den 6 feb, 2018
Tiden är ett äkta guldkorn

Hej fina du,

Kul att så många tyckte om både vårt nyhetsbrev och Hermansdals röda solskenssoppa 🙂 Det kommer fler guldkorn vi lovar.

Trots att vintern verkligen syns, känns och märks så är det tydligt att yang börjar stiga och energin vakna. Katterna springer förhoppningsfullt ut och in genom kattluckan för att se om våren har kommit. Hästarna fäller och det är dags att väcka pelargonerna som har sovit svalt och mörkt i pumprummet över vintern. Vips är det dags att klippa gräset, plantera och rensa ogräs. Känns overkligt nu med all snö men det går fortare än vi tror.

Jag ser verkligen fram emot den här våren och sommaren. De senaste två har inte varit någon höjdare och min ork har varit begränsad. Det har varit en prövning på ett djupt plan för en som mig som älskar att klippa gräs och ha fullt med målnings och trädgårdsprojekt. Jag sa till en vän i går som var inne på sin andra vecka med influensa och tyckte det var segdraget att allt är relativt. Har man varit sjuk länge så är två veckors influensa ingenting, är man aldrig sjuk så är det en evighet.

Så här i efterhand när jag har överlevt och är på väg tillbaka så är jag faktiskt tacksam för resan jag gjort. Den har förändrat mig på djupet. Jag upptäckte vad jag verkligen ville och tyckte om att göra. När man inte vet hur många dagar man har kvar så blir tid det enda man behöver. Tid att vara med de man älskar, tid att hinna göra allt man inte hunnit och vill, tid att utforska och upptäcka nya saker och tid att bara vara. Tid att läka och bli frisk.

Jag blev efter min cancerdiagnos mer målmedveten. Jag vill inte längre kasta bort mina dagar på att oroa mig för vad andra tycker om mig eller det jag gör. De som gillar mig gör det och de som inte gör det gör det inte. Det är ofta ömsesidigt och inte personligt utan säkert för att vi just inte känner varandra, eller för att vi gör det 🙂  Jag lägger ingen värdering i det. Jag har slutat lägga energi på relationer där det bara är jag som ger. Är det inte ömsesidigt så får det vara. Jag vill ha äkta vara både i relationer och mat.

Låt saker ta tid, det tar tid att ändra sina vanor. Det tar tid att bli stark om man varit svag länge. Det vi lägger mycket tid på får även en annan kvalitet. Är det en relation så blir den djupare är det mat så blir den godare och så vidare. Det är till och med så att långsamma kolhydrater som tar längre tid att bryta ner är bättre för oss 😉 Så ge dig själv mer tid, i bland är det den bästa medicinen och skapar balans i livet. Lägg tid på de och det du tycker om, det är de stunderna som kommer att betyda något i slutändan. Önskar dig en fantastisk tisdag.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

 VÅR BOK “NYCKELN TILL HÄLSA”   Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals Gård

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Prenumerera på bloggen hos Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This