. Det är också ett vårtecken 🙂

Gott Nytt År !!! 2024 är Drakens År

I kinesisk kultur symboliserar drakar lycka, styrka och kraft. De styr vädret och vattnet. Draken är mäktig, oändligt energisk och full av liv. Den är målinriktad och ambitiös, samtidigt som den har en romantisk och idealistisk sida.

Nu är det dags igen

I morgon är det återigen dags för röntgen så håll tummarna för att allt är oförändrat. Det är verkligen en känslomässig press både före och att vänta på svar efter. Är läget fortfarande oförändrat så har jag klarat TRE år utan att försämras. Det skulle kännas både fantastiskt och magiskt. Ett positivt svar skulle vara den finaste gåvan av alla. Det betyder mer tid tillsammans med de jag älskar.

Jag förstod när jag fick min diagnos att det skulle bli ett maratonlopp och jag har många gånger undrat hur jag ska orka hålla i alla protokoll för att läka. Nu när jag tittar tillbaka på de här åren måste jag säga att jag är imponerad över min styrka och envishet. Men också över de som troget funnits vid min sida och har gett mig fullt stöd i mina val och trott på att jag vet vad jag gör. Det är ingen lätt resa för de som är runt omkring heller.

Lita på sig själv och andra

Att ha någon att hålla i handen när det stormar är så viktigt. Speciellt när man inte har någon familj att luta sig emot. Det är inte för inte som det viktigaste är att finnas till för sina kära när livet visar sig från sin värsta sida. Tro, Hopp och Kärlek och Nöd och Lust visar i de mörka stunderna vad människor är gjorda av och hur äkta relationer är. När allt är kul och toppen är ingenting svårt.

Den enda som jag kan ha någorlunda kontroll över är mig själv och hur jag hanterar livet som alltid pågår. Jag kan välja att släppa taget om det som inte känns bra. När vi släpper taget förändras förutsättningarna och energin runt en situation och den kan transformeras. Håller vi istället fast, kan inte en förändring ske. Precis så fungerar det även i kroppen och med känslolivet. När något stagnerar (står still) får vi alltid problem tillslut. Kroppen trivs när det är ett jämnt flöde av qi och känslorna ska även de transformeras och byta ut varandra. Det är ok att vara ledsen, arg, sårad, rädd och besviken men fastna inte i ett känslotillstånd.

Kinesisk medicin följer naturen

I den kinesiska medicinen är det viktigt att man följer naturens energi för att hålla sig frisk och stark. Gör vi inte det tar vi av våra inre reserver. Vintern är till för att ladda batterierna så att livsenergin som bor i njurarna kan fortsätta vara stark och flöda fritt under hela livet. Vintern är vatten-elementets årstid och de organ som kinesiskt tillhör vatten är njurar och urinblåsa.

Om vi blir vårtrötta har vi inte laddat vårt batteri tillräckligt under vintern

Vattenelementet är moder till träelementet och har vi en stark mor kommer hon att kunna ta hand om sitt barn på ett bra sätt. I praktiken så betyder det att om vi har skött om oss själva över vintern kommer vi att vara starkare när våren kommer och yang stiger i naturen. Det är då vi ska ha kraft att sätta planeringen vi gjort under vintern i verket.

Vintern ska vara lugn och stilla

Det finns ett lugn under vintern som jag passar på att njuta av så länge det bara går. När våren kommer blir det full fart på alla plan. Lägg märke till hur du upplever din energinivå. Börjar du få mer energi och lust att göra saker nu? Det känner jag. Jag har massor med projekt jag vill sätta igång med. Det bästa är att jag kommer ha kraft att göra det när det blir dags. Den där spirande inspirationen och lusten att göra saker kommer när njurarnas batteri är laddat.

Vägen tillbaka

Jag tackar den kinesiska medicinen (och lite annat) 😉 för min hälsa och inspiration. Tack vare de verktyg och den förståelse jag fått för hur kroppen fungerar och vad den behöver håller jag mig “frisk” och vital trots min diagnos. Jag vet att det jag skriver om verkligen fungerar. Självklart får jag hålla balansen så att immunförsvaret har tillräckligt med power för att hålla metastaserna i schack. Som det känns nu balanserar jag inte på slak lina iallafall.

Det är ingen “quickfix” även om det ibland kan vara det. När vi förstår kropp och själ utifrån den kinesiska medicinen och använder de verktyg som finns kan vi balansera kropp och själ och hitta balansen så att vi mår bra igen. Både fysiskt och känslomässigt. Det går att komma tillbaka och “bli sig själv”. Vi behöver bara förstå vad det var som fick oss att må dåligt och bli svaga eller sjuka. Vad var det som bröt ner oss? Det jag gör för min kropp och själ har nu fungerat i tre år till läkarnas stora förvåning. Fortsättning följer…

Min önskan är att inspirera dig till att prova. Känn, lyssna, reflektera och bli din egen bästa, trognaste vän som alltid ställer upp på dig själv. Respektera dig själv och dina behov. Om alla förstod vilken kraft det är i att äta “rätt”, lyssna på sig själv och ge sig själv det man behöver skulle fler må så mycket bättre <3

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

4 Kommentarer

 1. Håller tummarna att röntgen går bra.

  Svara
  • Tack fina du <3

   Svara
 2. Hej Tina ?. Jag hålla verkligen tummarna att resultatet av röntgen blir positiv ???. Kram Anki

  Svara
  • Tack fina du <3

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This