den 9 mar, 2018
Sötsug är det vårt fördärv? Vad vill kroppen?

Hej fina du,

I dag vill vi skriva om ett alltid rykande hett ämne socker och sötsug. Jag har tagit sats ett tag för jag vet hur mycket känslor det väcker. Det är många som har sin egen verklighet och övertygelse om hur det förhåller sig. Jag har inga problem med att andra tycker och tror olika men ingen kan rubba mig i vad jag vet tills motsatsen är bevisad 😉 Har man hittat balansen och mår bra är det bara att fortsätta. Vi skriver för alla de som inte gjort det och som letar efter en ny väg att gå. Det här är ett stort område och vi kommer säkert att komma tillbaka till det många gånger. Vi skulle kunna skriva en hel bok om bara socker och olika “sug” som kroppen har och den kanske kommer vem vet 🙂

Ett överdrivet sötsug sett med den kinesiska medicinens ögon är en obalans i jordelementet. När det inte har eller får det som behövs eller att allt flödar som det skall så vill det ha något som stärker och jordelementet vill ha smaken söt. Om jordelementet är svagt så har det svårare att bryta ner födan och det är därför det behövs mat som är lättare att smälta.

Smaken söt är mycket mer än socker det finns en mängd födoämnen som är söta och även tillför näring till exempel  potatis, majs, råg och pinjenötter med mera, listan kan göras väldigt lång. Det är det söta som jordelementet vill ha och vi tolkar det som att vi vill ha godis, läsk, glass med mera. Visst kanske vi blir vi nöjda för stunden när vi trycker i oss en godispåse men eftersom vi inte har gett kroppen det den egentligen behöver så kommer den att tala om att den vill ha sött igen.

Tillför vi för mycket sött eller fel sorts sött så kommer det att försvaga jordelementet i stället för att stärka och det blir en ond cirkel. Ju svagare jordelementet blir desto mer sött vill det ha och ju mer vi tillför av fel sort desto svagare blir det.

Egentligen är det energi i en lättillgänglig form eller ett slags “tröst” kroppen vill ha. Vi är förmodligen trötta och behöver energi för att orka igenom eftermiddagen eller kvällen. Vi är ledsna eller oroliga och det söta lägger sig som ett plåster över känslorna och gör att vi blir piggare för en stund.

Hur många är godissugna när de känner sig friska, utvilade, starka och allt flödar på i livet. Säkert en del men för många kommer suget för att kroppen behöver lösa ett problem. I stället för att tillföra det så ger vi den något som går snabbt och lätt och stillar vårt behov för stunden. Men blir vi egentligen bättre? Har vi gått till roten med problemet ? Nej det är klart vi inte har. Med ett jordelement och en kropp och själ i balans så har vi inga överdrivna sug eller behov.

Se till att kroppen har sina näringsdepåer fyllda med bra mat, vitaminer och mineraler, att du sover klokt och vaknar utvilad, att du har balans i livet mellan aktiviteter och stillhet, mellan det som är ute ibland andra och din egentid och att du lever ett liv som du trivs i så skall du se att din längtan efter “kickar” kommer att avta. Det finns självklart de som har lättare att skapa beroenden och det gäller även kicken som socker ger.

Det är också en stor skillnad på att ge kroppen en ekologisk frukt eller en magisk dadelboll som är söt OCH innehåller näring. Det går inte att jämföra med kemiskt framställt godis, men det kommer i ett nytt inlägg. Jag behöver ta lite mer sats för det kommer att skapa stora känslor när vi börjar diskutera och bli medvetna om vad vårt godis egentligen innehåller. Är det ens naturligt socker?

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken?

Första upplagan sålde slut på rekordtid, du kan nu att förboka nästa upplaga 🙂 Vi skickar så snart den kommer rykande färsk från tryckeriet.

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten-slutet av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet ?

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

4 Kommentarer

 1. Tack finaste bästaste ni för att ni skriver om detta ”helvete” jag är i sån obalans och känner hur fel sockret gör i min kropp. Ibland är det bara så svårt att sluta med giften. Jag behöver verkligen hjälp att stärka upp mitt jordelement. Kram och fortsätt skriva om detta ??

  Svara
  • Tack för dina fina ord <3 Att stärka jordelementet och tillföra högkvalitativ näring kommer att skapa magi 🙂 Har du läst Nyckel till Hälsa? Du hittar massor med verktyg i den
   Kram
   Tina & Annelie

   Svara
 2. Jag har läst boken och den är numera min bibel ??

  Svara
  • Jätteroligt att höra Mia 🙂 <3

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This