den 19 apr, 2020
Vad kan du göra för att må bättre?

Hej fina du,

Njuter du som jag av det fina vårvädret eller är du lamslagen av Coronas framfart och orolig? Jag arbetar medvetet med att befinna mig i nuet hela tiden och har begränsat lyssnandet av nyhetsrapporteringen till det minimala. Det är säkert väldigt mycket lättare för mig som bor på en plats som Hermansdal med skogen som närmsta granne. Att ha alla underbara djur runt mig hela dagarna bidrar också till både lugn och livsglädje. Djurens energi smittar av sig och våra dagliga rutiner gör att det på något sätt känns som vanligt trots att en hel värld är påverkad av detta virus.

Jag har varit utan dator i veckan då mitt tangentbord slutade att fungera eller vissa bokstäver gjorde det. När några bokstäver plötsligt slutar fungera så blir det tydligt hur viktig helheten är. Det gäller precis allt. För att må bra behöver vi fler pusselbitar. Vi vill gärna tro att ett kosttillskott eller att starta dagen med rätt sorts smoothie kommer att lösa våra problem. Visst det skulle vara fantastiskt men så länge inte helheten finns kommer det alltid att saknas pusselbitar för att det ska uppstå harmini i kropp och själ.

När man som jag är helt beroende av datorn i mitt arbete så kan jag välja mellan att bryta ihop eller att se det positiva och göra det bästa av situationen. Det ena alternativet ger energi och det andra dränerar mig. Vilket sätt jag än väljer att tänka på så kommer min dator inte att bli hel snabbare. Nu är jag tacksam över att den gick att laga så att jag slapp köpa en ny och tangenterna känns helt fantastiska att skriva på. Min dator gjorde sig redo för vårt gemensamma arbete att färdigställa “känsloboken” 😉

Kurser på Hermansdal

Som det ser ut nu och om inget tillstöter i “Coronaväg” kommer vi att hålla vår omtyckta saltmoxakurs på Hermansdal den 10 Maj. Vi kommer att vara en väldigt liten grupp för att vi ska kunna hålla alla säkerhetsföreskrifter. Det finns plats för en eller två till sen stänger jag dörren. Jag har fått en hel del mail om när nästa hund och hästkurs blir av. Datum kommer så snart jag vet att Coronaläget är under kontroll och vi har återgått till det normala i samhället så håll ut.

När helheten saknas

Jag hörde i veckan en vetenskapsman säga att mediciner var till för att vi skulle må bättre och i bland bli friska. Då är det inte så konstigt att det bara är symtomen som försvinner eller hur? Det är inte heller så konstigt att man inte letar efter orsaken till symtomen. Har man som målsättning att hitta mediciner som tar bort symtom så är det det man kommer att få fram. Men hjälper det oss i längden? Självklart inte. Vi kommer att behöva fler och fler mediciner som tar hand om de symtom som dyker upp. När vi lever ett liv som inte är naturligt för oss och äter mat som vår kropp inte kan använda som byggstenar kommer symtomen att komma ett efter ett som brev på posten. Även om vi människor är olika och har olika behov så finns det allmänna skötselråd som alla mår bra av.

Här kommer några allmänna råd som kommer att hjälpa dig oavsett vad du har för problem: 

 • Se över dina matvanor, ät lagad varm mat. Laga mat från grunden och ät den jämt fördelat under dagen. Läs det finstilta på innehållsdeklarationerna. Jag har fått massor med positiv feedback från läsare av Nyckeln till Hälsa och deltagare på Webbkursen Mat som medicin. Det har känt en enorm skillnad i sitt mående när de börjat följa den kinesiska medicinens råd runt mat och ätande.
 • Ät riktigt bra kosttillskott annars kan du lika bra strunta i det. Läs även innehållsförteckningarna här och ta dig tid att sätta dig in i vad saker står för och att det är något kroppen kan använda.
 • Var sann mot dig själv. Begå inte brott på dig själv och vad du tycker och vill. Att våga visa vem man är och bli älskad och omtyckt för det ger en helt annan kvalitet och närhet. Det kostar otroligt mycket att hela tiden upprätthålla en fasad och försöka kontrollera det man känner.
 • Sov och vila  när du är trött. Ibland behöver vi stryka det vi har i almanackan och bara vara.
 • Se till att du har balans mellan vila och aktivitet. Det är inte sunt att ha full fart från det att vi slår upp ögonen tills vi går och lägger oss. En del behöver till och med schemalägga pauser.
 • Umgås med  människor och vänner som ger något tillbaka.
 • Hitta saker i ditt liv som får ditt hjärta att sjunga och som får dig att vilja hoppa upp ur sängen på morgonen och sätta igång med dagen.
 • Gör ett medvetet val att se glaset halvfullt i stället för halvtomt, det kan krävas träning för en del men det är väl värt det och ju fler gånger du klarar av det desto bättre kommer du att må.
 • Var tacksam för det du faktiskt har i livet i stället för att sörja det du inte har.
 • För dagbok om du har svårt att se sambandet mellan hur du mår och vad du äter och gör i livet. Det kommer att hjälpa dig att se sambanden.
 • Rör på dig men känner du dig sjuk efter att du tränat så har du förbrukat mer än du har.
 • Var snäll mot dig själv och lyssna in vad du mår bra av och respektera de svar du får från kropp och själ.
 • Ut och andas i naturen.
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This