den 25 jul, 2018
Rätt värme hjälper och fel skapar problem

Hej fina du,

Hur går det i värmen och torkan? Vi har fullt upp på Hermansdal att se till så att alla har vatten och inte blir överhettade. Vi håller också på att vänja oss vid värmen så när temperaturen kryper ner mot normala 20 grader så tycker man att det känns kyligt 😉 Så är det med det mesta vi vänjer oss och tillslut blir det de normala. Det gäller inte bara vädret utan relationer, känslor, fysiska symtom, hur vi tänker på oss själva och vår omgivning och så vidare. Tyvärr vänjer vi oss också vid det vi inte mår bra av. Det blir en vana och ett normalläge tillslut att ha ont eller må dåligt känslomässigt.

Det finns många sanningar och alla har sina som vi tittar på genom våra personliga erfarenheter, känslor och hur vi mår för stunden. Mår vi bra så har vi en ljusare syn på tillvaron även om livet för de flesta innehåller både upp och nergångar. Är vi försvagade och har en “brist” eller obalans så är det inte lika lätt att se ljuset i tunneln. När vi bestämmer oss för att det kommer aldrig att gå så kan vi vara säkra på att det inte kommer att göra det heller om vi inte provar en ny väg att gå. Hade jag stannat på min väg så hade jag inte levt idag.

Känslor är kraftfulla de styr oss hela tiden och det är våra tankar eller vår intuition som skapar känslorna. Är det magkänslan som pratar med dig lyssna noga den är viktig och ju mer du talar med den desto bättre kommer er kommunikation att bli. Är det en obefogad rädsla eller oro som du inte vet vart den kommer så är det en brist eller obalans som bara vill att du ska hjälpa till att återskapa lugn och harmoni. Den finns där av en anledning för att tala om vart problemet finns och vad du kan göra åt det.

Jag läste en rubrik någonstans och ingen kunde ha sagt det bättre “Värmen gör oss galna” det stämmer på pricken med den kinesiska medicinens inställning. För mycket hetta skapar oreda speciellt om vi redan innan är i obalans eller har brist. Lyssna på kroppen och hjälp den så kommer du även må bättre känslomässigt.

Om vi har för mycket brist inombords så kommer även det ge oss “hettasymtom” som blir ännu värre när den yttre temperaturen stiger. Det finns inget kvar inuti  som kan “hålla i” och yang kommer att stiga och tryckas till ytan. Det skapar en mängd fysiska och känslomässiga symtom. Att till exempel saltmoxa nu trots värmen ute är perfekt och kommer att hjälpa oss i vinter när kylan kommer.

När vi reste hem från Kina och vår sjukhuspraktik var jag väldigt svag, jag visste inte då att jag hade cancer bara att jag hade stor brist vilket jag haft under lång tid. Vår tolk “Wendy” som även hon läste kinesisk medicin gav mig ett “recept” på en 30 dagars kur med moxa som skulle utföras under sommaren för att för att öka vitaliteten och för att man skulle klara vintern bättre. Väl hemma blev moxa min bästa vän efter att jag upptäckt kraften och den enorma läkningsförmåga den besitter.

När någon som gått vår saltmoxakurs skriver i vår FB grupp för de som har gått kurs ” I dag efter saltmoxan så kände jag mig pånyttfödd” så förstår jag precis vad hon menar. Jag kan inte nog tacka “Wendy” för att hon fick mig att förstå hur viktig den är för att läkning ska ske. Vi blev chockade över de rökfyllda behandlingsrummen på sjukhusets akupunkturavdelning i Kina när vi kom dit som praktikanter, men med facit i handen så förstår vi bättre 😉

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This