den 6 sep, 2022
Förbered dig inför hösten

Hej fina du,

Nu känns det att hösten är på ingång. Vi har haft riktigt kalla nätter och vackra soliga dagar. En ny årstid behöver nya rutiner för både djur och människor. Det är dags att inventera förrådet av både långkalsonger och varma sockor. Nu ska fårhuset fixas inför vintern och fåren ska klippas. Stallet ska städas, stängsel kollas och bromsfällor, sommarmöbler och alla pelargoner får flytta in.

Äntligen har jag fått min efterlängtade kamin på plats i huset så i år står det även vedhuggning på en av mina listor. Med tanke på vedbristen i landet är jag otroligt tacksam för att vi har egen skog som gör att vi kan hålla oss varma. Elpriserna kommer även den här vintern skapa oro så det är bara att göra det bästa vi kan för att tänka klokt och planera så gott det går. En extra värmekälla i huset kunde inte komma vid en bättre tidpunkt.

Kallare väder mindre yang

De äldre djuren behöver lite extra tillsyn nu när kylan kommer. Vi behöver alla extra yang när det blir kallt men när vi blir äldre är det extra viktigt. I år har jag ett helt gäng med pensionärer runt mig. Pine min första quarterhäst börjar bli farbror och jag jobbar hårt med mat, energibehandling och moxa för att han ska må bra så länge som det bara går. Har man varit tillsammans i snart 23 år så vill man inte att det ska ta slut.

Samma sak med Sune katten med stort K som blir 16 år och kräver lite extra både kärlek, blötmat och hjälp med päslvården. Vilket han högljutt talar om för mig 😉 Sist men inte minst är det älskade Bolt som hela sitt liv slängt hjärtan på alla han träffat och som snart fyller 14 år. Han är pigg och glad men jag känner att åldern börjar ta ut sin rätt. Dagen man tvingas ta farväl är den värsta med alla dessa fyrbenta kärlekar. Tills dess tar jag en dag i taget och njuter av att få vara en del av deras liv.

Hösten är på ingång

Hösten är metallelementets tid och vi ska nu släppa saker och känslor precis som träden snart släpper sina löv. Vi ska dra oss tillbaka och och lugna ner tempot. Allt är energi och när vi följer naturens rytm så kommer vårt eget ekosystem att må bättre. Kropp och själ behöver det som är naturligt och hör i hop med allt runt oss.

Är du ”energikänslig” och påverkas av det som finns runt dig så är det ännu viktigare att följa naturens rytm. Du kan inte och ska inte blåsa på och ha almanackan lika fulltecknad nu som du hade i somras. Det är dags att lämna utrymme för att bara vara.

Metallelementet står för våra nya idéer och det är här nya känslor föds och börjar anta en form. Man kan jämföra det med våra andetag. Vid inandning föds våra nya känslor och idéer och vid utandningen släpper vi alla gamla idéer och känslor. För att det ska kunna ske behöver vi stanna upp så att vi hinner fånga upp det vi får till oss.

Metallelementet

De organ som hör hit är lunga och tjocktarm och metall elementets vävnad är huden. Elementet drabbas lätt av torka och det får symtom som torr hud, torrhosta och förstoppning. Att ha ett svagt metall element får även symtom som att vi har svårt att släppa våra känslor och att vi håller i saker och personer. Att ofta vara förstoppad beror kinesiskt sett även det på att vi har svårt att att släppa.

Metallelementet och huden är vårt yttersta försvar och skydd mot både virusar och andra människors energier. Har vi ett starkt metallelement och Wei Qi kommer kommer det att göra skillnad för om vi klarar av att hålla ställningarna när höstens virus attackerar.

5 saker som stärker metallelementet

  • Mat som är vitt ris, rättika, päron, äpple, zucchini, vitkål,
  • Kryddor kanel, kardemumma, ingefära, gul lök, timjan
  • Saltmoxa
  • Rensa och släppa taget
  • Börja dagen med någon form av andningsövning, yoga, eller en  promenad

Önskar dig en fin höstvecka

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This