Livet innehåller både ljus och mörker
Av Tina på Hermansdals Gård
den 30 dec, 2017

Hej fina bloggläsare

Nu är det 2017 års näst sista dag. Vi lägger snart ytterligare ett år fyllt av mängder med lärdomar, minnen, sorger, glädjestunder, möten och avsked bakom oss. För mig är det här en tid på året som jag funderar mycket både på hur jag vill att mitt liv skall vara, vad jag vill fylla nästa år med och vad jag känner mig klar med. Jag tycker om att ha mål, drömmar att förverkliga och nya projekt, det inspirerar mig att blicka framåt och ta mig mot det liv jag vill leva.

Nu vänder det och dagarna kommer att bli ljusare igen naturen kommer att vakna och det kommer att bli en fantastisk vår och sommar igen även om livet kommer att föra med sig en del sorger.

När man som vi har en stor familj med en massa djur så är avsked något som vi utsätts för då och då och det är lika smärtsamt varje gång. Vare sig vi vill eller inte så lever inte våra älskade fluffiga familjemedlemmar lika länge som vi förhoppningsvis gör. Jag kan få panik när jag ser mig omkring och förstår hur många älskade vänner jag kommer att behöva säga hej då till. Alla har en mycket speciell plats i mitt hjärta och kommer lämna stora tomrum efter sig. 

På något sätt så känns det inte riktigt lika hårt när en individ ”levt klart” och hunnit bli gammal, separationen av Yin och Yang går lättare då. När någon går för tidigt så är det så mycket tuffare och svårare att acceptera, det är på något sätt inte naturligt, man skall få leva sitt liv klart det är så det är tänkt att vara.

Gammal eller inte så vet vi att med alla djur vi har här på Hermansdal så kommer många stunder med tårar att passera men de ger så fantastiskt mycket glädje och kärlek i livet att det är värt varenda tår när vi väl måste skiljas åt. Jag skulle aldrig välja ett liv utan alla dessa djur.

Vår älskade och äldsta katt ”ET” börjar bli gammal hon är 17 år och hade en hård start i livet. Det är så tufft att se sin älskade vän och soulmate tackla av. Hon verkar glad och pigg men jag känner att vitaliteten sviktar och det är en tidsfråga tills vi måste skiljas åt. Hon börjar bli lite ”gaggig” och hennes kropp är inte lika atletisk längre. Hon delar nog inte den åsikten, hon flyger mellan sofforna och vi får andan i halsen medans hon med ett självklart lugn inte verkar bry sig nämnvärt när landningarna blir lite ”tunga” ibland. Jag tar till vara varje på varje stund vi har tillsammans för jag vet att de är nedräkning nu. Häromveckan fick vi göra en akutresa till veterinären då vi trodde att det var dags men väl framme så var hon sig själv igen som om ingenting hänt, till alls lättnad. Så det var bara att åka hem igen efter att hon charmat veterinärerna och fått lite godisar med Glucosamin med sig hem.

Vi har inrättat det så bekvämt vi kan för henne så att hon har nära till mat vatten och låda med sin favoritplats i huset som utgångspunkt. Hon får blötmat i stället för torrfoder för jag ser att hennes bajs är torrare och hårdare än vad det varit. Det är vanligt för djur precis som med människor att man får förstoppning när man blir äldre, det blir så för att mängden Yin minskar i kroppen. Genom att ge henne blötmat så får hon i sig mer vätska och kroppen har inte lika mycket jobb med att bryta ner maten. Det är på samma sätt som att vi behöver kokt lättsmält mat när vår kropp är försvagad eller sjuk, man behöver göra näringen lättare att ta upp för att kroppen som har annat att jobba med. I dag skall jag tina upp björksav till henne. Vi har hela frysen full och det stärker njurarna och livsessenserna.  Även om det inte kommer göra henne för evigt ung så kommer det att hjälpa henne den sista tiden här hos oss och göra att hon får en så fin övergång till andra sidan som möjligt. Det är mitt ansvar som hennes familj att ge henne den extra omvårdnad hon behöver nu och se till att hon mår bra.

Djur och kinesisk medicin fungerar alldeles utmärkt ihop. Man får omvandla den till vad som är naturligt för det djurslag som behandlas och använda sig av de verktyg som passar. Olika individer av samma djurslag har olika obalanser och personlighetstyper att jobba med precis som vi har.

De flesta människor utvecklas (förhoppningsvis) under livets gång  😉 och det gör djuren också. När man har förmånen att få ha djur länge och nära så ser man hur de överkommer sina rädslor eller får nya pga obalanser och lär sig sina läxor precis som vi gör under livet. Jag kommer aldrig att förstå de som tror att djur inte har en själ eller känslor. Det är självklart att de har det, de skulle inte överleva som art annars. De är klokare och begriper mer än de flesta förstår.

Vi ser fram emot 2018 med hela dess innehåll vi kan bara göra så gott vi kan för att vara bra medmänniskor, djurägare och tillfälliga innevånare på vår vackra moder jord och försöka att varje dag lämna något gott efter oss.

                          Gott Slut från från oss på Hermansdal

                                                Tina & Annelie

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Nu kan du beställa vår bok om den kinesiska medicinen. Den är skriven så att du helt utan någon som  helst förkunskap skall kunna förstå grunderna i den kinesiska medicinen, och få förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever.

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!