den 2 okt, 2022
Vågar du släppa taget?

Hej fina du,

Har du tagit fram långkalsongerna och raggsockor? Det har jag 🙂 Elton och jag har varit iväg tävlat ett par dagar i veckan. Till min stora lycka fick jag plats med både långkalsonger och undertröja i merinoull under showkläderna, det behövdes kan jag säga 😉 Fantastiska Elton går från klarhet till klarhet och visar vilken underbar gammal klok själ han är och vilket stort hjärta han har. Det är en fröjd att få hänga med honom. Han gör mig stolt och tacksam varje dag. Jag ser fram emot att vi ska få tävla ridklasser nästa år.

Tyvärr fick jag hjärnsläpp i en klass och gjorde inte det jag skulle vilket kostade oss många placeringar. Men vad gör det när man har en fantastisk känsla tillsammans med sin tävlingspartner. Nästa gång så sitter även min del och då placerar vi oss bättre. I halter klasserna (som fungerar som en utställning) fick vi med oss 2 bronsmedaljer hem i stor konkurrens. Vilken häst jag har han är en riktig superstar och en på miljonen. Nu har jag fyllt på med energi så att vi kan träna oss igenom den kalla årstiden och vara redo inför nästa års tävlingar och träningar. Längtar !!!

Fylla på med bra energi

Det där med att fylla på med bra energi är så viktigt i alla former. Lika viktigt är det att täppa igen hålen vi läcker igenom. Är man dessutom som jag en människa som är energikänslig och påverkas av det som pågår runt mig är det ännu viktigare. Hålen blir så mycket större när man hela tiden känner med andra och lägger märke till hur allt och alla mår runt en. Första steget mot att täppa igen hålen du läcker igenom är att bli medveten och lyssna på och respektera ditt inre.

Det krävs mod för att våga släppa taget om något som inte känns bra ,trots att man inte vet vad som kommer in i stället. Men jag tror att det är oerhört viktigt att våga göra just det. För mig handlar det om självrespekt, integritet och att vara sann mot mig själv. I bland behöver det bli tomt ett tag för att rätt saker eller personer ska komma in i våra liv. Håller vi kvar i det som gör oss ledsna, låga eller får oss att må dåligt sänker vi oss själva och lämnar inte plats för bra saker att komma in. Vi går runt med “fel” energifrekvens och talar om för universum att det är ok som det är. Vi är inte öppna för att ta emot.

Den viktiga helheten

Det är viktigt med all hälsa och att vi förstår att hur vi lever våra liv, vad vi äter, känner och hur vi mår själsligt hänger ihop. Vi är levande organismer som har några grundläggande behov gemensamma. Och några som skiljer sig från andras för att vi är individer och har skaffat oss specifika obalanser. Vi är inga maskiner. Vi måste respektera det vi känner och lyssna på hur vi mår och tillföra just det vi behöver. En del behöver 1000 mila service och andra behöver daglig tillsyn.

Vissa är skörare blommor och andra skulle ha en instruktionslapp där det stod mycket tålig på. En del av oss är tåliga ända tills vi kört oss själva i botten. Vi förstår inte alls varför kropp och själ säger ifrån. Det har ju alltid fungerat förut. Vi förstår inte att det är vår reserv vi har tömt. Den som klivit in och stöttat när vi tränat utan att vi egentligen har energi till det. Eller när vi lever ett liv som dränerar oss på energi varje dag i någon form. Det är så viktigt att fylla på med både bra mat, tankar och känslor som ger oss något. Både kropp och själ behöver det speciellt i dessa tider där många oroar sig varje dag för både framtiden och nära och kära.

Livet kommer aldrig att vara precis som vi vill ha det hela tiden. Det finns inget konstant “perfekt liv” även om det självklart finns stunder som man vill sätta på paus för att allt känns magiskt. Men vi kan leva det på det bästa sättet vi kan och fylla det med så många perfekta stunder som möjligt

Känslor är kopplade till den fysiska kroppen

Naturen har sin rytm och flöde lika stadigt som processerna i vår kropp ska fungera. Det är när flödet inte fungerar och det blir för mycket eller för lite av något vid fel tidpunkt som vi får problem. Det kan vara värk eller känslor som inte går att släppa eller att vi alltid får en uppblåst mage när vi äter.

Den kinesiska medicinens sätt att se på känslor skiljer sig så mycket från vårt västerländska tänk att det blir ett riktigt guldkorn. När vi förstår hur känslorna hänger ihop med resten av kroppen och vårt fysiska mående blir det många aha upplevelser. Det går inte att koppla i sär kropp, själ och sinne ALLT hänger ihop.

Känslor kan också vara en allvarliga sjukdomsalstrare enligt den kinesiska medicinen. Enkelt förklarat kan man säga att inom den Kinesiska Medicinen så finns det olika “nivåer/lager” där sjukdom finns, utifrån och in. Om sjukdom/obalanser befinner sig i vårt yttersta lager så är den lindrig och går snabbt att balansera och läka. Men när sjukdom och obalanser tar sig in till vårt allra innersta, då drabbas vi av allvarliga och kroniska sjukdomar och problem. Känslor är en sådan faktor som när de blir obalanserade eller det blir för mycket eller finns för länge går de rakt in i vårt innersta och orsakar problem i hela vårt kroppsliga system.

Hösten och känslor

Hösten är faktiskt en av mina favoritårstider. Det är mysigt att tända ljus och krypa upp i min skrivarfåtölj med en filt med alla djuren runt mig. Jag älskar också att rensa och röja och stormtrivs när det är ordning. Jag vill inte ha varken gammalt skräp eller energi med låg frekvens runt mig. När man trivs bäst i höga rena energifrekvenser är det viktigt att rensa ut det gamla och släppa taget. Att få ett avslut och gå vidare kan vara väldigt befriande när vi har lärt oss det vi behöver av situationen.

Sorg som är höstens känsla fastnar lätt, vi stoppar undan den djupt i oss för att den gör så ont. Att vi släpper taget om sorgen betyder inte att vi glömmer, saknar eller älskar mindre, det hjälper oss att leva mer. Eftersom sorg är höstens känsla så är det även en perfekt tid att låta den komma upp till ytan och släppa den.

När vi har en bra balans mellan Qi, Yin ,Yang och mellan de fem elementen mår vi bra i kropp och själ.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Tack Tina!
    Det du skriver är så klokt. Känner att jag behöver bli påmind ibland trots att jag egentligen vet. Så lätt att bara dras med i allt utan att stanna upp och känna efter.

    Svara
    • Tack Eva roligt att kunna bidra 🙂

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This