den 25 jun, 2019
Har du kyla trots att det är varmt?

Hej fina du,

Jag njuter av att ha världens bästa arbetsplats och arbetskamrater 😉 Fågelkvitter, frustande hästar, Arthur vår tupp, några får och surrande humlor är det jag hör när jag sitter ute på altanen och skriver. Det finns inget bättre än den här stunden på dagen när alla har fått sitt och jag har satt igång och jobba. Att få sitta ute och göra det är verklig lyx sommardagar som den här.


Trots värmen ute är kyla en vanlig orsak till problem

Kroppen fungerar som naturen när den får det den behöver fungerar allt som det ska. När något saknas eller blir för mycket blir det obalanser och de i sin tur skapar symtom. När en klimatfaktor ger oss obalanser i kroppen och gör oss sjuka har den fått fäste och då tar det ofta tid att bli av med den.

Har vi till exempel kyla i kroppen får vi vissa symtom. Ju djupare kylan finns desto längre tid tar det att tina upp den. När den väl fått fäste så har den en förmåga att få övertaget och hålla sig kvar. Finns det för mycket kyla på insidan kan det vara svårt för värmen att ta sig in. Vi  tillför yang och den värmer upp. Problemen lättar av men när vi slutar tillföra extra yang så breder kylan ut sig igen och besvären ökar.

Vi behöver vara ihärdiga och fortsättande med det som hjälper oss tillräckligt länge. För mig är det saltmoxa och rätt mat som hjälper mig som mest. Jag har massor med kyla och fukt tack vare mängder med penicillin sen jag var liten och en mängd andra anledningar. Jag har inte ätit och tränat alldeles för mycket och på det viset bränt i princip all yang jag hade med mera.

Jag har har ätit ekologiskt och nyttigt i flera år men sen jag fick min cancerdiagnos har jag varit och är ännu mer “strikt” med det jag äter. Att kunna saltmoxa har även det varit en stor pusselbit i mitt tillfrisknande. Lika viktigt är att täppa till de hål vi läcker energi genom. Fyller vi på behöver vi också kunna behålla det för att kroppen ska kunna läka.

Några symtom vi får när vi har kyla inombords

  • Värk och smärta
  • Magbroplem
  • Fertiltetsproblem
  • Urinvägsinfektioner
  • Mentruationsproblem
  • Övervikt

Vad kan jag göra för att bli av med kyla?

  • Ät mat med värmande egenskaper och tillför matlagningsmetoder som värmer maten ( inte micro 😉 )
  • För långvariga tillstånd av kyla använd mat som har varma och söta egenskaper ( inte socker 😉 )
  • I ett tidigt stadie av kyla när man håller på att bli sjuk och känner sig frusen så är te eller shot på ingefära perfekt. Gärna så att man skapar en lätt svettning
  • Saltmoxa

Vill du läsa mer? Här hittar duNyckeln till Hälsa  http://hermansdal.com/webbshop

Saltmoxakurs på Hermansdal 11 Augusti

Datum för en saltmoxakurs på Hermansdal i sommar är satt och det blir den 11 Augusti. Anmälningarna har redan börjat trilla in vilket känns jättekul 🙂 Varmt Välkommen du också än så länge finns det platser kvar.

Du kan läsa mer och anmäla dig här

Här kan du läsa mer om vad saltmoxa är.

Här kan du läsa om vad andra tycker om saltmoxa.

Att få göra det man älskar ger en massa energi

Jag tycker att det är fantastiskt kul att ha kurs och att få dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter och sprida bra ringar på vattnet. Jag kan prata energi, hälsa och kinesisk medicin hur länge som helst. Det får mitt hjärta och min själ att sjunga. Tyvärr kommer jag inte att hinna med så många kurser som jag hoppats på i år, men nu har jag satt tre datum. Ett för saltmoxan och två som jag ägnar till djuren och deras hälsa. En dag blir hundrelaterad och den andra går i hästens tecken. Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av. Hur deras personlighet påverkar dem och hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa är det dagarna för dig.

Du kan läsa mer om djurkurserna här och här

Sommar Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Här hittar du info om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com


Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This