Äntligen pratar man om ”Mat som medicin” på TV
Av Tina på Hermansdals Gård
den 30 okt, 2018

Hej fina du,

Snön är borta igen och klockan är omställd till vintertid (normaltid). Det blir mörkare och mörkare och energin i naturen avtar. Jag känner av det väldigt tydligt. Kropp och själ vill göra kväll tidigare och jag behöver mer sömn. Blev så himla glad i går när jag råkade se Malou efter tio och man pratade om mat som medicin och cancer. (Du hittar klippet på vår FB sida). Ett stort steg i rätt riktning att man äntligen börjar prata mat och hälsa. Nu ska västvärlden bara öppna ögonen för att även mindre allvarlig ohälsa påverkas av vad vi äter och hur vi lever.

Högst upp på min önskelista ligger en Vitamixer så att jag kan göra smoothies med spenat, avokado, ingefära och en massa annat. Jag hoppas att jag varit snäll så att tomten kanske kommer med en 🙂 Saker som man ska tänka på sett ur ett kinesmedicinskt perspektiv när man dricker smoothies är att ha den rumstempererad och ha i ingefära eller något annat som värmer upp egenskaperna så att det inte blir för mycket kyla. Självklart så vill vi inte heller basera den på mjölkprodukter.

Vi vill ge er ett tips på en annan favoritvärmare förutom saltmoxan under höst och vinter 😉 Håll tillgodo och låt er väl smaka. Är du på väg att bli förkyld så drick flera koppar och bädda ner dig. Lyckas du bli så varm att du får till en svettning så betyder det att ytan öppnar sig och patogenen som gör dig sjuk kastas ut.

Ingefära (färsk) motverkar kyla, löser upp slem, främjar cirkulationen av qi och minskar vind/kyla.

Citron främjar cirkulationen av qi och blod, motverkar hetta och löser upp slem samt eliminerar gifter.

Honung främjar cirkulationen av blod och eliminerar gifter

I praktiken betyder det att den stärker yang och qi, minskar värk, löser slem och fukt och är perfekt för att driva ut ett virus som försöker att ta sig in.

En kopp te på färsk ingefära med citron och smaksatt med honung är en perfekt avslutning på dagen tillsammans med ett fotbad med ingefära och moxa. Skiva en bit ingefära storlek som en tumme ungefär och sjud i 15 min sen har du ditt te klart 🙂 Se till att ingefära teet har svalnat lite innan du pressar i citron och har i honung så att inte nyttigheterna försvinner.

Jag har sedan jag blev medveten och kan lägga ihop ett och ett och förstår varför kroppen reagerar som den gör blivit beroende av både ingefära, saltmoxa, fotbad och varma sockor 😉

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

WEBBKURS I SALTMOXA

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

http://www.hermansdal.com/webbshop

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Tack för att du tar upp detta med att ”äta sig frisk”
    Tänk på att ingefärsteet måste svalna till 42grader annars förstörs de bra sakerna i honungen 😃💖

    Svara
  2. Jag ska gå in och skriva gradantalet så fort jag hinner 🤗😊

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(14 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Nyckeln till Hälsa
Som en gåva från himlen föll denna fantastiska bok, inslagen i vackert silkespapper, rakt in i min obalanserade kropp… Så skulle man kunna uttrycka det. Under en månads tid har jag bläddrat, läst och sugit i mig kunskaper som lett mig till mer förståelse och en jämnare balans i både sinne och kropp. Nyckeln till Hälsa ger inte bara livsviktig information om hur allt hänger ihop utan skapar också ett lugn på ett oförklarligt sätt.

Helena 
Helena

Webbkurs: Lär dig saltmoxa
Saltmoxakursen var otroligt intressant. Jag gick kursen på rekommendation på grund av de besvär jag har. Det var otroligt att förstå och faktiskt se att de symptom jag hade berodde på brister i vissa element. Jag upplever att saltmoxa har lindrat mycket av mina besvär. Det är det tydlig skillnad före och efter kursen. Jag rekommenderar den till alla som långsiktigt vill investera i sitt mående.

Anna 
Anna

Saltmoxakurs på Hermansdal
Jag är så glad att jag gick denna kurs. Den har givit mig ett viktigt verktyg för att må bättre och hålla mig frisk. Att få vara på fina Hermansdal kändes som en extra bonus. Vi fick lära oss så otroligt mycket runt kinesisk medicin och mat och fick utöver det underbart hemlagad lunch. Kan bara rekommendera att gå.

Kerstin Wagner 
Kerstin Wagner

Friskvård- och moxakurs för hund 
Detta är en fantastisk kurs som jag varmt rekommenderar. Att kunna hjälpa våra älskade hundar att på ett naturligt sätt må så bra det bara går är underbart. Tina är så kunnig och delar generöst med sig av sin kunskap. Känner att jag fick många verktyg att använda på hemmaplan. Vår hund mår nu mycket bättre.

Eva Karlsson 
Eva Karlsson

Friskvård- och moxakurs för häst 
En trevlig och spännande dag med fler bra tips på hur man kan förstå sin häst och hjälpa den med moxa och andra tillskott. Min häst mår bra men har märkt att hon fått mer energi efter moxan. Har hjälpt en grannes häst som hostade vid ansträngning och hostan försvann. (Hade varit hos veterinär och fått mediciner innan men det hade inte hjälpt fullt ut).

Christina Lundström 
Christina Lundström
Gå någon av våra uppskattade kurser!

Följ med in i en värld där visdomen från den uråldriga kinesiska medicinen kommer att få dig att förstå sambandet mellan hur vi lever och hur vi mår.

Läs mer om våra kurser nedan

error: Content is protected !!