den 18 jul, 2018
Hur påverkas du av värmen?

Hej fina du,

I går kom äntligen det efterlängtade regnet, HURRA!! Det hjälpte att låta stolsdynor och tvätt hänga kvar ute. Man får vara glad för det lilla även om det såklart behövs mycket mer regn för att återställa balansen i naturen. Vi har tidigare skrivit om hur värmen och torkan som skapar obalans i naturen även kan skapa en obalans i oss. Har vi en obalans mår vi bättre/sämre av till exempel, värme, kyla, fukt, torka och vind och vi klarar också övergångarna mellan väderlekar och årstider sämre.

Genom att förstå hur vi påverkas av olika klimatfaktorer får vi också en förståelse för vilka verktyg vi kan använda och vilken mat vi kan äta för att hjälpa kroppen att uppnå balans.

Mår vi dåligt av till exempel värmen är det en indikation på att det finns en obalans. Det element som tillhör sommaren är passande nog eld-elementet ditt hjärtat hör. I den kinesiska medicinen säger vi att shen (vår själ/ande) bor i hjärtat och har vi en obalans här är det vanligt att värmen ute kommer att påverka shen på något sätt. Det kan visa sig till exempel genom sömnstörningar, maniskt beteende, ångest och/eller att man mår psykiskt dåligt. Shen är beroende av att det finns tillräckligt med blod i hjärtat, du kan läsa mer om det här: Shen – vår själ är förankrad i hjärta och blod

Att en obalans uppstår i eld-elementet kan precis som i naturen, bero på att vatten-elementet är för svagt och inte klarar av att kontrollera elden som i sin tur blir för stark. När detta sker kan det i kroppen bildas både en flammande eld och/eller en torka. Detta kan liknas med det som sker i naturen nu som skapar torka och bränder. När eld-elementet blir för starkt på grund av att vatten-elementet är för svagt brukar vi inom den kinesiska medicinen kalla det för tomhetshetta/yin-brist och med det menar man att hettan beror på att det är en brist som orsakar hettan. Vi har av olika anledningar för lite vätskor för att balansera elden. Ju längre bristen har varit desto längre tid kommer det att ta för kroppen att bygga upp sina reserver igen.

Tecken på tomhetshetta kan vara till exempel:

 • Nattsvettningar
 • Värmevallningar på natten
 • Torr hy
 • Torrt hår
 • Svårt att gå upp i vikt
 • Mani, ångest, psykisk ohälsa
 • Sömnbesvär
 • Högt blodtryck
 • Yrsel

Mat som svalkar och minskar hetta:

 • Mynta
 • Vattenmelon
 • Jordgubbar
 • Päron
 • Äpple
 • Fläderblomma

Mat som när och stärker yin:

 • Äpple
 • Ägg
 • Honung
 • Avokado
 • Kidneyböna
 • Dinkel

Saltmoxa som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull “

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två “

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel “

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Följ mig gärna på Facebook och Instagram

Hermansdal på Facebook, Hermansdals Gård på Facebook och Hermansdal på Instagram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande inlägg

Nyckeln till Hälsa

(15 kundrecensioner)

399.00 kr inkl. moms

Tina Göransson

Jag är författare och hälsoinspiratör som brinner för friskvård, djur och natur. Jag har gjort en egen hälsoresa och vill dela med mig av min kunskap och erfarenhet. Jag vill ge människor förståelse och verktyg så att de kan hjälpa både sig själva och sina djur till ett bättre mående på alla plan. 

Mat som medicin

Webbkursen är till för dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för att må bra och nå ett fysiskt och känslomässigt välbefinnande genom visdom från den kinesiska medicinen.

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på Hermansdals Nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt spännande nyhetsbrev! Minst en gång i månaden kommer ett inspirerande och givande nyhetsbrev med tips på hur du tar han om dig själv och dina djur. I nyhetsbrevet ger jag dig goda recept, inspiration, erbjudanden och verktyg för att må bättre i kropp och själ.

Genom att fylla i detta formulär registrerar du dig för att ta emot våra e-postmeddelanden och du kan avsluta prenumerationen när som helst.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This