den 25 sep, 2022
Vi blir sjuka av oro

Hej fina du,

Nu har vi haft första nattfrosten. Jag hoppas att det tar ett tag till innan det blir kallt på riktigt. Sakta men säkert trillar bitarna på plats inför vintern. Det hade känts skönt om både vedspis och en fylld jordkällare varit på plats men nu är det som det är och vi får göra det bästa vi kan av det vi har. Men kristider visar hur skört vårt samhälle är. Och hur illa rustade vi är för höga diesel, elpriser och matpriser som sticker i höjden. Jag hoppas verkligen att politiker och konsumenter inser hur viktiga våra bönder är och premierar odling så att vi blir självförsörjande i Sverige.

Till våren blir det till att sätta både potatis, morötter, palsternackor, rödbetor, kål, lök och vitlöken åker ner redan nu i höst. Livet på landet har fått en ny innebörd efter senaste tidens händelser. Tacksam för jord att odla, gödsel och ved. De har fått ett helt nytt värde och nu blir det närodlat på riktigt. Jordkällaren måste stå klar till sensommaren 2023 när det är dags att skörda. Den och en vedspis i köket är ett par av mina starkaste affirmationer just nu. Back to basic !!! Självförsörjning skapar både ekologisk god mat, trygghet, lugn och ro.

Tankar skapar känslor

När covid dök upp insåg man hur otroligt sårbart vårt samhälle är. En hel värld skakades och stängdes ned. Det är så viktigt att vi blir självförsörjande på livsmedel och andra nödvändigheter i Sverige. Vi är så sårbara i vårt moderna samhälle. Det blir också tydligt i krissituationer att vi tappat en massa kunskap om hur vi ska överleva och klara oss. Hur kroppen fungerar och vad vi kan göra för att hjälpa den när den är under attack. Det är så många självklarheter och huskurer som gått förlorade.

Oron och rädslorna som följer i Covid och världslägets framfart skapar bara den ett svagare immunförsvar. Virus hör till klimatfaktorn vind i den kinesiska medicinen. När vi blir svaga kan “tjuvaktiga vindar” ta sig in i vår kropp. Det är därför det är så viktigt att hålla ytan och kroppen stark. Vårt yttre försvar skyddar det inre som håller oss vid liv.

Metallelementet och huden är vårt yttersta försvar och skydd mot både virusar och andra människors energier. Att vi har ett starkt metallelement och Wei Qi (immunförsvar) är det som gör skillnaden på om vi klarar av att hålla ställningarna vare sig det är ett virus eller omvärlden som attackerar.

Ljus lyser alltid upp i mörkret

Är det något som känns bra så fokusera på just det om än så litet. Försök att hitta ljusglimtarna vare sig det gäller hälsan, relationer eller något annat. Fokusera inte på det som inte är bra, inte fungerar eller som nu en kaotisk omvärld. När det enda som upptar dina tankar är din oro kommer det att bara skapa mer oreda och dra ner dig energi och känslomässigt. När vi inte mår bra har vi en förmåga att att glömma allt som faktiskt är bra. Det är alltid en fråga om vad vi jämför med. Att välja ljusa tankar och vara tacksam över det som lyser upp tillvaron kommer att lyfta din energi. Jag vet att det inte är lätt alla gånger men att hitta en ljus tanke när allt känns hopplöst kommer tillslut att lysa upp i mörkret.

Kroppen behöver vara stark och själen bli modig

När vi förstår hur kropp och själ fungerar och kommer tillrätta med våra brister och obalanser med hjälp av mat, näring, livsstil och tex saltmoxa kommer kroppen att bli stark och själen tillfreds. Det är inte svårare än så. För att nå fram behöver vi ändra på det som tillslut gjort oss sjuka. När kroppen får den hjälp den behöver och vi slutar att tillföra det som skadar oss kommer magi att ske. Kropp och själ är ett fantastiskt ekosystem som kan läka med rätt förutsättningar. Vi behöver GÖRA, det räcker inte med att veta vad som är bra, vi måste agera också. Framgång är summan av alla små saker som vi upprepar dagligen. Det är det som gör att vi kommer i mål tillslut vare sig det gäller vår hälsa eller något annat vi vill.

Här kan du läsa mer om hur du kan hjälpa metallelementet och Wei qi ditt immunförsvar

Vad är egentligen väl beprövat?

Nu och då så hör jag kommentarer som gör mig både förvånad och full i skratt. Någon sa att man ville hellre prövar något som är väl beprövat än något som var naturligt. Jag visste inte vad jag skulle svara och gjorde inte heller det. Ibland är det bättre att släppa saker än att stånga huvudet i väggen 😉 Jag använder och tycker om den moderna medicinen när den behövs men den är urusel på både att förstå själen, känslor, friskvård och helhetstänk.

Vad är mer väl berövat än något som är flera tusen år gammalt? Visste du att den kinesiska medicinen är lika gammal som Indiens mer kända Ayurveda? Här i väst tror vi att akupunktur är det som är kinesisk medicin. Inget kunde vara mer fel. Visste ni till exempel att moxa och örtmedicin är de största och viktigaste delarna i kinesisk medicin eller att YinYoga har sina rötter i Kina?

Den kinesiska medicinen är så kraftfull i all sin enkelhet i hur allt på ett logiskt sätt hänger ihop. Förstår man grunderna och lever efter dem så håller vi oss friska och vitala. Den kinesiska medicinens grundfundament är att man ska lära sig leva på ett sådant sätt att sjukdom inte uppstår.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This