den 8 feb, 2018
Alla hjärtans dag varje dag

Hej fina du,

Torsdag redan, vart tog den här veckan vägen? Dagarna går så fort och snart är det alla hjärtans dag igen. En dag som i iallafall jag förknippar med rosor, choklad, värme och hjärtan på längden och tvären. Den har till och med varit min namnsdag  men det tog de bort. Jag önskar att vi kunde ha lite alla hjärtans dag varje dag. Om alla skulle sprida lite vänlighet och omtanke runt i kring sig varje dag så skulle det förändra tillvaron för många. Tänk att bara mötas av ett leende vilken skillnad det gör. För några veckor sedan så var vi i Stockholm och hade en mängd möten med boktema. Jag slogs av hur annorlunda det är mot hur vi har det i Vaggeryd där man vinkar glatt till alla och pratar med personen i kassan på ICA eller posten. Jag är övertygad om att lite vinkande och ett hej gör mycket för välbefinnandet det skapar en värme och samhörighet. Det blir lite alla hjärtans dag varje dag.

Skulle vi göra samma sak i Stockholm på bussen eller tunnelbanan så skulle medresenärerna  förmodligen byta tunnelbanevagn och tro att vi drabbats av en psykos hahahaha. Det är stenhårda regler om att man skall stå på rätt sida i rulltrappan med mera. Något som måste fungera för att alla skall kunna springa till sitt. För en som inte är stockholmare så är det obegripligt både att man springer hela tiden, måste stå på rätt sida i rulltrappan och att man inte pratar och hejar på varandra 😉 Jag har bott i båda världarna och jag själv uppskattar “småstadsmentaliteten” det är lite “Mandelmann” över den. Jag får en feelgood känsla. Samtidigt som jag är oerhört avundsjuk på utbudet i storstaden och verkligen saknar ett fik med bröd bakat på surdeg och dinkel. Eller att kunna gå ut och äta god vegetarisk mat.

I Kina så känns det lite som i Stockholm människor är i sina bubblor och pratar inte med varandra tills du lär känna någon. Då öppnar de upp och vågar visa vilka de är. Wendy en ung kinesmedicinsk student var en som vi fick lära känna en fantastisk själ med ett stort hjärta, en alla hjärtans dags ros i människoform.

Vi träffade  Wendy när vi var i Kina på sjukhuspraktik för några år sedan. När vi skulle åka hem fick vi en hel påse med rosknoppar med oss. Rosknopparna skulle vi använda i vårt badvatten för en föryngrande, hudvårdande och läkande effekt.Rosen doftar inte bara ljuvligt och är vacker att se på, den är också fantastisk att använda i flera sammanhang.

Den har en lång tradition som symbol för kärlek, hälsa och skönhet. Man har odlat rosor i över 4000 år och den har alltid varit mycket uppskattad på grund av sina underbara egenskaper i naturlig hudvård och sin förmåga att hålla huden ung och vacker. 

Rosen anses även ha antibakteriella egenskaper, den är antiseptisk, lugnande och läkande. Den är en mycket näringsrik blomma full med antioxidanter, vitaminer och mineraler.Den anses även lugna nerverna, skärpa uppmärksamheten, stärka självkänslan och inge förtröstan. Den används i aromaterapi vid stress, depression, oro och vid svartsjuka och relationsproblem. Lindrar huvudvärk, migrän, illamående och baksmälla och kan fungera som hjälp vid insomningsbesvär och anses sedan gammalt vara ett afrodisiakum. Det kan inte finnas en bättre blomma att ge någon på alla hjärtans dag. Vi behöver alla lite rosenergi i våra liv emellanåt.

ROSEN ÄR MAGISK PRECIS SOM ETT LEENDE KAN VARA FÖR NÅGON SOM BEHÖVER DET

Vi älskar rosens hudvårdande egenskaper och använder den i flera av våra ekologiska hudvårdsprodukter, du finner den i alla Hermansdals EKOs handgjorda ekologiska ansiktskrämer. Med sina fantastiska hudvårdande egenskaper passar den de flesta hudtyper, allt från torr och mogen hud till hud som är fet och akne benägen. Rosvatten och rosolja har en sammandragande och lugnande effekt, samtidigt som den tillför huden massor med näring. Den ger liv åt trött hud, verkar balanserande på hudens pH-värde.

Vill du veta mer om våra hudvårdsprodukter kan du läsa mer här: http://hermansdal.com/hermansdals-eko/

Önskar dig en underbar dag

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This