den 7 feb, 2018
Vad betyder hälsosam för dig?

Hej fina du,Vad betyder hälsa och hälsosam för dig? Vad betyder hälsa för din familj och dina vänner? Om du hör eller läser ordet hälsa blir du glad eller blir du nedstämd? När jag var riktigt sjuk så fick ordet mig både ledsen, uppgiven och  panikslagen. Det kändes inte nåbart. Jag var livrädd för att inte hitta min hälsa igen. Jag hade tagit min kropp för givet. Den hade ställt upp på så mycket så länge och varnat mig mängder av gånger. Jag hade svårt att förstå och acceptera att nu hade den slutligen dragit i handbromsen och fått nog. Hälsa var något självklart som jag inte hade varit rädd om. Det gör mig berörd på djupet att jag fick en chans till och den tänker jag ta till vara på.

Hälsan skall väl ändå vara som ett fluffigt mjukt moln av trygghet som vi skall vila i. Inte något som vi ser som tråkigt och jobbigt utan något vi skall vara rädda om och högakta.  Det verkar som en del ser hälsa och hälsosam som ett regnmoln eller ännu värre för en del tornar rejäla åskmoln upp sig när man nämner ordet hälsa 😉

Vi ska vara stolta över att vi tar hand om vår kropp och vårt känsloliv det är väl det kärlek till sig själv handlar om? Om vi inte älskar oss själva kan vi inte älska någon annan säger vi. Då måste vi börja ta hand om oss själva. Vi behöver börja med just oss själva och visa våra barn och vår familj att det är ok att lyssna på kropp och själ. Det är ok att bli trött och gå och vila för att slippa bli sjuk. Det är ok att säga nej. Det är ok att göra något som bara vi vill eller tycker är kul. Vi blir inte fullblodsegoister för det. Vi är ofta bättre på att ta hand om andra än vad vi är på att ta hand om oss själva, då är vi snälla och blir omtyckta. För att få en god hälsa behöver vi lära oss att lyssna på vad kroppen och känslorna säger till oss. Vi behöver ta hand om och respektera oss själva.

Vi vill både med vår bok Nyckeln till Hälsa och Hermansdalsbloggen inspirera inte fördöma. Vi vill så små hälsofrön och hoppas att vi får er nyfikna på att prova de verktyg vi delar med oss av. Vi vet att när rätt förutsättningar skapats så kommer de här små fröna att växa upp till vackra blommor och trycka undan ogräset och hälsa uppstår. Vi behöver lite regnmoln och ett och annat åskmoln i livet för att växa. Men vi behöver också se solen ovanför molnen och veta att den alltid finns där hur molnigt det än ser ut.

Det är inte tråkigt att äta nyttigt och leva hälsosamt. Det ger kraft och vitalitet, livsglädje och inspiration. Det är ohälsa och energilöshet som får oss ledsna, låga och gör att vi inte vill ta tag i dagen. Vi behöver förstå att hälsa är olika för oss alla även om det finns vissa saker som är gemensamma.

Bara för att någon mår bra av att blåsa ur sig på gymmet så kanske inte du eller jag gör det. För mig passar yoga och skogspromenader med hundarna bättre i dag. Styrketräning av vissa muskler får jag i stallet. Den som inte tror mig får gärna komma hit och borsta hästar, mocka, bära vattenhinkar och sopa stallgolv 🙂

Med tanke på hur rika vi är och hur rent vatten vi har jämfört med många människor i resten av världen så borde vi vara friskare och starkare än de flesta. Varför mår vi då så dåligt och är så sjuka? Vi är övertygade om att det är för att vi tappat det som är naturligt för oss. Det är precis det den kinesiska medicinen handlar om. Att tillföra det som är naturligt för att uppnå balans och med det hälsa, vitalitet och glädje. Vi vill inspirera dig till att förstå och känna efter vad just du mår bra av så att du kan skapa din egen optimala hälsa. Vi vill göra hälsa och hälsosam till något roligt och inspirerande.

Önskar dig en underbar dag

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This