den 21 jul, 2018
Sommaren är eld-elementets tid

Hej fina du,

Det känns lite som att sommaren på ett sätt har samma tema som den långa vintern, då var det dag efter dag med kyla och snö som nu har bytts till dag efter dag med sol, värme och torka. Igår klippte vi gräsmattan, som i år förmodligen slagit rekord i att klippas så få gånger som möjligt under en sommar. Men trots att vi inte behövt använde Klippo ofta, så fascineras vi ändå av att trots värme och torka är gräsmattan relativt grön och växer.

I veckan fick vi lite välbehövligt regn, men trots regnet så fortsätter vattnet i brunnen att sjunka. Vi är så sparsamma vi kan med vattnet och kommunen där vi bor införde i fredags bevattningsförbud. Dock har vi turen att ha Jönköpings kommun som granne som har stora vattentäkter i Vättern och lär kunna stötta upp vid brist på vatten och det känns skönt, särskilt när man har djur som behöver vatten varje dag.

ELD-ELEMENTET

Vi har tidigare skrivit lite om eld-elementet och att dess årstid är just sommaren. Till eld-elementet hör hjärtat och inom den kinesiska medicinen ser man inte bara på hjärtat som en pump som håller oss vid liv. Hjärtat har så många fler funktioner och ansvarsområden och innehar rollen som kroppens Kejsare. I hjärtat tar vi emot känslor från alla andra element och det är kejsaren som ska tolka och kontrollera alla känslor. Är kejsaren i balans känner vi oss tillfreds med livet och utstrålar glädje och vänlighet.

Hjärtat har även som funktion att kontrollera blodet och sinnet. Dessa två hör ihop och kan inte separeras då blodet är som en ankare för sinnet och är en förutsättning för ett lugnt och fridfullt sinne. När hjärtats qi är starkt flyter blodet lätt och våra hjärtslag är jämna. Ett välmående hjärta kommer att spegla sig i ansiktet genom att ge det en fin, rosig färg med lyster.

Tecken på ett obalanserat eld-element:

 • Stort begär efter kalla drycker
 • Hjärtklappning
 • Yrsel
 • Överdriven svettning
 • Känsla av att känna sig överhettad
 • Sömnsvårigheter
 • Mycket drömmar
 • Maniskt beteende
 • Röd tunga, framförallt tungspetsen
 • Känslomässigt instabil

Saker du kan göra för att balansera och stärka eld-elementet och hjärtat:

 • Håll dig sval, bli inte för varm
 • En bra balans mellan vila och aktivitet
 • Saltmoxa
 • Minimera mängden stekt mat
 • Färsk ekologisk frukt
 • Undvik rökning, stress och för mycket kaffe

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This