den 1 apr, 2024
Vad behöver du för att må bra?

Hej fina du,

Hoppas att du har en fin påskhelg. På Hermansdal är det full fart som vanligt. Hallen är klar och badrummet rivet så det är fortfarande byggröra upphöjt till två. Men den som väntar på något gott …. Fantastiskt att det inte fanns någon fuktskada i badrummet, ytskikten måste vara 50 år gamla.

Spännande att riva i gamla hus det dyker upp tidigare dörrhål och fönster och man får en aning om hur huset sett ut en gång i tiden. I dag är det stambyte och nya rör i väggarna på schemat. När man går runt i all byggröra är det viktigt att fokusera blicken på rätt saker. Det känns mycket roligare att se det som är klart. Nu kämpar vi på 🙂

Det har varit skönt att ha fyra dagars “ledighet”, trots ett intensivt tempo. Jag har ridit både Joey och Elton varje dag, Det ger massor med energi att få vara med dessa fantastiska djur. Även om jag har träningsvärk känner jag att kroppen mår bra av ridningen för att inte tala om hur det känns inombords. Hästar är helande.

Vi är alla olika

Jag pratar ofta mat och hur viktigt den är för att vi ska må bra. Den är vår bensin och ska innehålla alla byggstenar kroppen behöver så det är klart att den är superviktig. Alla är olika och mår bra av olika saker. Det går inte att stoppa in människor i fack och säga att vi mår bra av samma saker även om kvalitativ näring är nödvändig på vilket sätt eller vad vi än äter. Vissa mår bra av att vinterbada och andra passar det inte alls. En del fungerar på LCHF för och andra är vegetariskt bättre och så vidare.

Jag är övertygad om att det viktigaste är att lyssna inåt och lära sig vad just jag mår bra av. I den kinesiska medicinen har man en lång beprövad erfarenhet av hur både mat och livsstil påverkar oss. Den förklaringsmodellen passar mig perfekt. Jag använder mig av maten och det filosofiska tänket för att läka och hålla mig i balans balans både fysiskt, psykiskt och känslomässigt.

Några allmänna råd som kan hjälpa dig oavsett vad du har för problem är: 

  • Se över dina matvanor, ät lagad varm mat som är lagad från grunden jämt fördelat under dagen. Läs det finstilta på innehållsdeklarationerna. Jag har fått massor med positiv feedback från läsare av Nyckeln till Hälsa och deltagare i Mat som medicin. De har känt en stor skillnad i sitt mående när de börjat följa den kinesiska medicinens råd om mat och ätande.
  • Ät riktigt bra kosttillskott annars kan du lika bra strunta i det.
  • Var sann mot dig själv. Begå inte brott på dig själv och vad du tycker och vill. Att våga visa vem man är och bli älskad och omtyckt för det ger en helt annan kvalitet och närhet. Det kostar otroligt mycket att hela tiden upprätthålla en fasad.
  • Sov och vila  när du är trött. Ibland behöver vi stryka det vi har i almanackan och bara vara.
  • Se till att du har balans mellan vila och aktivitet. Det är inte sunt att det är full fart från det att vi slår upp ögonen tills vi går och lägger oss. En del behöver till och med schemalägga pauser.
  • Umgås med  människor och vänner som ger något tillbaka och får dig att må bra.
  • Hitta saker i ditt liv som får ditt hjärta att sjunga och som får dig att vilja hoppa upp ur sängen på morgonen och sätta igång med dagen.
  • Gör ett medvetet val att se glaset halvfullt i stället för halvtomt. Det kan krävas träning för en del men det är väl värt det och ju fler gånger du klarar av det desto bättre kommer du att må.
  • Var tacksam för det du har i livet i stället för att sörja det du inte har. Stanna upp och se allt du faktiskt har att vara tacksam över och fokusera på det.
  • För dagbok om du har svårt att se sambandet mellan hur du mår och vad du äter och gör i livet. Det kommer att hjälpa dig att se sambanden och inspirera till förändring.

Önskar dig en fin sista dag på påskhelgen <3

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This