den 16 jun, 2018
Trollhassel – ett måste i sommarapoteket

Hej fina du,

Här på Hermansdal har temperaturen ute blivit lite svalare och vi har fått lite välbehövligt regn. Sommaren är verkligen en härlig tid med allt som blomstrar och växer. Med den härliga sommartiden kommer tyvärr också många stickande och blodsugande insekter. Det är säkert inte bara vi som för varje dag som går har fått nya knott-, myggbett och ett och annat bett från fågelloppor som katterna snällt bär in 😉 Betten kan förvandla vem som helst till en kliande galning. MEN det finns något helt naturligt som naturen har gett oss som gåva för att lindra klådan och det är TROLLHASSEL.

Vid insektsbett ta Trollhassel på en bomullstuss och badda en stund så kommer klådan snart att försvinna. Detta kan man upprepa om klådan kommer tillbaka så slipper man bli “kli-galen” 🙂 

Trollhassel är en buske eller litet träd som växer vilt i Kina, Japan och Nordamerika. Det var de brittiska nybyggarna som importerade den till Europa, där den idag är en tämligen vanlig trädgårdsbuske.

Indianerna i Nordamerika ansåg att Trollhassel (Hamamelis virginiana), besatt magiska krafter och gav den därmed namnet Witch Hazel. Namnet känns ju passande med tanke på att den både ser trolsk ut, kan slunga iväg sina frökapslar upp till 10 meter och har fantastiska egenskaper som läkeväxt. Indianerna använde extrakt och avkok från buskens blad och bark för att läka sår, ta ner svullnader och läka interna hälsoproblem.

Dess blad och bark är sammandragande, blodstillande och inflammationshämmande. Växtens egenskaper som läkeväxt beror till stor del på den höga halten av garvämnen. De huvudsakliga ingredienserna i extrakt av Trollhassel är tanniner, flavonoider, gallussyra, katekiner och flyktiga oljor.

Utvärtes har den använts för problem som:

 • Inflammationer
 • Åderbråck
 • Akne
 • Solskadad hud
 • Hemorrojder
 • Dra ihop porer
 • Öka hudens elasticitet
 • Förbättrar hudens läkande process
 • Blöjeksem
 • Hudutslag
 • Insektsbett
 • Stoppa blödningar
 • Minska svullnader under ögonen
 • Desinficerande

Kinesiskt sett är trollhassel helt suverän på att ta bort vind, hetta och fukt. Alla utvärtes problem som har dessa tre faktorer som orsak, lindras och/eller försvinner helt med hjälp av tinktur/destillat på Trollhassel.

Du hittar Trollhassel här: http://hermansdal.com/produkt/trollhassel/

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som

finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This