den 17 jun, 2018
Symtom en gåva om vi vet vad de betyder

Hej fina du,

Sommaren fortsätter att visa upp sig från sin bästa sida i dag får vi regn och vi hoppas att det blir en riktig rotblöta för det behövs verkligen. På Hermansdal är vi i full gång med att förbereda inför midsommarafton. I år är det åter dags för att fira den här tillsammans med grannar, vänner och bekanta. Vi startade den traditionen när vi flyttade hit men det hann bara bli en gång sen kom cancern och hälsade på och det blev ett avbrott. Nu är det äntligen dags igen och vi hoppas på att det blir lika lyckat den här gången och att vi kan skapa den tradition vi vill.

Jag tänker ofta på vilken annorlunda sväng livet kunnat ta om jag inte haft min kunskap och verkligen föresatt mig att gå till botten med min hälsa och mitt välmående. Det är ingen slump att jag fick cancer eller att jag har haft det värsta klimakteriet man kan tänka sig. Det är ingen slump att jag har haft alla mina fysiska problem sedan jag var ung.

Kroppen hade inte kunnat reagera på något annat sätt. Alla mina symtom både de fysiska och känslomässiga var signaler på att något var fel och så här i efterhand med den kunskap jag har om kropp, själ och den kinesiska medicinen så ser jag att symtomen var klockrena. Tänk om jag eller någon annan redan när jag var ung hade förstått. Hade jag vetat vad och gjort det jag behövde för att symtomen skulle försvinna hade jag sluppit en mängd besvär senare och säkert även cancer och och ett rysarklimakterie också 😉

Det finns så många symtom som kropp och själ visar upp som vi här i väst inte förstår, de förblir en gåta. Förstår vi dem inte eller inte kan hitta ett fynd med röntgen, blodprov eller ultraljud så finns de inte de är psykosomatiska vilket för många betyder inbillade. Vi hoppas att vi kan hjälpa er att förstå hur snillrikt vårt fysiska och känslomässiga system är uppbyggt och att de symtom du eventuellt har dyker upp för att det är kroppens och själens sätt att tala om vad som behöver åtgärdas för att balans återigen ska uppstå.

För ett par månader sedan tog vi hand om Balder en 12 år gammal fantastisk liten Jack Russel kille som har klivit rakt in i våra hjärtan. Jag har tidigare inte varit en fan av terrier som ras men jag kan säga att jag nu är helt frälst. Jag älskar den här lilla hunden som att han hade varit min i alla de 12 år han hade levt.

Balder hamnade hos oss för att hans matte gick bort och ingen annan kunde ta hand om honom. Innan hans matte gick bort så låg hon på sjukhus mycket och han fick flytta runt en del och när hon sedan lämnade jordelivet så var det svårt att hitta någon som kunde ta hand om honom. Naturligtvis så skapade det här oro och sorg hos Balder och de människor som fanns runt honom. Det är ju inte så att djur inte vet.

Balder fick ganska snart något som vi trodde var sorg och oros dippar så snart jag försvann och var borta några timmar. Vi tyckte inte det var så konstigt eftersom han adopterat mig och utsett mig till sin nya matte. När jag kom hem igen och efter behandling och kärlek blev han pigg igen. Sen åkte jag i väg för att träna och tävla med Joey och skulle vara borta några dagar och vi hade i bakhuvudet att det kunde komma ett depp.

Mycket riktigt så kom det och vi försökte med det vi kunde på distans för att hjälpa honom han blev något piggare men inte sig själv. Jag åkte hem en dag tidigare och när jag kom hem så blev han sig själv och levde upp. Dagen efter så blev han dålig på eftermiddagen igen så dålig att vi åkte akut till Blå stjärnans djursjukhus i Göteborg. Balder blev inlagd med dropp han hade hög feber, smärtpuls och sänkan var skyhög.

Morgonen efter stod det klart att Balder fått akut bukspottskörtelinflamation som man inte vet vad den uppkommer av och han hade en kraftig infektion i hela buken. Kinesiskt sett så hör bukspottskörteln ihop med jordelementet vars känsla är oro. Hänger ni med? På det sättet kan känslorna ta sig ända in på djupet och när de har varit för länge eller är för starka skapar de en oreda som en nedsatt kropp inte klarar av att reda ut.

I tisdags fick vi hämta hem en överlycklig Balder som var feberfri. Han äter nu lätt smält specialmat 4 ggr om dagen för att hjälpa bukspottskörteln (jordelementet) att läka, vilket är precis det som den kinsesiska medicinen hade rekommenderat.  I fredags åkte vi återigen in för att kolla honom då han fick hög feber igen. Sänkan är på väg ner och feber som kommer och går är ett normalt förlopp så nu håller vi tummarna för att han klarar av det här.

Vad vill vi då säga med det här inlägget?

-Var rädd om dig själv och lyssna på dina symtom vare sig det är känslor eller något fysiskt. Vad är det du behöver? vad kan du göra för att hjälpa dig själv? De finns där för att hjälpa dig.

-Lev på ett sätt så att du förebygger obalanser som i sin tur skapar sjukdom tillslut.

-Även den västerländska medicinen är bra när den används rätt. Vi upplever ofta att det finns motsättningar mellan den alternativa sidan och den traditionella medicinen vi önskar att det gick att förena de två och använda det bästa ur båda världarna.

Vi är så tacksamma över Blå stjärnans proffsiga hjälp. Nu hoppas vi att Balder klarar av att läka ut det här en gång för alla och att han blir en pigg och glad terrier igen. Vi gör allt vi kan för att hjälpa honom och hans kropp att läka. Vi kan inte tänka oss ett liv på Hermansdal utan Balder som ligger i mitt knä medan jag skriver. Djur sörjer också och blir oroliga när deras kära försvinner och livet förändras. Jag hoppas att Balders matte vet hur älskad han är här hos oss och att vi gör allt vi kan för honom.

  

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

2 Kommentarer

  1. Tack för att ni tar upp om bukspottkörteln. ?

    Svara
  2. Vill tacka från djupet av mitt hjärta äntligen några som förstår, jag har alltid kännt att det finns en orsak till varför vi får båra sjukdomar.
    Kram Maria

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This