den 22 maj, 2022
Sommarkänslor

Hej fina du,

Verkligen tack för all respons på fotot som jag la ut i förra blogginlägget. De flesta är vana att se mig med toppluva och glasögon och hade svårt att känna igen mig 😉 Har fått många kommentarer sista tiden att jag inte ser ut som 60 vare sig toppluvan är på eller inte. Kul, inte för att jag bryr mig om min ålder utan för att det kanske kan inspirera fler till att äta bra och hitta en livsstil som fungerar i längden. Insidan syns på utsidan 🙂

Nu är jag tillbaka i vardagen efter att ha fått känna på lite glamour. Långkalsongerna har äntligen åkt av och vi har fått avnjuta lite värme i veckan. Största glädjen damp ner i regnform under lördagen. Det behövdes verkligen!!! Jag hoppas att det kommer tillräckligt så att gräset börjar växa och vi får tillräckligt med foder i vinter. Diesel , el och priset på gödning har redan ställt till det för våra redan hårt pressade bönder. Det i sin tur påverkar naturligtvis både våra matpriser och kostnaden för fodret till djuren.

I stället för att gå och trimma allt som växer på oönskade ställen har jag planer på att hägna in tomten och släppa mina markvårdare lösa dagtid för hjälpa mig med det. De gör ett fantastiskt jobb med att hålla gården fin. Dessutom är det perfekt att växelbeta mellan får och häst då de motverkar varandras parasiter i hagarna. Får är en underskattad tillgång på en gård.

Dimma mitt flasklamm och DJ (Dimma Junior) hennes kastrerade son

Sommaren är hjärtats tid

Sommaren är eldelementet och hjärtats tid. I den kinesiska medicinen är inte hjärtat bara en pump som cirkulerar runt vårt blod för att hålla oss vid liv. Hjärtat har så många fler funktioner och ansvarsområden och innehar rollen som kroppens Kejsare. I hjärtat tar vi emot känslor från alla andra element och det är kejsaren som ska tolka och kontrollera alla känslor. Är kejsaren i balans känner vi oss tillfreds med livet och utstrålar äkta glädje och vänlighet.

Hjärtat har även som funktion att kontrollera blodet och sinnet. Dessa två hör ihop och kan inte separeras då blodet är som ett ankare för sinnet och är en förutsättning för att vi ska känna ett lugn. När hjärtats qi är starkt flyter blodet lätt och våra hjärtslag är jämna. Ett välmående hjärta kommer att spegla sig i ansiktet genom att ge det en fin, rosig färg med lyster. Vi kommer att sova gott och ha en inre frid. Hjärtat är själens boning.

Sommaren är den årstid som har mest yang

Enligt den kinesiska medicinen hör sommaren till eld-elementet, vars färg är röd och känsla är glädje. Sommaren är den årstid som har mest yang (värme) och eld-elementet är det element med mest yang, Visst känns det logiskt att de hör ihop. Yang är en aktiv och utåtriktad energi till skillnad mot yin som är lugn och går inåt. Känner du igen dig i att både du själv och människor runt omkring dig blir mer utåtriktade och aktiva under sommaren när kroppen precis som naturen fylls av yang?

Vi behöver värme både sommar och vinter

Värme betyder mer än vi tror har vi tillräckligt mycket och slipper förbruka yang i onödan hjälper vi oss själva. Om vi sparar kraft och energi slipper vi problem i kroppen som orsakas av kyla och fukt. Använd sökfunktionen i bloggen och sök på saltmoxa och på kyla får du upp massor med inlägg och tips på vad du kan göra för att hjälpa dig själv. Får vi för mycket kyla i magen får vi tillexempel matsmältningsproblem. Har vi kyla i vattenelementet kan vi få urinvägsinfektioner och så vidare. En svensk sommar fyller oss inte alltid med yang. 😉 Vi får se vad sommaren 2022 har i beredskap för oss 😉

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This