Förbättra din hälsa med Negativa Joner

Har du hört talas om negativa och positiva joner och hur de påverkar oss? Det är nämligen vad dagens mycket intressanta blogginlägg ska handla om! 

Allting i universum är energi och har antingen en positiv (+) eller negativ (-) laddning. Det är även lätt att tro att det är de positiva jonerna som har positiv effekt på vår kropp och hälsa, men så är inte fallet utan det är faktiskt de negativa jonerna som är riktiga hälsobringare. Luften är uppbyggd av joner som är positivt respektive negativt laddade och dessa joner påverkar allt levande såväl människor som djur och växter. När nivåförhållande mellan positiva och negativa joner är optimala så främjar de en god hälsa. I den värld vi lever i idag är det mycket vanligt att det finns ett överskott på positiva joner vilket försämrar vårt immunförsvar och hela vår hälsa.

Innan ett åskoväder är det vanligt att luften innehåller en stor mängd positiva joner och efter åskovädret är det ombytta roller och luften innehåller istället en stor mängd negativa joner. Något som många kan känna igen sig i är att när det nalkas åskoväder så blir de trötta, får huvudvärk, känner sig irriterade och mår allmänt lite konstigt/dåligt. Men efter åskovädret dragit förbi så mår de istället fantastiskt bra, glada till sinnes, huvudvärk och trötthet är som bortblåst och luften känns så frisk och klar att andas så att det känns som hela kroppen spritter av den ökade syresättningen. Nedan följer en förklaring av skillnaden på positiva och negativa joner samt hur man kan göra för att öka respektive minska dem.

Negativa joner (-)

Kemiskt förklarat så bildas en negativ jon när en atom/molekyl har fler elektroner än protoner. Negativa joner har en mycket positiv verkan på hela vår hälsa. De har en antioxidantisk verkan i kroppen och verkar basgörande genom att hjälpa till att höja pH-värdet. De har visat sig ha en balanserande verkan på serotoninnivåerna i kroppen samtidigt som den stärker vårt immunförsvar, ökar blodflödet, ger oss en förbättrad syreupptagningsförmåga samt verkar frekvenshöjande.

Hur du kan öka mängden negativa joner i din miljö och kropp: 

 • Himalayasaltlampor och ljuslyktor avger negativa joner
 • Luftrenare/jonisator, det finns även små jonisatorer som är smidiga och enkla att ha med sig. Du kan hitta dem HÄR
 • Att gå barfota i gräset/jorden gör att du får tillgång till de negativa joner som ”Moder Jord” avger
 • Vistas i solljus
 • Gröna bladväxter och då främst pelargon och ormbunke
 • Kläder i naturmaterial
 • Antioxidanter (finns i bland annat bär, chaga, gurkmeja, ingefära och frukt)
 • Vistas ute efter ett åskoväder
 • Svart Turmaline är en kristall som avger mycket negativa joner vid friktion eller uppvärmning, även kristaller som Ametist och Svart Obsidian har en positiv inverkan på vår kropp då de renar och tillför negativa joner.
 • Vattenfall, fontäner och inomhusfontäner
 • Att duscha
 • Tallskog
 • Olika eteriska oljor avger negativa joner vid förbränning i en aromalampa, exempel på dessa är; citron, bergamott, grapefrukt, mandarin, apelsin, cederträ, citronella, patchouli, eucalyptus, lavendel, citrongräs, sandelträ och tall.
 • Bivaxljus
 • Rökelse med cederträ och salvia
 • Att befinna sig vid havet, särskilt om det blåser in mot land så att vågorna bryter mot land

Positiva joner (+)

Kemiskt sett så kan man säga att en positiv jon uppstår när en atom/molekyl har fler protoner än elektroner. Positiva joner har en försurande påverkan på kroppen och sänker dess pH-värde, vilket leder till ett försämrat immunförsvar och gör att vi lättare drabbas av till exempel olika slags inflammationer. De sänker vår frekvens och vårt medvetande samt är delaktig i allt som försämrar vår hälsa.

Saker som ökar mängden positiva joner i vår miljö och kroppar:

 • Avgaser, smutsig miljö
 • Plaster
 • Bakterier, virus, mögelsporer
 • Föroreningar
 • Damm
 • Fria radikaler
 • Torr luft
 • Elektrisk apparatur som tv, mobil, dator, surfplatta, mikrovågsugn
 • Syntetist material i bland annat kläder och möbler
 • Innan och under åskoväder och stormar
 • Fullmåne
 • Trådlösa nätverk
 • Lågenergilampor

Läs gärna våra tidigare blogginlägg om du vill läsa mer om energi och hur vi kan rena och förbättra miljön omkring:

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

 1. Saker du kan göra för att hålla dina celler friska!! - […] Förbättra din hälsa med Negativa Joner […]
 2. 10 tecken på att din kropp är försurad - […] Förbättra din hälsa med Negativa Joner […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!