den 28 okt, 2018
Brist och obalans skapar utbrändhet och sjukdom

Hej fina du,

Vi har fått den första snön på Hermansdal något som uppskattas av de flesta 😉 Långkalsonger, termobyxor, täcken på hästar och hundar (de som behöver) gör att vi klarar det bra utan att förlora all vår yang. Nu är det viktigt att börja klä på sig och inte springa ut med blött hår eller bli kall. Temperaturskillnaderna och de tvära kasten mellan det varma inne och kalla ute gör att det är svårt för ytan (huden) att hänga med i svängarna. Det förbrukar både Qi och Yang att värma upp kroppen så hjälp till med att klä på dig, saltmoxa och ät varm mat.

Det är många som känner att energinivån sjunker i kroppen nu. Det är som det ska men det kan vara tufft om man varit utbränd eller har stora brister i sig själv. Det är nu höstens förkylningar kommer. Har vi för lite qi så kommer även Wei Qi vårt immunförvar att bli svagare och det blir lättare för virusar att ta sig igenom vår skyddsbarriärer. Har vi varit varit utbrända eller har stora brister så kräver kroppen extra omvårdnad nu när Qi och Yang sjunker och drar sig tillbaka även i naturen

Vad är egentligen utbrändhet och varför är det så många som blir sjuka? Vi tänker inte på en influensa nu, även om vi vet att vi kan påverka vår mottaglighet för den med. Som vi ser det så har vi långt innan vi hamnar i väggen fått signaler från både kropp och själ på att vi är fel ute. Både  själ och kropp har ropat till oss och talat om att något i livet är fel, men vi har av olika anledningar inte lyssnat utan kört på.

Känslor har en stor plats i den kinesiska medicinen och behöver Qi för att omvandlas. När själen får ro så följer kroppen efter. Att med hjälp av kaffe, socker och energidryck kicka igång qi i kroppen kommer bara att skapa större brister. Ångest oro och onormal trötthet är alla signaler på att vi är fel ute och redan har obalanser. Det är signaler som talar om att vi behöver titta på våra liv och bena ut vad det är som skapar dessa känslor och varför de inte går över. Vi behöver fylla på systemet vi har bensinstopp det finns inte tillräckligt med Qi och Yang och ibland inte Yin heller för att vi ska fungera.

Kroppen är så finurlig att om vi inte lyssnar så stänger den till slut ner och tvingar oss att dra i handbromsen, vi blir sjuka och tvungna  att vila.

Vi har alla saker i livet som vi vet att vi inte mår bra av. Vi väljer eller accepterar att de är där för att vi av olika anledningar tror att det är det bästa vi kan få eller att vi på något sätt får en falsk känsla av till exempel trygghet. Vi lämnar inte en dålig relation för att vi är rädda för att bli ensamma eller för att vi har det materiellt bra eller av någon annan anledning. Vi behöver kanske stanna upp och titta på vad kan JAG göra för att relationen skall bli bättre, kan jag inte göra något så kanske jag får lov att lämna den för att jag skall må bra själv. Vi äter saker som vi vet att vi inte mår bra av men vi gör det för att det tillfredsställer något eller ger oss en stunds energi.

Kropp och själ signalerar att något är fel men vi lyssnar inte utan fortsätter att traska på. En del går så långt att man försöker medicinera bort och  döva känslorna som kommer så att man kan fortsätta. Att det är på det här sättet tror jag beror på att vi har tappat bort själen i den västerländska medicinen. Våra kroppar är maskiner och saker som känslor och själ har ingen plats. De hör inte i hop utan är separerade. Idag börjar man kanske vakna lite för att det finns ett känsloliv som påverkar vårt mående men man delar hellre ut mediciner för att döva smärta och ångest än att ta reda på varför det uppstår. Att ha brist på olika områden kinesiskt sett skapar både ångest, depressioner, rädslor och värk.

Ständig oro inom den kinesiska medicinen skapar garanterat en stagnation av qi som i sin tur skapar värk.

Det är inte svårt att då förstå att till exempel fibromyalgipatienter, med oro över sjukskrivningar, ekonomi och att man dessutom har något som läkarna påstår inte riktigt finns, fast man känner det, skapar mer oro, och det blir man inte friskare av.

Varför vill vi inte se människan som en helhet och inse att vi har en själ och att våra känslor är själens signalsystem. Vi är inte maskiner som är skapta på samma sätt, en del mår bra av LCHF andra av Vegetariskt vi är olika både till kropp och själ. Även om vi är olika och har olika behov så är vi lika mycket värda. En del vill bo mitt i skogen och andra i stan och inget är rätt eller fel.

Det viktigaste är att vi hittar vad vi själva brinner för och vad som gör just dig lycklig och får ditt hjärta att klappa. Vad får dig att vilja studsa upp ur sängen på morgonen och ta tag i dagen? För din egen skull våga känna och behöver du hjälp så be om det.

Vad kan vi då göra för att hjälpa oss själva? 

  • Stanna upp och titta på vad det är som tar din energi och vad som ger dig energi i livet. Sortera ut och rensa bort så att du får ett inre lugn
  • Fyll på med bra, varm mat och kosttillskott
  • Håll dig riktigt varm det kommer att spara på både Qi och Yang vilket i sin tur kommer att hjälpa både kropp och själ
  • Träna lagom så att du inte tömmer dig på all energi, speciellt om du får svårare och svårare att återhämta dig efter ett träningspass
  • Sov fler timmar och lägg dig raklång en stund mitt på dagen och vila
  • Saltmoxa ofta det fyller på dina reserver och hjälper kroppen och själ att balansera sig

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

http://hermansdal.com/webbshop

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Tips med vårkänsla

Tips med vårkänsla

Hej fina du, Hur har du det? Jag längtar efter solen!!! Nu är jag trött på regn. Det verkar liksom aldrig ta slut. Jag...

läs mer

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This