den 24 mar, 2024
Förstå din känslighet

Hej fina du,

Vårenergin blir starkare för varje dag och fåglarna kvittrar som bara den. Kallt, blåsigt, regn och hagel om vartannat vittnar om riktigt vårväder. Jag har haft en intensiv vecka med flera aktiviteter än vanligt. Nu ser jag fram emot en lugnare vecka iallafall med färre möten inbokade. Trevligast och mest energigivande i veckan var absolut telefonmötet med min onkolog. Jag vill inte åka in till sjukhuset utan tar våra möten hellre via telefonen. Känner mig så påverkad av att sitta i väntrummet och se alla sjuka människor och känna deras ångest att jag undviker det in i det längsta.

Jag har inte pratat med henne efter att röntgen och provsvar kom tillbaka. Hon har varit borta och jag ville inte utsätta mig för en ny onkolog som jag skall börja förklara och försvara mina val inför. Mötet kändes super och jag är nu både otroligt ovanlig och unik, ord jag inte hört tidigare från sjukvården. Att steg 4 cancer beter sig på det här sättet är tydligen oerhört sällsynt och hon sa att det är bara att fortsätta som jag gör. Men hon frågade inte vad jag gör 😉 Det kändes iallafall som en väldigt fin present att få och hoppfullt inför framtiden. Mötet gav mig massor med hopp och energi <3

Våra sinnen är kontakten mellan det yttre och inre

Den kinesiska medicinen har en djup filosofisk kärna och handlar mycket om känslor och våra sinnen. Våra sinnen är kontakten mellan det yttre och det inre. Får vi en överkänslighet mot det yttre så finns det en brist i det inre som gör att vi inte kan sätta gränser eller filtrera det som finns runt oss. Det går rakt in och kan skapa ohälsa. Vi är alla mer eller mindre känsliga och vi som är högkänsliga måste vara extra noga med både hälsan och ha olika känslomässiga strategier för att skapa en skyddsbarriär och hålla ställningarna mot det yttre. Gör vi inte det blir vi dränerade och sjuka tillslut.

Vi behöver ha tillräckligt med qi/energi för att känslor ska kunna transformeras så att vi inte fastnar i ett känslotillstånd. Med den vetskapen är det lätt att förstå att är vi utbrända eller trötta och orkeslösa så fastnar vi lätt i en negativ spiral där livsglädjen och inspirationen känns väldigt långt borta. Vem har inte känt av hur mycket känsligare vi är när vi är trötta och slut? Vår energifrekvens sjunker. Det är som att det inte finns ett motstånd mot det negativa. Det tar över.

Tror vi inte att vi kan påverka försöker vi inte

Jag hade ingen aning om att mina återkommande fysiska symtom och känslor var ett sätt för kropp själ att tala om att jag hade problem. Jag mådde inte bra och förstod inte att jag kunde påverka mitt mående genom hur jag levde. Inte heller förstod jag att ju fler brister jag fick i mitt kroppsliga system desto känsligare blev jag. Ju känsligare jag blev desto fler symtom dök upp. Det yttre gick rakt in jag hade inget försvar eller filter.

Jag har alltid varit energi känslig och läser av omgivningen, människor och djur så har det alltid varit. Det eskalerade, jag blev känsligare och känsligare. Det gick så långt att jag blev dränerad av att vistas i stora folksamlingar och valde att gå och handla på tider jag visste att det var så lite folk som möjligt i affärerna. Men jag förstod inte varför.

När jag var ute och tävlade med mina hästar så blev jag alltid sjuk det slog aldrig fel. Jag kunde helt enkelt inte stänga av. Jag var för öppen och omgivningens energi gick rakt in. Att då befinna sig på en tävlingsplats med nervösa och tävlingsinriktade människor och stressade djur var jätte jobbigt för mig.

Nytt mående kräver förändring

Med kunskapen från den kinesiska medicinen och lite andra verktyg kan jag nu till min stora glädje konstatera att jag är betydligt starkare. Nu behöver jag inte längre arbeta lika hårt för att hålla andras energi på avstånd. Jag har ett naturligt skydd som ett slags immunförsvar för andras energier och alla intryck.

Tidigare blev jag sjuk och mådde själsligt dåligt och jag trodde inte att det fanns en lösning på mina problem. Den västerländska medicinen gav mig en känslan av att jag hade otur när jag blev sjuk. Jag fick mediciner och något annat än det kände jag inte till. Det fanns ingen “anledning” till att jag mådde som jag gjorde det bara blev så. Ingen frågade vad jag åt, hur jag levde och mådde i mitt liv. Och själv hade jag hade inte förståelsen och kunskapen.

Med ökad kunskap och “alternativt vetande” får man insikter som gör att man inte kan backa bandet.

Qi är en del av oss

För att få till en förändring behöver vi alltid starta med oss själva. Det kan absolut vara skönast att inte veta och bara fortsätta livet som det är. Det gör nog de flesta tills det är något som börjar gnaga och kännas obekvämt på det ena eller det andra sättet. Jag har många gånger funderat på varför inte människor väljer nya vägar när de märker att den de går på får dem att må dåligt på det ena eller det andra sättet, eller att de aldrig når sina mål, vad beror det på? Jag tror att vi ger vår kraft till någon annan och ger dem för stort mandat att bestämma över vad som är bra för oss. Det är bekvämt och känns tryggt att någon vet hur det ska vara och vi behöver inte ändra på hur vi lever.

Att inte ge upp

Jag har varit där själv och förstår precis. Med det sagt så vet jag också att det går att ändra och komma tillbaka. Meningen med att komma tillbaka är inte att fortsätta på den väg och med den livsstil som gör eller gjorde mig sjuk, deprimerad eller energilös. Jag precis som du behövde hitta ett annat sätt som inte dränerar. Jag var tvungen att hitta de hål där min livsenergi läckte och jag behövde hitta en livsstil och mat som fyllde på så att min kropp klarade av alla livsprocesserna.

När jag är påfylld av bra qi i alla former och sann mot mig själv är det så mycket lättare att ha den energifrekvens jag behöver för att känna inspiration för varje ny dag och det jag vill göra. Energi är min bästa vän och ibland är det den som för en stund får mig ur balans. När den får mig ur balans slutar det alltid med att jag har växt och lärt mig något nytt och vi blir sams igen. Vi kan inte leva utan qi. Utan Qi/ energi finns inget liv.

Fortsättning följer…. Önskar dig en fin vårvecka <3

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This