den 28 aug, 2022
Tar du hand om dig själv?

Hej fina du,

Hur går det för dig i den fuktiga värmen som sensommaren erbjuder? Påverkas du av vädret eller spelar det dig ingen roll om det blåser, regnar eller är varmt? Jag tolererar det som är utanför mig själv bättre och bättre men känner fortfarande av fuktig värme. Kanske försvinner det aldrig helt vem vet . Jag mår inte dåligt längre av varken vind eller kyla och klarar växlingarna mellan årstiderna bättre och bättre. Det är ett besked från kroppen som berättar att jag är i bättre balans.

Inte heller lider jag av täppta bihålor och allergi på våren och min mage fungerar fint. Sömnen är bättre och jag behöver inte springa upp och kissa stup i kvarten på natten längre. Det känns som en högvinst när kroppen är på min sida och vi drar åt samma håll. Att behöva kriga med sin kropp och inte kunna lita på att den “fungerar” som den ska tar massor med energi. Det har inte varit en quickfix att backa bandet och läka det jag åsamkat mig själv. Men det känns fantastiskt att det går att vända trots att jag inte är 20 längre.

Hjälpa sig själv

Jag tycker att jag har blivit en bra personlig assistent till mig själv. Jag känner efter och respekterar det jag känner. Jag reflekterar på hur kropp och själ reagerar när jag äter något eller hamnar i olika sammanhang i livet.

Mår jag inte bra av något får jag lov att undvika det tills jag klarar av det. Jag kanske får boosta kroppen med extra näring eller vila innan jag ska ut på “äventyr” och frångår mina normala rutiner eller när något jobbigt händer. När det blir för mycket får vi helt enkelt lov att backa av. Gör vi inte det så får det annars konsekvenser i vårt mående både själsligt och kroppsligt.

Det där med att vila innan jag utsätter mig för livet är ett toppen tips som fler skulle prova.

Vad är vila?

Det har tagit mig tid att förstå vilken skillnad vila faktiskt gör. Vila behöver inte betyda att vi ligger raklånga på soffan även fast det är just det som behövs för vissa och mig också ibland 😉 Det handlar lika mycket om att vara lugn i sinnet och kunna släppa det jag inte kan påverka.

Den enda som jag kan ha någorlunda kontroll över är mig själv och hur jag hanterar livet som alltid pågår. Jag kan välja att släppa taget om det som inte känns bra. När vi släpper taget förändras förutsättningarna och energin runt en situation och den kan transformeras. Håller vi istället i, kan inte en förändring ske. Precis så fungerar det även i kroppen och med känslolivet. När något stagnerar (står still) får vi alltid problem. Kroppen trivs när det är ett jämnt flöde av qi och känslorna ska även de transformeras och byta ut varandra.

Mat och stress

Även maten kan stressa kroppen. Får inte kroppen rätt byggstenar så kommer den tillslut att bli stressad och ge oss symtom för att vi ska förstå att det är något som saknas. Har vi näringsbrist så påverkas även vårt själsliga mående. Så lyssna på dig själv och känn efter. Vad, med vilka och när mår du bra och när känner du dig tom på energi? Fylls du med energi när du äter? Kan du släppa taget om det du inte kan påverka? Tar du hand om dig själv på bästa sätt eller finns det något du kan förbättra?

Önskar dig en fin söndag och att den nya veckan innehåller något fint.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This