den 29 dec, 2016
Förändringens vindar kommer med ny energi.

Både i livet och i naturen blåser och stormar det rejält när ett väderskifte eller en förändring är på intågande. Efter en urladdning i naturen infinner sig alltid ett lugn och så är det även i mitt eget liv.

Det är ibland ett måste med ett totalt kaos och att tappa fotfästet för att ta sig vidare, det är så lätt annars att bara kliva på i samma gamla fotspår för att det är bekvämt.

2016 har för oss på Hermansdal varit ett omvälvande och tufft år med  förlorade familjemedlemmar och en cancerdiagnos som slog ner som en blixt från klar himmel.

Jag vet inte hur många gånger jag har känt att jag inte orkar under de sista året, men på något sätt så går det.

Nu så här de sista dagarna på året och med stormen Urd som svepte in och försvann så slår det mig.

Det är inte första gången i mitt liv som saker behöver komma upp till ytan och rensas ut. Att bearbeta gammal sorg med en ny, att på djupet skaffa sig kunskap och göra något åt orsaken till att cancern kom på besök är en förutsättning för att resten av livet skall få den kvalite och det innehåll jag vill ha.

Visst är det önskvärt att saker och problem försvinner upp i rök utan att jag behöver ta tag i dem, men det kommer inte att hända, jag måste vara min egen lyckas smed, även om jag har stöd av min älskade  familj och kära vänner.

Jag behöver ta rodret i mitt eget liv och bestämma vart jag vill gå. Ingen kan göra jobbet åt mig.

winds_of_change

Jag älskar ett nytt år det är ett fräscht oskrivet blad i mitt liv som jag kan fylla med precis det jag vill.

Efter att Urd nu dragit vidare och ett nytt år står för dörren så känner jag mig så inspirerad både privat och arbetsmässigt, de sista dagarna har jag fått fina presenter i form av bekräftelse på mitt skrivande och både boken och den efterlängtade webkursen börjar ta form.

I går fick jag kontakt med en gammal vän som jag tappade kontakten med för 25 år sedan. Hon betydde mycket för mig som barn och det gör mig riktigt glad att vi hittat varandra igen.

Jag och mina hästar blev även inbjudna att vara med i ett tävlings/träningsteam med mycket kunniga och erfarna människor, där vi skall skapa mål och träna tillsammans. Känns fantastiskt roligt och smickrande.

14462928_10157569017730271_7739159416850478910_n

Jag har ju både min  älskade kloka Ice och min nya lilla stjärna “Joey” som skall växa upp och bli min tävlingspartner även han.  Joey s riktiga namn är “Heaven sent a gift” det namnet kunde inte vara mer passande då han verkligen är något alldeles speciellt och kom in i mitt liv efter min första operation när jag fått kvitto på att det var 1-0 till mig mot cancern.

15391215_10157949627220271_2699954449660069640_n

Hade jag inte fått cancer och trott att jag skulle dö, så hade jag aldrig upptäckt att jag faktiskt ville fortsätta att träna och tävla med mina hästar.

I efterhand så är ofta katastrofer och tråkiga saker en förutsättning för att lära sig vad man verkligen vill. När man ställs inför liv och död blir det tydligt vad man mer vill uppleva i sitt liv.

Jag håller på att göra min Bucketlist för 2017 nu, och även modifiera min drömlivsbeställning som jag har hängandes på kontoret. För det är så när stormen bedarrar så har man utvecklats och med det får man nya mål och drömmar. Enligt den kinesiska medicinen är det nu rätt tid att planera och reflektera att vända sig inåt och söka svar. När vårenergin sen kommer då är det dags att sätta planerna i verket.

Livet går runt i cykler för att vi skall utvecklas det är liksom meningen med livet att vi skall lära oss.

Ingenting är bestående förutom förändringen men det är skönt att ha ett mål och ta rodret och inte bli ett offer för omständigheterna .

167f83a

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

 

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This