den 9 okt, 2022
Släpp taget med hjälp av hösten

Hej fina du,

Hösten är här och vi har haft ett riktigt busväder i veckan. Nu lider vi inte brist på regn iallafall 😉 Träden skiftar i fantastiska färger och löven virvlar utanför alla fönster. Mina blåbärsplantor är magiskt vackra. Hela naturen sprakar av färger. Nu önskar jag mig höstens höga klara luft också sen är den fullbordad. Jordkällare och provsmakning av potatissorter står på agendan. Det gäller att välja med omsorg och jag är en kräsen potatisälskare. Tur att jag har vänner som kan erbjuda både smakprov och sättpotatis. Jag ser fram emot att bli mer självförsörjande. 1 kg ekologisk potatis kostar nästan 60:- nu !!!

Mörkret smyger sig på och dagarna blir kortare. Det är ett evigt tändande och släckande av lampor, eldande i kaminen och en torkställning står numera uppställd mitt i vardagsrummet som en inredningsdetalj. Jag vet också att min slowcooker drar mindre ström än vad ugnen gör i en timme och så vidare. Rörligt elpris är inte roligt. Det handlar inte bara om vår hushållsel. Jag vill inte tänka på vad den kostar för affärer, hos företag, bönder, odlare och i tillverkningsindustrin. Allt och alla påverkas.

Livet har sin gilla gång

Livet trillar på och med det kommer saker och händelser in som man inte alltid vill. Det hör till och det går inte att undkomma. Jag önskar att jag slapp en del lärdomar och upptäckter men ingenting försvinner förrän vi lärt oss det vi ska. Jag har haft ett par tunga saker i mitt liv ett tag. Det är inget jag egentligen kan påverka utan jag måste helt enkelt bara rida ut stormen och hantera det som är jobbigt.

Det är “läxor” och något jag ska lära mig för jag känner igen temat och det som händer i mig och känslorna de för med sig. Jag kan också känna att jag utvecklas och lär mig av det jag upplever vilket gör att jag så småningom kommer att komma vidare och kunna släppa taget. Jag kommer självklart att få nya utmaningar men ju mer vi utvecklas desto stadigare står vi. Vi ska kunna böja oss och följa med när livet blåser. Stå stadigt med fötterna på jorden med huvudet i himlen, ha hjärtat på plats och följ med i livets alla skeenden utan att gå av i stället reser vi oss igen när vinden avtar.

Dags att rensa

Vaknade i morse och kände att nu är det dags att rensa, vilket passar perfekt fullmånen till ära. Ett tecken för mig på att energier har stagnerat är att även om jag till exempel städat, så blir det fort rörigt igen. Det är som om att dammtussarna förökar sig med rekordfart och det känns att det är en trögare energi i hela huset och med den oerhört svårt att ta tag i saker. Det finns ett motstånd i att slutföra och allt går sakta och trögt. Lättast skulle vara att dra täcket över huvudet och låtsas som ingenting. Men det är inte ett alternativ.

Så nu mina vänner vänder jag upp och ner på hela huset, dammtorkar, skakar filtar, putsar fönster och jagar dammtussar och grus med snabeldraken. När jag avslutat detta projekt så åker congacen och havssaltet fram. Här skall rensas energier !!! De saker som jag inte riktigt orkar ta tag i nu kommer att gå mycket lättare efter min utrensning och rening. Så känner du att du sitter fast, har svårt att slutföra saker och har brist på energi så rensa på du också.

Feng shui och energirening

Det är perfekt att i takt med att träden släpper sina löv sätta igång att rensa och släppa taget om det vi inte längre vill ha i våra liv. För att lämna plats för nytt så är en rejäl höstrensning super. Efter att ha rensat och städat är det här min absoluta favoritmetod.

Man kan “rena” energier och få bort gammalt på flera sätt. Salvia är vanligt att man använder. Själv vill jag ha ordentlig fart när jag renar och då plockar jag fram det tunga artilleriet. För att få mer kraft använder jag grovsalt/havssalt tillsammans med cognac som jag tänder eld på. Det brukar spraka och knastra där energierna stagnerat mest.

Det här behöver du:

 • Ugnsfast form gärna glas
 • Liten suffleform i glas
 • Fuktig disktrasa
 • 2 grytlappar
 • Salt
 • Cognac (inte den billigaste sorten den brinner dåligt)
 • Tändare eller tändstickor

Så här gör du:

 • Ta den stora formen, blöt disktrasan, vrid ur och lägg den som halkskydd i botten på formen. Ställ den lilla suffléformen i, täck botten på suffléformen med salt. Täck sedan saltet med congac, tänd på och bär den stora formen med grytlapparna för det blir varmt.
 • Nu går du igenom rum för rum genom att gå i tre cirklar x 3 ggr (fisk, mittemellan och fågel) i varje rum. Tänk på att det brinner så att du inte eldar upp inredningen.
 • När elden slocknar så häller du ut saltet i vasken och fyller på med nytt salt och congac och tänder på igen…
 • Upprepa proceduren tills du har gått igenom alla rum…
 • Har du fler våningar så börja nerifrån och rensa, glöm inte källaren

Feng shui handlar om flöde

Feng shui betyder ”vind och vatten” och är en 3000 år gammal kinesisk lära som lär dig att inreda efter naturens krafter. I grund och botten handlar det om hur vi influeras av energifälten runt omkring oss, och hur vi påverkas av färger, former och material. Feng shui bygger i stor utsträckning på läran om de fem elementen: trä, eld, jord, metall och vatten.

Den här reningen är väldigt kraftfull och det är spännande att se vad som händer när man blir av med gammalt skräp. Är det fullt med gammalt så får inget nytt möjlighet att komma in, man måste skapa plats för nytt flöde. Rensa på elda och Lycka Till 🙂

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

 1. Hej ?
  Ja nu är det fin energi på ingång med fullmåne ikväll.
  Så fin text som ger en skjuts att sätta igång?
  Tack ??

  Svara
  • Inte frågetecken.
   Ska vara en Tingeling.

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This