den 30 okt, 2018
Äntligen pratar man om “Mat som medicin” på TV

Hej fina du,

Snön är borta igen och klockan är omställd till vintertid (normaltid). Det blir mörkare och mörkare och energin i naturen avtar. Jag känner av det väldigt tydligt. Kropp och själ vill göra kväll tidigare och jag behöver mer sömn. Blev så himla glad i går när jag råkade se Malou efter tio och man pratade om mat som medicin och cancer. (Du hittar klippet på vår FB sida). Ett stort steg i rätt riktning att man äntligen börjar prata mat och hälsa. Nu ska västvärlden bara öppna ögonen för att även mindre allvarlig ohälsa påverkas av vad vi äter och hur vi lever.

Högst upp på min önskelista ligger en Vitamixer så att jag kan göra smoothies med spenat, avokado, ingefära och en massa annat. Jag hoppas att jag varit snäll så att tomten kanske kommer med en 🙂 Saker som man ska tänka på sett ur ett kinesmedicinskt perspektiv när man dricker smoothies är att ha den rumstempererad och ha i ingefära eller något annat som värmer upp egenskaperna så att det inte blir för mycket kyla. Självklart så vill vi inte heller basera den på mjölkprodukter.

Vi vill ge er ett tips på en annan favoritvärmare förutom saltmoxan under höst och vinter 😉 Håll tillgodo och låt er väl smaka. Är du på väg att bli förkyld så drick flera koppar och bädda ner dig. Lyckas du bli så varm att du får till en svettning så betyder det att ytan öppnar sig och patogenen som gör dig sjuk kastas ut.

Ingefära (färsk) motverkar kyla, löser upp slem, främjar cirkulationen av qi och minskar vind/kyla.

Citron främjar cirkulationen av qi och blod, motverkar hetta och löser upp slem samt eliminerar gifter.

Honung främjar cirkulationen av blod och eliminerar gifter

I praktiken betyder det att den stärker yang och qi, minskar värk, löser slem och fukt och är perfekt för att driva ut ett virus som försöker att ta sig in.

En kopp te på färsk ingefära med citron och smaksatt med honung är en perfekt avslutning på dagen tillsammans med ett fotbad med ingefära och moxa. Skiva en bit ingefära storlek som en tumme ungefär och sjud i 15 min sen har du ditt te klart 🙂 Se till att ingefära teet har svalnat lite innan du pressar i citron och har i honung så att inte nyttigheterna försvinner.

Jag har sedan jag blev medveten och kan lägga ihop ett och ett och förstår varför kroppen reagerar som den gör blivit beroende av både ingefära, saltmoxa, fotbad och varma sockor 😉

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Tack för att du tar upp detta med att ”äta sig frisk”
    Tänk på att ingefärsteet måste svalna till 42grader annars förstörs de bra sakerna i honungen ??

    Svara
  2. Jag ska gå in och skriva gradantalet så fort jag hinner ??

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This