den 8 okt, 2019
Många droppar blir en sjö

Hej fina du,

Vi har haft några riktigt strålande vackra och kalla höstdagar på Hermansdal. I söndags hade vi premiären av vår Friskvårds och Moxakurs för häst. Det blev en riktig superdag som gav mersmak. Engagerade deltagare, hästar, en massa hälsa, friskvård, kinesisk medicin, fyrbenta patientfall och moxa avhandlades. Blir varm i hjärtat av att läsa utvärderingarna av kursen. Alla var nöjda med både kursinnehållet, maten, platsen och djuren och ville komma tillbaka för att lära sig mer. Att få jobba med det man älskar och få människor och djur att må bättre är fantastiskt. Finns det något mer inspirerande än att höra att magar börja fungera och att energin börjar återvända i människors och djurs liv och att de mår bättre både fysiskt och känslomässigt? Jag tror inte det 🙂 Det ska bli spännande att få höra vad som händer med hästarna runt de som gick kursen i söndags.

Att ha möjligheten att hjälpa stärker

I går var jag på tur och hämtade hem lilla Älgen som numera heter Helge. Han var här i somras med sin mamma och syster men fick lämna Hermansdal tillsammans med de andra bagglammen när de blev könsmogna. Nu har vi hämtat hem honom och i veckan blir han av med kulorna så snart kan han återförenas med både mamma och syster. Finaste lilla Helge är en underbar och mycket kelig kille som jag stöd matade i somras och det känns så bra i hjärtat att kunna ge honom ett för alltid hem här på Hermansdal tillsammans med oss.

Att göra goda gärningar och se till att alla djuren mår bra fyller mig med kärlek. Det täpper till hål som jag läcker igenom och fyller mig med energi. I går kväll satt jag i boxen en timme med Helge och mös. Han viftade på svansen (det är inte bara hundar som gör det) och ville vara nära hela tiden. Att vara i nuet med djuren är otroligt rogivande och den bästa medicinen som finns. Djur är alltid ärliga och äkta vilket man kan behöva en dos av i bland. Alla som har varit i ett stall och lyssnat på hästarnas tuggande kan intyga hur lugnande och fridfullt det är.

Många droppar gör skillnad

Att hitta hålen som vi läcker energi igenom och täppa till dem, samtidigt som vi fyller på med bra saker som lyfter oss blir som att äta bra näringsrik mat. En kursdag fyller mig med en massa bra energi även om jag är helt slut av allt arbete både före och efter. Det är värt allt jobb när jag känner att jag kunnat dela med mig av mina erfarenheter och kunskap och sprider bra ringar på vattnet. Alla som går Hermansdals kurser eller läser Nyckeln till Hälsa får med sig ett nytt tänk runt välmående och hälsa och verktyg till att påverka den. För mig är varje möte vare sig det är via boken eller kurser en ny droppe som i sin tur sprider ringar på vattnet.

Vi behöver öva på tacksamhet

Tacksamhet och att göra mitt bästa för att sprida bra ringar på vattnet är viktigt för mig i mitt dagliga liv. Innan jag somnar på kvällen och när jag vaknar på morgonen så försöker jag hitta bra saker som hänt även om livet inte alltid är solsken. För mig är det självklart att det jag fokuserar på och ger näring växer. I bland krävs det en riktig kraftansträngning för att hitta något bra att fokusera på. I bland går det inte att se något ljus alls men jag försöker hitta något som är ljusare än svart. Att gå från svart till vitt kan vara svårt men kanske kan vi hitta något som är grått och det är bättre än becksvart. Jag kan välja att fokusera på min sargade deformerade kropp efter canceroperationer eller vara tacksam för att min fantastiska kropp som har klarat sig igenom allt jag utsatt den för och som blir starkare för varje dag. Vilket tror du suger energi och vilket täpper till hålen ? 😉

Vad kan vi göra för att hjälpa till?

Är någon omotiverat otrevlig ta det inte personligt. Känner ni inte varandra så har det med största sannolikhet inte ens med dig att göra. Det är inte värt att sänka sin egen energinivå på grund av att någon annan inte mår bra. Försök i stället att så ett positivt frö, om inte annat i form av ett leende. Vem vet det fröet kanske gör en enorm skillnad när det väl får näring och börjar växa. Ju fler goda gärningar och tankar vi sprider runt oss desto bättre kommer vi alla att må.

Jag red för några år sedan för en tränare som var väldigt noga med att säga till publiken som satt och tittade att de bara fick tänka positiva tankar och inte vara dömande. Han förstod hur en energi sprider sig och att det vi fokuserar på växer. Jag kan lova dig att känslan som ryttare och häst hade under hans lektioner var den bästa tänkbara.

Missa inte våra friskvårds och moxakurser för häst och hund i oktober på Hermansdal

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med, nervositet, osäkerhet, separationsångest, rädslor, sorg, “dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST Fullbokad Nytt datum kommer och 27/10 HUND Fåtal platser kvar

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Här är ännu en solskenshistoria som får oss att förstå kroppens fantastiska förmåga att läka när vi ger den rätt förutsättningar

-Visste du att man och svans är betraktas som vårt huvudhår och hör till vattenelementet?

-Visste du att hovarna hör till träelementet?

-Att en fånghäst har ett försvagat jordelement och fukt?

-Att du kan hjälpa din häst eller hund med en mängd känslomässiga problem?

-Att med moxabehandling kan en hund eller häst med artros må mycket bättre och läka

-Att en hund som ständigt måste “banta” och ändå inte går ner i vikt har fukt och att du kan göra något åt det

-Att moxabehandling är ett fantastisk redskap vid tex fång?

-Att moxabehandling effektivt stärker vattenelementet och vårt livsbatteri, har vi mer energi klarar kroppen att läka?

Oktober Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Webbkurs i saltmoxa du hittar den här

Vill du veta mer om vad saltmoxa är och vad andra tycker ?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This