den 29 maj, 2022
Glädje en sommarkänsla

Hej fina du,

Har du fått någon sommarkänsla? Maskrosor, kaninerna som är ute i sitt sommarresidens, massor med grönt, höns som värper mängder, grillning, mina rundor med Klippo och att jag tillbringar tid på ridbanan tillsammans med hästarna är sommar för mig. Vi har inte fått någon riktig värme ännu men jag är säker på att det bara är en tidsfråga innan jag flämtande matar både hönsen och mig själv med vattenmelon 🙂 Än så länge är jag tacksam för en fin vår och att vi fått massor med regn vilket behövdes.

I veckan åker Elton och jag på äventyr. Det blir premiärtävling för oss. Ser fram emot att få träffa vänner och få se en massa duktiga ekipage efter att Corona satte stopp för allt som kan kallas ett normalt liv. Det känns väldigt ovant att packa för några dagars tävling. Det är mycket som ska letas fram ur gömmorna. Målet är att Elton (och jag) ska ha roligt i några dagar och klara av alla hästar, publik, musik och annorlunda miljö. Inte lätt att komma ut på en tävlingsplats första gången när man är fyra. Men jag är övertygad om att han kommer att fixa det galant som den stjärna han är. Håll tummarna för oss.

Sommaren och känslor

Sommaren är den årstid de flesta längtar efter hela året. Den är fylld av känslor och upplevelser. Vi förknippar ofta sommaren och våra sommarminnen med känslor av glädje och lycka. Hjärtat som hör till sommaren och eldelementet är enligt den kinesiska medicinen inblandat i alla känslor vi har men glädje är hjärtats egen känsla.

Hjärtat är även starkt förknippat med vår själ och ande vilket gör sommaren till den bästa tiden att läka gamla känslor och känslomässiga sår. Har du trauman som kanske sitter kvar på djupet och ännu inte läkt är sommaren en perfekt tid att bearbeta dem på och låta dem transformeras.

Sommarens aktiviteter ska fylla oss med glädje och inspiration samtidigt som det ger oss en känsla av lycka och lätthet. Om vi lever vårt liv så att vi gör våra dagliga aktiviteter med glädje, passion och skratt, vet vi att hjärtats energi är balanserad. Har vi svårt att känna glädje vet vi att hjärtat behöver hjälp.

Tips på hur du kan stärka och balansera ditt eld-element:

  • Gå upp tidigt på morgonen och ta tillvara på dagens närande soltimmar.
  • Vila mitt på dagen. Hjärtats tid är mellan kl 11-13 och att vila en stund då stärker och balanserar hjärta och själ.
  • Yoga eller qigong är perfekta träningsformer som hjälper oss gå in i oss själva och läka eventuella känslomässiga obalanser. Samtidigt som det balanserar och stärker både kropp och själ.
  • Se till att ha balans mellan vila och aktivitet (även i sinnet)
  • Minimera mängden stekt mat
  • Ät ekologisk färsk frukt och drick tillräckligt med vatten
Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Skulle vara ett grönt hjärta inte ett frågetecken i slutet på kommentaren!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This