den 14 jun, 2020
Sommarens skatter och mat som medicin

Hej fina du,

Hoppas att du har det lika fint som vi har det på Hermansdal. Här planteras det, klipps gräs och trimmas för fulla muggar. Gårdagens träning med lilla Elton (häst) 😉 blev inställd för att vår gamla “hittehund” var hängig. Han har bott hos oss i drygt två år nu sedan hans matte och husse gick bort. Det börjar bli dags för Balder att följa efter dem och det är alltid lika smärtsamt den dagen det är dags att skiljas. Älskade djur de ger oss så mycket villkorslös kärlek.

Det är vårt ansvar att se till att de har det så bra som möjligt utifrån de behov de har och att orka släppa taget när det är dags. Nu tar vi en dag i taget så får vi se hur länge vi får ha vår älskade Balder med oss. Det oundvikliga är på ingång och vi tar till vara på de stunder vi har kvar tillsammans.

Alla drar sitt strå till stacken

I går fick fåren en ny hage med massor med gräs och sly. Vilka fantastiska markröjare de är. De gör verkligen ett superjobb med att rensa upp och hålla marken öppen. Kycklingarna växer så det knakar och verkar stortrivas i sitt nya hönshus och vi ser fram emot att bli självförsöjande på ägg igen. Allt går sin gilla gång och dagarna blixtrar förbi.

I dag ser jag fram emot en liten skogstur på Lancelot med Elton som promenadsällskap. Det fyller mig med glädje att jag äntligen kan börja rida igen. Det finns inget bättre än att umgås med alla dessa fantastiska djur. Till hösten har jag anmält mig till en kurs om får och till nästa sommar har vi förhoppningsvis små egen uppfödda lamm som hoppar runt på Hermansdal.

Fyll på med bra energi

Det här med att fylla på med bra energi är så viktigt. Det bästa sättet är att öva sig i att vara här och nu och lära sig njuta av stunden och att känna tacksamhet för det man har. Så är det för mig i iallafall. Livet är fullt med måsten och borden och kommande sorger. Det är guld värt att kunna släppa dem en stund och njuta av nuet. Jag uppskattar alla delmål som faktiskt blir klara.

Det är viktigt att jag glädjer mig åt hur vackert det är när gräset är klippt eller att jag stannar upp och ser blommorna som lyser upp trädgården. Det är så lätt att bara springa förbi allt det vackra vi har runt omkring oss. Nu längtar jag efter både jordgubbar, rabarber, svarta vinbär och egna tomater och snart är de här 🙂 Trädgården är en riktigt skattkista.

Sommarens skatter och Mat som Medicin

Jordgubbar: hjälper både njurar, lunga, lever, mage, mjälte och hjärta så det är ett riktigt superbär.

Rabarber: hjälper tjocktarmen främjar cirkulationen av blod och motverkar hetta

Svarta Vinbär: hjälper lever och njurar och stärker blod och qi

Tomat: hjälper mage och lever motverkar hetta och eliminerar gifter.

Det vi äter bygger våra celler

Jag tycker det är lika häftigt varje gång jag känner mig sugen på något och ser att det passar mina behov perfekt. Kroppen vet vad den behöver. Vi behöver bara lyssna och förstå vad det är den säger. Alla obalanser och brister vi har ger symtom både i kroppen och känslomässigt. När vi fyller på av det vi behöver försvinner symtomen ett efter ett. Nu ser jag fram emot en annorlunda midsommarvecka i Coronas fotspår. Även om inte våra jordgubbar hinner bli klara tills dess. 😉

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

1 kommentar

  1. Jordgubbar går det åt mycket här hemma! <3

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This