den 31 dec, 2016
Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år?

Gott Nytt År alla fina bloggläsare!

Nyårsafton är dagen då vi alla minns året som gått samtidigt som vi drömmer, planerar och sätter upp mål inför 2017, som är ett nytt oskrivet blad, redo att ta form. Eftersom den Kinesiska Medicinen ligger oss så varmt om hjärtat kommer dagens nyårsinlägg ge er en inblick i den Kinesiska kalendern och horoskop.

Det kinesiska Nyåret är den allra viktigaste och största helgen på hela året för kineserna. Den infaller alltid vid den andra nymånen efter vintersolståndet som inträffar någon gång under perioden 21 januari – 19 februari. Att det varierar beror på att den kinesiska kalenderns månader inte är lika långa som i vår gregorianska kalender.

Inför Nyåret så är det viktigt att städa huset ordentligt. Rött är den färg som symboliserar nyåret och den syns överallt. Den röda färgen symboliserar lycka och alla vill ju ha ett lyckosamt år. Man hänger upp röda dekorationer, lyktor och röda pappersark med lyckohälsningar. Nyåret följs av Vårfesten/Vårfestivalen där firandet av ett nytt år pågår i 15 dagar.

images-39

Varje år i den kinesiska kalendern representeras av ett djur och innehåller totalt tolv djur. Enligt legenden kunde människan inte räkna tiden innan Jade-Kejsaren en dag utlyste en tävling. De djur som kunde ta sig över en flod skulle få en plats i den nya kalendern, som skulle mäta tiden. Djuren började bråka och träta. Katten och råttan som dittills hade varit goda vänner visste att de inte skulle kunna simma över floden. De övertygade oxen om att få rida på honom över floden. Innan de nådde land lyckades råttan putta ner katten och hoppa i land före oxen. Råttan kom därmed först. Oxen kom tvåa, medan katten flöt bort och missade sin plats i kalendern. Sedan dess är katt och råtta bittra fiender. Tigern kom trea tack vare sin fysiska styrka och Kaninen fyra genom att hoppa över stenar och flytande stockar. Draken flög över floden och kom in på femteplats. Jade-Kejsaren undrade varför han inte flugit in på förstaplats, och draken svarade då att han först var tvungen att hindra torka längre ner längs floden och sedan blåsa in en stock med en kanin på innan han kunde tänka på sig själv. Ormen simmade jämsides med hästen och lyckades genom att skrämma denne komma iland som sexa och Hästen blev därmed sjua. Geten, Apan och Tuppen lyckades med gemensamma krafter ta sig över på en flotte och hamnade på plats  åtta, nia och tio i tävlingen. Hunden förvånade kejsaren genom att komma så långt bak som elva i tävlingen – han kunde ju simma bra! Hunden sa att han var smutsig och ville inte smutsa ner floden, så han tog ett bad i en liten damm innan han simmade över. Tiden gick och kejsaren tänkte blåsa av tävlingen när han hörde märkliga ljud i vattnet. Det var den frustande Grisen som kom simmande. Varför så sent? Jo, han blev hungrig och stannade innan simturen för att äta, och så blir man ju lätt trött efter maten, så en tupplur var av nöden.

images-38

Andra menar att det är legenden om Buddha, som när han nådde upplysning och skulle lämna sitt jordeliv, kallade till sig alla djur. Men eftersom det bara var tolv djur som visade sig för honom, så var det dessa som belönades med en plats i kalendern. Först kom en Råtta och därför är råttan det första djuret i den kinesiska kalendern. Därefter kom en Oxe, Tiger, Kanin, Drake, Orm, Häst, Get, Apa, Tupp, Hund och slutligen en Gris. Djurens unika egenskaper sägs påverka de som föds under respektive djurs år. Enligt statistiken så föds det mest barn i Kina när det är drakens år.

Varje cykel består av 12 år och tillsammans med de fem elementen bildas en cykel på 60 år.images-45

2016 var Apans År – Apans år är den kinesiska astrologins nionde år. Det är väldigt speciella krafter som styr och påverkar detta tecken. Det västerländska stjärntecken Apan kanske liknar mest är vattumannen. Precis som denna är apor nytänkande och gillar att gå sin egen väg. De är mycket intellektuella och gillar när det går snabbt i livet. Apans år kännetecknas av upptäckarglädje, humor, nyfikenhet, intellekt och inte minst lite tjuvaktiga saker såsom skvaller och att snoka runt i saker man inte har att göra med. Ibland är apor lite för nyfikna. Apans år är aktivt, det är ett år då det är bra att börja träna eller hålla på med någon sport. Det är ett år då man känner för att vara mer utåtriktad. Men det är också hälsans år. Apan är ett väldigt friskt tecken.

images-1

2017 är Tuppens År – Tuppens år är skarpsinnets, flitens och beslutsamhetens år. Det man ska tänka på under tuppens år är att noga överväga sina beslut på ett logiskt sätt. Vara kritisk och långsiktig i sitt planerande. Det är ett år då självförverkligande och förbättring av den egna personligheten kan få extra gynnsamma resultat. Låt även utseendet och de yttre attributen bli en del av denna förbättring. Det är det tionde året i det kinesiska horoskopets 12-åriga cykel.

Klicka HÄR för att ta reda på vilket djur du tillhör och vad som står om det.

images-41

Vill du läsa och lära dig mer om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

images-29

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

 

PODDINSPELNINGAR OM DEN KINESISKA MEDICINEN

 

images-40

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Kyla påverkar Dig på fler sätt än du tror… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 2. Har du en ”TRÄ-personlighet”? - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 3. På skattjakt i storstaden… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 4. 5 tips för att bli av med förkylningen med hjälp av Kinesisk Medicin - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 5. Svårt att gå ner i vikt ??? - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 6. Med rätt kunskap läker du kropp och själ… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 7. Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 8. Ta kontroll över känslorna och få en bättre hälsa… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 9. Lånar du av framtiden? - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 10. Utbrändhet vad är det ? - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 11. 10 steg att balansera livet mot en bättre hälsa… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 12. Dygnets olika tidpunkter avslöjar mer än du tror… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 13. En liten smygtitt i boken… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 14. Ibland är det inte meningen eller är det de? - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 15. Den femte årstiden… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 16. Kinesmedicinsk örtskola, del 1: Rölleka - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 17. Mat är medicin… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 18. Livets Eld – Moxa vad, hur, varför… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 19. Vägen behöver inte vara spikrak för att nå målet - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 20. Att få ordning på känslorna viktigare än du tror… - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 21. En liten smygtitt i boken… – HERMANSDAL - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 22. Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen – HERMANSDAL - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 23. Vi trodde vi kunde – HERMANSDAL - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 24. Kinesisk medicin är så mycket mer än bara akupunktur… – HERMANSDAL - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]
 25. Till synes stora problem är ibland lätta att lösa… – HERMANSDAL - […] Vad kan Du förvänta dig av 2017 Tuppens år? […]

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This